Seuraa 
Viestejä45973

Huomattava osa foorumin keskusteluista polkee paikallaan tilanteissa, joissa eri osapuolet pitävät omia kantojaan loppuun asti perusteltuina. Tässä on kätevä linkki wikipedian argumentointivirheisiin mitä täälläkin toistetaan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Arg ... tiovirheet

Suosittelen viittaamaan näihin kun niitä ilmenee, niin saadaan järjettömimmät väitteet suuntaan tai toiseen lopetettua alkuunsa. Tällähetkellä satojen sivujen threadit jatkuvat lähinnä ad hominem inttämisen varassa, mikä on aikuisilta ihmisiltä suorastaan häpeällistä.

Sivut

Kommentit (34)

Onhan täällä paljon tasokastakin keskustelua, mutta niiltä huomion vievät juurikin ne paikallaanpolkevat ikikeskustelut, tuulivoima vastaan ydinvoima ym. Tämäkin johtuu lähinnä kourallisesta keskustelijoita, jotka eivät ota vastapuolen kantaa kuuleviin korviinsa, vaan jankuttavat vaikka heidän useimmat heidän argumenteistään on kumottu. Keskustelu on kuitenkin varsin tasokasta verrattuna moniin muihin Suomalaisiin
keskustelupalstoihin.

Jätän kuitenkin vielä äänestämättä, kerran kun olen jo tänään äänestänyt .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos foorumi kyllästyttää, niin hakeutukaa muualle, uusiin maisemiin tai johonkin jo tuttuun foorumiin. Niin minä teen aika usein. Silloin kun vain oleilen tämän foorumin vapaalla puolella ja olen sosiaalinen, niin keskustelen muualla, yhdessä ruotsalaisessa foorumissa, mikä on vapaampi mitä tämä tiede foorumi, mutta se meidän on kuitenkin valvottu ja trollit ei siellä kauaa elä. Siellä on vapaampia kirjoituksia mitä täällä, siellä ei ole tabuja mistään aiheesta, kaikki on sallittua, lukuun ottamatta myymistä ja kaupittelua.
Ei tee välillä pahitteeksi olla muuallakin. Suosittelen sitä kaikille.

Ota huomioon että tämä on suomalainen foorumi, ja suomalaiset ovat enimmäkseen yksinkertaisia sisäänpäinkääntyneitä laumasieluisia jurottajia.

SAMAEL
Ota huomioon että tämä on suomalainen foorumi, ja suomalaiset ovat enimmäkseen yksinkertaisia sisäänpäinkääntyneitä laumasieluisia jurottajia.

En nyt sanoisi noinkaan. Suomalaiset sen yksinkertaisempia ole kuin muutkaan ihmiset. Meidän foorumissa on muutama suomalainen kirjoittamassa. Yksi heistä on karmea, foorumin pahin rasisti. Kaikki kukat saa meillä kukkia, mutta ei trolli-kukat.

Ayla
Meidän foorumissa on muutama suomalainen kirjoittamassa. Yksi heistä on karmea, foorumin pahin rasisti.

Yllättävää. Ota huomioon että Suomi taisteli saksalaisen rotuhygienian puolesta II maailmansodassa. Suomalaisilla oli myös pitkälle vietyjä imperialistisia rotuohjelmia, kuten Suur-Suomi-aate. Ja kyllä niitä kusipäärasisteja tälläkin foorumilla on ihan kiusaksi asti. Suomalaiset nyt vain ovat sellaisia, monissa niissä asuu pikku natsi.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249
Jonne
Keskustelu on kuitenkin varsin tasokasta verrattuna moniin muihin Suomalaisiin keskustelupalstoihin.

No joo, kun keskustellaan asioista eikä ihmisistä, niin kyllähän siinä asiallisuus jo paranee. Mut samaa mieltä, täällä on keskimäärin ottaen paljon ok-tason keskustelua.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

SAMAEL
Ayla
Meidän foorumissa on muutama suomalainen kirjoittamassa. Yksi heistä on karmea, foorumin pahin rasisti.Yllättävää. Ota huomioon että Suomi taisteli saksalaisen rotuhygienian puolesta II maailmansodassa. Suomalaisilla oli myös pitkälle vietyjä imperialistisia rotuohjelmia, kuten Suur-Suomi-aate. Ja kyllä niitä kusipäärasisteja tälläkin foorumilla on ihan kiusaksi asti. Suomalaiset nyt vain ovat sellaisia, monissa niissä asuu pikku natsi.

Rasisteja on kaikissa ansoissa jonkin verran. En tiedä mitä sinä tarkoitat sanalla rasisti? Minä tarkoitan sitä että on kyse roduista ja se toisen rodun alentamisesta ja että mukana on myös rotuhygieenia. Ei kaikki jotka ei tykkää liiallisesta maahanmuutosta, ole rasisteja. Tietenkin tälläkin palstalla heittävät välillä hyvin mautonta paskapuhetta ulkolaisista, mutta minä en näe sellaista rasismina. Näen se paskapuheena, en muuna. Asiahan on kuitenkin niin että ei ole pakollista tykätä kaikista ihmisistä ja näin ollen jotkut ilmaisevat vastenmielisyytensä hyvin avoimesti ja kuuluvin sanoin.

Miksköhän Suomen maahanmuuttajat ei tule tälle palstalle kirjoittamaan?

tiäremiäs
2 vuotta sitten oli mielenkiintoisempia keskusteluja, nykyään on vaan samaa "paskaa" kaikki.

Ehkä keskustelut on käyty, eikä uusia aiheita enää keksitä, eikä vanhoihin jaksa palata. Ehkä trollit ovat tehneet tehtävänsä, ja karkoittaneet kaikki keskustelua yrittävät toisille palstoille.

Kyselystä tulevat mieleen nyt käytävät eduskuntavaalit. Tärkeämpi keskusteltava kysymyshän on, mitkä olisivat ne keinot, millä tasoa parannettaisiin?

Siis millä tavalla täällä saataisiin keskustelijat argumentoimaan paremmin ja ymmärtämään argumentointia paremmin, mikäli se on tarpeellista ja mikäli se ei ole parannettavissa keskustelulla itsellään - mikä käsittääkseni on ainoa tällä hetkellä käytössä oleva keino (ja avauksessa huonosti toimivaksi todettu)?

Ketjun avaajalle.
Olen pitkälti samalla kannalla kuin kirjoitit, kuten muutkin tässä ketjussa.
Usein unohdetaan se, että ketjun avaajan vastuulla on valvoa avaamansa viestiketjun sisältöä. Palauttaa ruotuun aiheesta lipsuva keskustelu. Toimia tavallaan puheenjohtajana.

Wikipedian mukaan Godwinin laki natsivertauksista todetaan näin "Verkossa käytävän keskustelun pitkittyessä todennäköisyys sille, että joku esittää vertauksen natsismiin tai Hitleriin, lähenee arvoa 1." No täällä se tarkoittaa komukoita jne. asiattomuuksia.

Tosin jos kaikkia noita sääntöjä orjallisesti noudatettaisiin, niin keskustelut on sitten keskusteltu. No kannattaa kyllä kiinnittää huomiota asiaan jatkossa enemmän. Moderaattorin pitäisi pystyä myös lukitsemaan ketju ainakin avaajan pyynnöstä.

Onhan tämä nyt jonkin verran rauhoittunut muutaman kuukauden takaisieen, ja nuo turhat kolmen, neljän sanan lauseet menevät ohi silmien.

Se, että jotkut käyvät henkilönikkiin kiinni, eikä itse asiaan on erittäin valitettava ilmiö. Asiat täällä riitelevät, eivät ihmiset. Jotkut ottavat kirjoitetun viestin paljon vakavammin, kuin sanotutn.

Armitage

Ehkä trollit ovat tehneet tehtävänsä, ja karkoittaneet kaikki keskustelua yrittävät toisille palstoille.

Tämä pitää valitettavasti paikkaansa. (ei ihan kaikkia kuitenkaan) Itsekin pidin vuoden paussin palstalta, koska suurin osa keskusteluista "trollattiin" pilalle. Suurin haaste on se, että kuinka motivoida asiallisia keskustelijoita tasoikkaisiin juttuihin ja kuinka saada trollit kyllästymään.

Lassi

Se, että jotkut käyvät henkilönikkiin kiinni, eikä itse asiaan on erittäin valitettava ilmiö.

Tuo on ikävä ilmiö kaikilla foorumeilla. Sama ilmiö esiintyy myös reaalielämässä. Jotta eihän se mitään uutta ole. Jotkut nauttivat suurestikkin siitä kun käyvät henkilönikkiin kinni haukkuen tätä, Se on niin että sillä tavalla tämä haukkuja saa väliaikaisesti hyvänolon tunteen ja kuvittelee olevansa hyvä, parempi ainakin kuin se jota hän haukkuu. Se on sitä yrittämistä kohottaa itseään muitten yläpuolelle toisten kustannuksella.

siouxeyesighed legion
Tärkeämpi keskusteltava kysymyshän on, mitkä olisivat ne keinot, millä tasoa parannettaisiin?

Oma idea olisi että selkeät virheargumentit osoitettaisiin virheargumenteiksi, ettei keskustelu jää jumiin "Te ootte hörhöjä"-tyylisiin kommentteihin. Tuosta wikipedian linkistä löytyy itse ongelmat, ja saa kätevästi ulkopuolisen lausunnon siitä miksi argumentti on virheellinen. Sen luulisi leikkaavan siivet aliarvoisimmalta keskustelulta.

Neiti
Suurin haaste on se, että kuinka motivoida asiallisia keskustelijoita tasoikkaisiin juttuihin ja kuinka saada trollit kyllästymään.

Luulisin, että jokin käyttäjäpohjainen moderaattori-porukka voisi olla järkevä. Kun selkesäti näyttää olevan niin, että tämä palastan "ylläpitäjällä", eli SanomaMagazinella ei ole resursseja tai halua hoitaa sitä itse...

Ei suoraan banaaneja, mutta huomatus/varoitus/editointi/poisto -tyyli.

Ja on phpBB:hen saatavissa myös pistetytys-modeja. Eli kanssakeskustelijat voivat äänestää...

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Ayla
Jos foorumi kyllästyttää, niin hakeutukaa muualle, uusiin maisemiin tai johonkin jo tuttuun foorumiin. Niin minä teen aika usein. Silloin kun vain oleilen tämän foorumin vapaalla puolella ja olen sosiaalinen, niin keskustelen muualla, yhdessä ruotsalaisessa foorumissa, mikä on vapaampi mitä tämä tiede foorumi, mutta se meidän on kuitenkin valvottu ja trollit ei siellä kauaa elä. Siellä on vapaampia kirjoituksia mitä täällä, siellä ei ole tabuja mistään aiheesta, kaikki on sallittua, lukuun ottamatta myymistä ja kaupittelua.
Ei tee välillä pahitteeksi olla muuallakin. Suosittelen sitä kaikille.

Älä pidä muita foorumeita.
Totuuksia on vai yksi.

Metsäpelto
Oma idea olisi että selkeät virheargumentit osoitettaisiin virheargumenteiksi, ettei keskustelu jää jumiin "Te ootte hörhöjä"-tyylisiin kommentteihin.

Mutta sitä tehdään jo, eikä se auta (ketjun avauksesta päätellen). Argumentaatiovirheiden osoittaminen ei auta, jos kaikki osapuolet eivät ymmärrä tai eivät halua ymmärtää argumentointia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat