Seuraa 
Viestejä45973

Tämän vuoden eduskuntavaaleissa oli minulle kaksi pettymystä.

1) Jussi Halla-aho ei päässyt läpi. Ääniä mies sai jonkin verran yli 2 000, mikä ei tällä kertaa riittänyt. Monikulttuurikritiikin osa eduskunnassa tulee olemaan hyvin huonolla pohjalla seuraavan neljän vuoden ajan. Järkevää keskustelua monikulttuurisuudesta on turha odottaa laajemmassa määrin. Ajatusterrorikin saa jatkua.

Tässä suhteessa Suomi on reilusti monia Euroopan maita jäljessä johtuen osaltaan myös siitä, että ulkomaalaistaustaisten osuus on maassame vielä pieni. Maahanmuuttokysymystä ei pidetä tärkeänä.

2) Zahra Abdulla ei päässyt läpi. Yli 4 000 ääntä oli silti liian vähän. Somalitaustaisena hän olisi esimerkiksi puhunut tyttöjen ympärileikkausta vastaan vahvemmasta lähtökohdasta (vaikka se Suomessa ei olekaan kuin ulkomaalaistaustaisten ryhmien ongelma) ja osannut tuoda asiantuntevamman näkökulman Somalian todellisesta tilanteesta. Hän olisi vaatinut tehokkaampaa suomen kielen opetusta maahanmuuttajille.

Abdullan tärkein anti olisi kuitenkin ollut se, että hän olisi käsittellyt suomalaisia ja somaleita täysin tasavertaisina. Hänen politiikkaansa ei varjostaisi yletön antirasismi tai tyypillinen punavihreä tummaihoisten rakastaminen ja alkukantaisen kulttuurin ihannointi. Abdulla näkee tarpeen mukaan rasismia sekä suomalaisten että somalien joukossa. Hän on myös selkeästi ilmaissut Suomen olevan sivistynyt länsimaa ja Somalian alkukantainen kehitysmaa.

Zahra lyö luulot pois tyypillisiltä vasemmistolaisilta erilaisuudenpalvojilta, joiden mielestä somalin tulee olla rasismista valittava loinen ja tyhmänhempeä kulttuurinrikastaja. Hän tunnustaa myös Somalian päässä ilmenevät ongelmat.

Zahrassa olisi ollut potentiaalia (tosin hän oli ehdolla väärässä puolueessa).

--

Yksi positiivisista yllätyksistä näissä vaaleissa oli oman ehdokkaani ylivoimainen läpimeno. Paavo Väyrynen sai Lapin vaalipiirissä kaikista ehdokkaista eniten ääniä ja on nyt jälleen kerran eduskunnassa Keskustan riveissä. Paavo sai yli 10 000 ääntä vaalipiirissä, jossa on vain 160 000 äänioikeutettua. Väyrynen on aikaisemmin muun muassa ollut vähällä lentää ulos puolueesta liian itsenäisten mielipiteiden takia. Väyrynen on yksi Suomen viimeisiä reaalipoliitikkoja sekä viimeiseen asti EU-vastainen.

Toinen positiivinen yllätys oli Vihreiden yhä alhainen kannatus. Valitettavasti Vihreiden mielipidevaikutus sekä eduskunnassa että mediassa on yhä voimakasta.

--

Kolmas ei-niin-suuri yllätys, mutta hyvin positiivinen tulos näissä vaaleissa oli Perussuomalaisten kannatuksen nousu. Enemmänkin se olisi saanut olla, mutta tämä on hyvä alku. Puolue kärsii tällä hetkellä pienoisista imago-ongelmista sekä yksittäisten vahvojen ehdokkaiden puutteesta. Perussuomalaisten politiikka on vakaalla pohjalla, mutta maine populistinen. Liian värikkäät julkkisehdokkaat pilasivat mielestäni tämän kierroksen.

Ei kai tässä. Elämä jatkuu.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat