Seuraa 
Viestejä45973

Sijoittajathan eivät pitkään olleet ollenkaan hermostuneita. Kerrotaan, että viime torstaihin saakka alan yhtiöiden pörssikurssit olivat nousevia.
Eli suhtautuminen oli semmoinen, että olipa kivaa kuin raha. Eli kurssit. joita en tullut seuranmneeksi, vahvistavat jo alussa esittämäni olettamuksen, että pääasia oikin saada seisauttaen paperista hyvä hinta. Paperiala on vastaavaa kuin öljymaailma, ja sen keinot kuin OPECin.

Nyt kuitenkin kurssit ovat alkaneet laskea. Ensimmäinen tulosvaroituskin on jätetty. Merkit alkavat olla selkkauksen päättymisen suuntaan.

Myös Matti Vanhanen on huomannut kurssit. Hallitus oltuaan pitkään toimeton ja voimaton on nyt havainnut mahdollsuutensa lopettaa selkkaus, se pohtii ja on valmis toimiin. Nousisiko nyt hallituksen kurssi, ja myös presidenttiehdokas Vanhasen? Ainakin ohi Sauli Niinistön.
Peräti 89 prosenttia suomalaisista, uusimman kyselyn mukaan, kuitenkin on tyytyväinen Tarja-tätin. Kiintoisaa siinä, että kaikkein tyytyväisimpiä ovat vihreät. Eli jos toinen kierros tarvitaan, Tarja saa tarvittavat äänet enemmistöönsä heiltä. Hei, hei Heidi!

Ilmeisesti Suomen oikeallakin on ruvettu käsittämään, että ainakaan tässä vaiheessa poliittisen kriisin järjestäminen ei kannatakaan.

MUOKKAUS tänään 29.6: täytyi muuttaa otsikko HUUTAVAKSI, kun näemmä ei huomata, vrt. toinen paperialan aihe.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (19)

Paperiliitto häviää tämän kiistan. Sen tietävät kaikki muut paitsi paperityöntekijät, heidän johtajansa ja äärivasemmistolainen osa SAK:ssa. Sijoittajat tietävät tämän ja odottavat isompia osinkoja riidan päätyttyä. Lisäksi UPM:n ja Stora Enson toiminnasta ei taida hirvittävän iso osa edes Suomessa olla, joten lakon merkitys yhtiöiden tulokseen on joka tapauksessa vain kutistava.

Hi-r-r-r-veätä, SAKssa äärivasemmistolaisia. Vaan kannattaako tuollaista mielipidettä ollenkaan ottaa vakavasti? - Jotkut ilmeisesti kokekvat pettymyksenään, kun ei tulekaan syvää poliittista kriisiä.

Kyllä kirjoitti Esko-Juhani Tennilä ilmaisjakelulehtern Lounais-Lappiin, että ovat paprin duunarirt etulinjassa. - Puolustamassa Suomen itsenäisyyttä, kuten isäsi Risto Rytin aikaan, tai kuinka se meni. - Kirjoitti myös ääveeläiskommunistien Tiedonantaja Paperiliiton liittokokouksesta, että mieliala on luja ja päättäväinen. - Kuten jossakin myös luottamus alan yhtiöiden kursseihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ulkopuoliseksi kirjoitetun työvoiman käytttö, kuten siivoukseen, se on yhä kiistakohta. Se on erityisesti vaselisteja ärsyttävä kohta, sillä asiahan on ongelma myös rakennusalalla, jopa siten, että siellä ulkopuoliset tekevät myös rakennus- ja ammattitöitä. Rakennusalalla on ksynys myös vallasta, litto ei halua, että ulkomailta tulleet järjestäytyvät ulkopuolisesti itse. Kerma haluaa hallita. Samoin ulkopuolisten mytä paperialla tulee myös ulkopuolisten järjestöjen mahdollsiusus ja siitä valtataistelu ja vallanjako. Ja sitä taihtovat edelelen entiset taistolaisetkin omata monopolin luokkantaisina köyhän vaan ei ihan omistamattoman kansan puolustajina. Raknnuslaallahan on myöt pyritty yhteyteen poliisin kanssa.
Ei se ollut ennen tapana tyäväenliikkeessä.

Tämän ärsyttävän kohdan käytttö auttaa myös pitkittämään kriisiä, ja elättää toiveita sen muuttamiseen poliittiseksi. Nin ne päättyivät suuret lakot ja nousut ennenkin, oikeistovirtaan työväen pikkuporvarisessa osassa, ja oikeistokevätvirtaan maassa.

Vaselisteja arvioidaan olevan kolmennes Paperiliiton jäsenistä. Jotta eivät menettäisi kannatustaan, sosdemienkin on esitettävä kovaa.
Sen jälkeenkin, kuin paperin hinnan takia seisottaminen ei enää kannata.

Rajavartijalakko ainakin toistaiseksi on päättynyt. Lopullien päätös tehdään heinäkuun puolivälissä heidän liittokokouksessaan.

Paperilakko päättyy sittenkin perjantaina. Koneet pyörivät taas sen jälkeen. Ja kun ahkerasti on nyt lakkoiltu ja pidetty lomaa, myös inssit ja johtavat herrat, alasajoja ei tapahtunekaan aikoihin, kolmeen vuoteen.

Ovat sijoutuskurssit tekijöinä vaikuttavia. Ne määräsivät sovun paperialallekin. Ja nyt on kiva tehdä työtä yhdessä, duunarien, inssien, herrojen, kun paperista saadaan hintaa ja rästiin jääneet tilaukset on täytettävä.

Edelleenkin kannatttaa sijoittaa Suomen paperialaan. Selvyyden saamiseksiei palstan tietäviltä ja titetämättömiltäkin, kysynpä asiaa nyt äänestyksessä. Monikohan vastaajista pystyy itse sijoittamaan mitään.
Minä en ainakaan. Se sijaan Esko Seppänen ennen kokeili sijoittamistakin.

Matti Vanhanen oli eilen hyvin tyytyväinen. Matti lähtee taas Ranskaan.
Kuten kuulemma Paavo Haavikon näytelmässä kuningas.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
ArKos itse
Paperilakko päättyy sittenkin perjantaina. Koneet pyörivät taas sen jälkeen. Ja kun ahkerasti on nyt lakkoiltu ja pidetty lomaa, myös inssit ja johtavat herrat, alasajoja ei tapahtunekaan aikoihin, kolmeen vuoteen.

Lakko on eri asia kuin työsulku. Hyvin on työnantajan propaganda uponnut Pohjois-Suomessa(kin).

Käsitteet lakko ja työsulku ovat menneet paperikiistassa sekaisin todennäköisesti ainoastaan siitä syystä, että työsulkuja ei ole taittu nähdä Suomessa 50 vuoteen, kun taas lakkoja nähdään yleensä vähintään vuosittain. Jos propagandaa haluaa hakea, niin sitä löytyy kyllä enemmän Paperiliitto-SAK-SDP-akselilta. Varsinkin vasemmistolainen YLE ajankohtaisohjelmineen on ajoittain käsittämättömän selvästi ilmaissut puolensa. Faktoja luettelemalla taas työnantajan vaateisiin on helppo yhtyä. "Korkeimmat palkat paperimiehillä maailmassa... vaativat lisää... Ainoat paperimiehet maailmassa, joilla on seisokkeja... eivät suostuisi poistamaan... Maailman lyhyimmät työajat paperimiehistä... haluavat vähentää... Ainoa ala Suomessa, jossa ulkopuolista työvoimaa ei voi käyttää ilman ammattiliiton lupaa... ei suostuta poistamaan... " Ei tuossa ole yhtään valhetta tai virheellisesti esitettyä totuutta, mutta pahalta se silti kuulostaa.

Rollerball
"Korkeimmat palkat paperimiehillä maailmassa... vaativat lisää...Niin. Sen mitä TUPO:n mukaan tulee muillekin. Vai antaisitko itse inflaation nakertaa tilipussiasi??

Rollerball
Ainoat paperimiehet maailmassa, joilla on seisokkeja... eivät suostuisi poistamaan...Ei niitä vain huvin vuoksi ajeta alas vaan korjauksia ja huoltotöitä varten. Luultavasti tässä haluttaisiin optimoida nämä suunnitellut korjaukset tehtäväksi koneiden rikkoutumisesta seuranneiden seisokkien aikana yms.

Rollerball
Maailman lyhyimmät työajat paperimiehistä... haluavat vähentää...Höpöhöpö.

Rollerball
Ainoa ala Suomessa, jossa ulkopuolista työvoimaa ei voi käyttää ilman ammattiliiton lupaa... ei suostuta poistamaan... "

Höpöhöpö. Eivät ne ukot/akat siellä mitään huoltotöitä yms tee. Ne ovat siellä koneita käyttämässä.

Ja loppujen lopuksi täytyy todeta että paperitehtaan toimintakuluista palkat ovat niin pieni osa, että niillä ei ole oikeasti mitään merkitystä. Enemmän tehtaan toimintaan vaikuttaa se jos myyntiedustaja haisee hieltä yms...

Sepi
ArKos itse
Paperilakko päättyy sittenkin perjantaina. Koneet pyörivät taas sen jälkeen. Ja kun ahkerasti on nyt lakkoiltu ja pidetty lomaa, myös inssit ja johtavat herrat, alasajoja ei tapahtunekaan aikoihin, kolmeen vuoteen.

Lakko on eri asia kuin työsulku. Hyvin on työnantajan propaganda uponnut Pohjois-Suomessa(kin).

Kerrotpa sinäkin vaselistien vitsejä. Osa-alueilla, joita riistäjä ei julistanut työnsulkuun, riistetyt julisitivat lakon. Vaan riistämisen, riistäjien, riistettyjen, eikö ne aanat ole nykyään vaselistien keskuudessa vitsejä.
Ja onhan töiden taas alettua kivaa kuulua kansdan omistavaan osaan,
eikä suomlaisessa demkiorkaitassa ketään nmyöskään riistetä. Ne kaikenlaiset vähäosaisetkin, he saavat toimeentulkonsa Herran armosta, ja hiukan myös hyvien työläisveljiensä. On eduskunnassa veljet säätäneet sosiaaliasiat järjestykseen. Ja palkkiolautakunta antoi heille hyvistä töistään riittävän palkankorotuksen. Eduskunnan ulkopuolinen työvoima palkataan eri momentilta. Kyllä edustjan toimi on vähintään paerialan veroinen. Tai siis paperitöitä duunaavat kummatkin.

Onhan omistavilla työläsillä Isänmaa, kertoi minulle, oliko kuusi vuotta sitten, vanhempi sähköasentaja, kunnanvaltuutettu, ja nykyään myös vaselistien Lapin piiritoimikunnan jäsen ynnä Tervolan kunmnanvlatuuston puheenjohtaja Pertti Keränen. Taaas paperitöiden jatkuessa Isänmaan varallsiusu karttuu kaikkien sen omiostavien iloksi. Myös sijoittajat tekevät omia paperitöitään. Ja minäkin jonkinlaiisa paperitöitä täällä.
Jokin yhdistää minukakin omistavaan luokkaan, siis paperityöt. Se vain on ero, että en vielä ole sanmut nistä mitään palkkaa, riittävästä korotuksesta puhumattakaan.

I-Palkki
Rollerball
"Korkeimmat palkat paperimiehillä maailmassa... vaativat lisää...Niin. Sen mitä TUPO:n mukaan tulee muillekin. Vai antaisitko itse inflaation nakertaa tilipussiasi??Eihän paperimiehille ole mitään TUPOa pienempää tarjottu missään vaiheessa. Poistettavilta seisokkipäiviltäkin tarjottiin kolminkertaista palkkaa normaaliin verrattuna. Tietääkseni se sinäänsä kelpasi paperimiehille, mutta sitä kolminkertaista palkkaa olisi pitänyt maksaa paitsi työssä seisokkipäivinä oleville, myös niille jotka eivät silloin töitä tee. Vähän omituinen vaatimus. Ei taida kukaan tässä maassa tehdä sunnuntai palkalla töitä keskiviikkoisin.

I-Palkki
Rollerball
Ainoat paperimiehet maailmassa, joilla on seisokkeja... eivät suostuisi poistamaan...Ei niitä vain huvin vuoksi ajeta alas vaan korjauksia ja huoltotöitä varten. Luultavasti tässä haluttaisiin optimoida nämä suunnitellut korjaukset tehtäväksi koneiden rikkoutumisesta seuranneiden seisokkien aikana yms.Asia ei ole näin yksinkertainen. Seisokkeja on toki aina pidettävä, mutta ajankohtina joulu ja juhannus eivät ole ihanteelliset laisinkaan. Siksihän ensimmäinen ja täysin periksiantamaton tavoite metsäteollisuudelle oli juuri seisokkien poistaminen.

I-Palkki
Rollerball
Maailman lyhyimmät työajat paperimiehistä... haluavat vähentää...Höpöhöpö.Arto Tähtinen on useaankin otteeseen esittänyt kaaviota paperimiesten vuosittaisista työajoista muualla Euroopassa. Hollanti on muistaakseni noissa kaavioissa ainoa joka pääsee edes Suomea lähelle. Suomessa tuo vuosittainen viikkotunti määrä on hieman yli 30. Onko paperiliitolta tullut parempaa vastinetta tuohon kuin "höpöhöpö"?

I-Palkki
Rollerball
Ainoa ala Suomessa, jossa ulkopuolista työvoimaa ei voi käyttää ilman ammattiliiton lupaa... ei suostuta poistamaan... "Höpöhöpö. Eivät ne ukot/akat siellä mitään huoltotöitä yms tee. Ne ovat siellä koneita käyttämässä.? Ulkopuolisen työvoiman käyttöhän on ollut niin suuri kiistakapula juuri sen takia, koska se karsisi paperiliittolaisten (mm. siivoojat ym) määrää. Kaikki tehtailla töissä olevat eivät toki ole paperimiehiä, mutta paperiliitolla on maailman laajuisestikin harvinainen sananvalta siihen, kuka saa töitä milläkin tehtaalla tehdä. Missään muussa suomalaisessa tehtaassa ei työnantaja joudu kyselemään työntekijöiden ammattiliitolta, voisiko sen ja sen niminen yritys tulla tekemään sen ja sen kaltaista hommaa.

I-Palkki
Ja loppujen lopuksi täytyy todeta että paperitehtaan toimintakuluista palkat ovat niin pieni osa, että niillä ei ole oikeasti mitään merkitystä. Enemmän tehtaan toimintaan vaikuttaa se jos myyntiedustaja haisee hieltä yms...
Tuota samaa argumenttiahan käyttivät ainakin kansanedustajat palkkoja nostaessaan. "Jos just mä nostan palkkaani 25 %, niin kokonaisbudjetissa se ei näy juuri lainkaan". Jokainen palkansaaja varmasti tietää miten siinä käy, jos tuolla perusteella yrittää palkankorotusta itselleen saada. Paperimiehethän saavat osaamistasoonsa nähden täysin käsittämätöntä palkkaa juuri tuosta syystä, mutta ei se siitä oikeutettua tee.

Kuinka te voitte tietää noin hyvin paperimiesten sekä työnantajaliiton vaatimukset??
Sopimus on kokonaispaketti jota tietääkseni ei ole julkistettu,eikä työntekiäpuoli ole vielä sitä virallisesti hyväksynytkään.
Joku näköjään "tietää" paljonenemmän kuin minä

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

ArKos:

Minä en ainakaan. Se sijaan Esko Seppänen ennen kokeili sijoittamistakin.

Pitäisin Esko Seppäsen nimittämistä sijoittajaksi hieman harhaanjohtavana ilmaisuna, vaikka hän sitä ahtaasti ajateltuna olikin. Tietojeni mukaan Esko hankki kyllä useiden suomalaisten pörssiyhtiöiden osakkeita Yhden kappaleen kutakin. Mutta vai sen vuoksi että pääsi seuraamaan niiden yhtiökokouksia. Näissä hän sitten myös tiedonsaannin lisksi teki katsomuksensa mukaisia ehdotuksia osinkojen jaosta ja muusta.

Lierikki Riikonen

Rollerball

Tietääkseni se sinäänsä kelpasi paperimiehille, mutta sitä kolminkertaista palkkaa olisi pitänyt maksaa paitsi työssä seisokkipäivinä oleville, myös niille jotka eivät silloin töitä tee.En ole moisesta kuullut ja epäilenkin ettei tuo väite pidä paikkaansa. Tosin en tarkasti tiedä esitysten sisältöjä. Onko sinulla jotain lähdettä jossa moinen asia mainittaisiin.

Rollerball
Asia ei ole näin yksinkertainen. Seisokkeja on toki aina pidettävä, mutta ajankohtina joulu ja juhannus eivät ole ihanteelliset laisinkaan. Siksihän ensimmäinen ja täysin periksiantamaton tavoite metsäteollisuudelle oli juuri seisokkien poistaminen.Tietysti tuo tuotannon kannalta varmaankin on hyvä asia. Toinen asia sitten on työläinen, joka vuorotyön ansiosta on jo muutenkin sosiaalisesti hankalassa asemassa. Vuorotyöläinen kun helposti jää paitsi muun "normaalin" yhteiskunnan menosta, tosin tämä kyllä koskee kaikkia vuorotöitä eikä vain paperia. Joulu ja juhannus ovat monelle suomalaiselle tärkeitä juhlia jotka haluttaisiin viettää perheen parissa, joten ymmärrän kyllä hyvin Paperiliiton kannan tässä kohtaa.

Rollerball

Arto Tähtinen on useaankin otteeseen esittänyt kaaviota paperimiesten vuosittaisista työajoista muualla Euroopassa. Hollanti on muistaakseni noissa kaavioissa ainoa joka pääsee edes Suomea lähelle. Suomessa tuo vuosittainen viikkotunti määrä on hieman yli 30. Onko paperiliitolta tullut parempaa vastinetta tuohon kuin "höpöhöpö"?En ole mitään kaavioita asiasta nähnyt, mutta täytyy todeta työn kuormittavuutta ei voi todeta vain laskemalla keskiarvoja. On eri asia tehdä 40h 8-16 toimistotyötä kuin jatkuvaa kolmivuorotyötä. Ja nuo suuremmat tunnithan tehdään etelässä, jossa 1/4 työpäivästä menee harakoille jo kansanluonteen takia.

Rollerball
Missään muussa suomalaisessa tehtaassa ei työnantaja joudu kyselemään työntekijöiden ammattiliitolta, voisiko sen ja sen niminen yritys tulla tekemään sen ja sen kaltaista hommaa.Paperiliitto ei todellakaan ole ainoa ammattijärjestö joka haluaa ja pyrkii rajoittamaan ulkopuolisentyövoiman käyttöä.

Rollerball
Tuota samaa argumenttiahan käyttivät ainakin kansanedustajat palkkoja nostaessaan. "Jos just mä nostan palkkaani 25 %, niin kokonaisbudjetissa se ei näy juuri lainkaan". Jokainen palkansaaja varmasti tietää miten siinä käy, jos tuolla perusteella yrittää palkankorotusta itselleen saada.Suoraan perustelunahan tuo ei ole mitenkään järkevä, mutta tosiasia kuitenkin. Eikä paperiliitto mitään tuollaista yrittänytkään ajaa.

Rollerball
Paperimiehethän saavat osaamistasoonsa nähden täysin käsittämätöntä palkkaa juuri tuosta syystä, mutta ei se siitä oikeutettua tee.

Kuitenkin jokainen paperityöläinen osaltaan vastaa siitä, että raina juoksee ja rahaa virtaa taloon. Eli siis yksittäisen työntekijän vastuukin on suuri, sillä 100t väärin leikattua paperia on kallis läjä.

Paperiteollisuuden ongelmat johtuvat niiden viime vuosikymmennenä tekemistä hyperaktiivisista sijoituksita, joille ei sitten löytynytkään markkinoita tarpeeksi. Työntekijöitä on turha sen takia potkia päähän, vaikka se nykyään maailman tapa onkin.

Vierailija

Minä alan sijoittamaan muutaman tonnin jos saisi tai saa rahaa.

saa nähä , yritän tehdä pisneksiä.

I-Palkki
Rollerball

Tietääkseni se sinäänsä kelpasi paperimiehille, mutta sitä kolminkertaista palkkaa olisi pitänyt maksaa paitsi työssä seisokkipäivinä oleville, myös niille jotka eivät silloin töitä tee.En ole moisesta kuullut ja epäilenkin ettei tuo väite pidä paikkaansa. Tosin en tarkasti tiedä esitysten sisältöjä. Onko sinulla jotain lähdettä jossa moinen asia mainittaisiin.Tietoni on peräisin toiselta foorumilta, jossa lähteenä tälle väitteelle toimi Iltalehden uutinen. Tässä on se uutinen leikattuna versiona:

Työnantajapuolen alkuperäinen tarjous seisokkien poistosta oli maksimissaan 1 600 euroa bruttona vuodessa ja 11 tunnin lyhennys vuosityöaikaan niille, jotka olisivat kaikkina seisokkipäivinä töissä.

Käytännössä uusi tarjous on huima korotus entiseen.

Jos Paperiliitto olisi sen hyväksynyt, niin esimerkiksi juhannusaaton yövuoron tehnyt koneenhoitaja olisi tienannut kahdeksan tunnin hukistaan työnantajien laskelman mukaan 570,64 euroa sekä kolme palkallista vapaapäivää.

Jos vapaapäivät muuttaa rahaksi, tarjous juhannusyön työvuorosta oli 910,63 euroa.
I-Palkki
Rollerball
Missään muussa suomalaisessa tehtaassa ei työnantaja joudu kyselemään työntekijöiden ammattiliitolta, voisiko sen ja sen niminen yritys tulla tekemään sen ja sen kaltaista hommaa.Paperiliitto ei todellakaan ole ainoa ammattijärjestö joka haluaa ja pyrkii rajoittamaan ulkopuolisentyövoiman käyttöä.

Niin, mutta vain kyseisen ammattikunnan ammattilaisten osalta. Esim. suurella konepajallahan ei käydä mitään keskustelua siitä että voiko ulkopuolinen yritys hoitaa portinvartioinnin. Paperitehtaissahan on esimerkiksi kunnossapito ja siivouskin "paperimiesten" hoitamaa. Liiton miehiä, vaikka ei heidän ammattitaitonsa sen kummemmin metallimiehistä tai siivoojista poikkeakaan. Yhdessä YLEn ajankohtaisohjelmassahan Ahoselta kysyttiin millä ihmeen perusteella paperiliiton siivooja saa työtunniltaan keskimäärin 12 € kun tavallinen saa vain 8 € tunniltaan.

Niin, ja vähän hiljaista oli.

Rollerball
Yhdessä YLEn ajankohtaisohjelmassahan Ahoselta kysyttiin millä ihmeen perusteella paperiliiton siivooja saa työtunniltaan keskimäärin 12 € kun tavallinen saa vain 8 € tunniltaan.

Tärkeämpi kysymys on miksi tavis saa vain 8 euroa.

Se on päättynyt. Paperiliiton toimikunta hyväksyi sovintoesityksen yksimielisesti. Ulkopuolisen työvoiman käytössä antaa periksi. "Työnantaja" päättää juhlapyhäseisokeista, jotka korvataan
lyhentäen työaikaa.

Ala kuluttaa paljon sähköä. Viime vuoden kesäkuussa Suomen sähkönkuluttus 6 terawattituntia, nyt vain 4. Ja siitä puneeollen, Enestamin ministeriö nostaisi pientalojen sähkön hintaa. Suomen oikeistohurrit edelleenkin haluavat sortaa suomenkielisiä. Menisivät jonnekin muualle, vaikka Afrikkaan tai Brasiliaan, jossa on lämmin ja kansa niinkin käyttää puuta paljon ja vähän sähköä. Käyttää joissakin maissa puuta niin paljon, että saastepilevet leijkuvat kuukausia.

Minä luulin että sähkönhinta nousee, koska ollaan ensin menty pyssyt paukkuen Kioton ilmastosopimukseen, sitten ei kuitenkaan aiota vähentää päästöjä vaaditulle tasolle vaan ostaa ns. päästökiintiöitä alemman BKT:n maista. Nämä maathan voivat helposti myydä päästökiintiöitään, koska päästökiintiöt on niiden osalta mitoitettu alunperinkin liian suuriksi.

Sähkön hinta nousi jo, kun vedestä oli pulaa, ja myös polttoaineiden yleisen kallistumisen vuoksi. Tänä aamuna TV1ssä erään kasvihuoneomistajan haastattelu: puuhaketta käyyttäen voidaan säästää puolet lämmityskustannuksista. Puuhakkeen tarjontakin nyt nähtävästi on kasvanut, koska ei ole mennyt nyt paperitehtaisiin.

Viimeisin tietoni raakaöljyn hinnasta; 61 dollaria barrelilta eli tynnyriltä.
Poika Bush juuri nyt on kovasti auttavinansa köyhiä. Mihinkähän retkeen hän nyt aikoo ryhtyä? Ja siis kuningas on lähtenyt Ranskaan, ämpärikö päässä.

Poliitiiikan kurssien tiedote tältä aamulta. Sosdemit 26 prosenttia, kokoomus 21 prosenttia. Eli mitäs minä sanoinkaan. Seuraavissa vaaleissa, tätä menoa, on mahdollista sosdemien ja kokoomuksen enemistöhallitus. Ja sihen sopisi myös molempien yhteinen presidentti.
Kepu vain 23 prosenttia. Pienempien puolueiden kursseja ei TVssä kerrotttu, vaan aivan ilmeisesti kannatus on laskenut työriitaan ei-osallisislta.

Luultavasti sosdemit ovat ainakin pitäneet puolena vaselisteja vastaan, sekä paperin sisällä etytä ulkopuolella. Vaselisteilla on jotakin uhkaa vasemmalta puolen. Minun kannallani ei kyllä ole montakaan vanhurskasta. Vaan äärivasemmistolaiset tietenkin, on heitä paperialallallakin, ovat koettaneet kalastaa. Esitettiin mm. tunnus paperitehtaiden ottamisesta valtiolle. - Ja mitenkähän tämä nykyinen valtio niitä kykenisi tai edes halusaisi hoitaa? - Ehkä tuolla on ollut hiukan vaikutusta. SKPssa elää Toivo edes yhdestä edustajanpaikasta.
Samoin änkyrät vaselisteissa ovat voineet vahvistua viialaislaisten ja SASilaisten kustannuksella.

Eipäs ole tästäkään aiheesta aikoihin keskusteltu.

Paperialan ikuisen työriidan rooli Suomessa on rajoittaa paperin tarjtontaa ja siten pitää paperin hinnat korkealla. Paperian herrojen ja työvoiman sydämellinen yhteistyö.

Miten se menikään: ETELÄRANNAN MAKSETUT MIEHET. Heitä ei pysäytetä,
vaan he pysäyttelevät itse.

Oikeusopillinen kauneusvirhe, kuin ihan viimeksi paperityöväelle mätkäistiin 200 000 euroin sakot, peräti 10 eurokao sitä tulikaan yhtä työmiestä kohti. Montakos minuuttia kuluu työaikaa ne ansaita? Vaan eivät ulkomailla huomaakaan, että paperin herrat ja työläiset ovat kuin yhtä kartellia, ihan kuin jopa yhtä valtiota. Istutaan smassa veneessä ja puhalletaan yhteen hiileen. Asiat taistelevat, vaan eivät miehet.

Miksi siis paperiala pitäisi ottaa valtiolle. Ja jos pitäisi, mille valtiolle?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat