Seuraa 
Viestejä45973

Kaunko niitä pitää keittää?
Panin pinelle kaasuliekille porisemaan.
Laitoin sekaan suolaa mustapippuria ja kourallisen valkosipulin kynsiä.

Uskomattoman hyvä haju kämpässä nyt...

Muita vinkkejä, vielä ehtii...

Kommentit (18)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Kolmisen tuntia - tai enemmänkin, kunnes ovat pehmeitä.

Sorkissa on paljon gelatiinia ja kun keität lientä hieman kasaan, saat oivaa hyytelöä.

Keitinliemeen sopivat lisäksi hyvin sipuli, porkkanat, selleri ja laakerinlehti.

Hyvää herkkua, mistä löysit?

Volitans
Kolmisen tuntia.

Katos hullu kokkikin on jo hereillä!

Kiitos.

Tavoitehan on se että luut irtoavat helposti.
45 minsaa ovat nyt porisseet.
Sorkat oli kyllä pätkitty viiden sentin osiin,
eli riittäisiköhän pikkasen lyhyempia aika?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Volitans

Hyvää herkkua, mistä löysit?

Kaupasta saa täällä ihan hyllystä.
Porkkanoita ja sipulia löytyy kaapista.
Pitää lisätä loppuvaiheessa vai joko nyt pitäis laittaa sekaan?

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Maukka Perusjatka
Volitans

Hyvää herkkua, mistä löysit?



Kaupasta saa täällä ihan hyllystä.
Porkkanoita ja sipulia löytyy kaapista.
Pitää lisätä loppuvaiheessa vai joko nyt pitäis laittaa sekaan?

Heti sekaan vaan. Ovat lopussa mössöä, mutta ovat antaneet makunsa. Itse laitan kasvikset ja mausteet sideharsoon ja annan yleensä hautua uunissa yön yli noin 100 C:ssä. Aamulla, eli päivällä eli illalla tilanteen mukaan sitten herätessä pussukka pois ja siivilöidään vielä kaikki nesteet talteen. Kasvismössö kompostiin.

Jos haluaa kasviksia nauttia, niin paloittelee valmiiksi palaset ja heittää aamulla liemeen ja antaa hautua, kunnes sopivan pehmeitä. Näin tulee parasta: Ensimmäiset juurekset ovat vain maun vuoksi ja toiset sitten syötäviksi.

Ja jos oikein haluaa hienostella, niin tekee, kuten Brillat-Savarin ja heitää lopuksi kaiken muun, paitsi liemen pois - jäljelle jää kaikkein pyhin eli "Osmatsomi". Saman herran kuolemattomia lauseita: "Eläimet ravitsevat itseän; ihminen syö; vain sivistynyt osaa aterioida".

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Niin, ja jos ei nälkäkuolema uhkaa, niin kattila uuniin noin 90-100 C ja anna muhia. Paranee vain. Vettä pitää kuitenkin olla sen verran, että lihat peittyvät. Kansi varmuudeksi päälle.

Volitans
Maukka Perusjatka
Volitans

Hyvää herkkua, mistä löysit?



Kaupasta saa täällä ihan hyllystä.
Porkkanoita ja sipulia löytyy kaapista.
Pitää lisätä loppuvaiheessa vai joko nyt pitäis laittaa sekaan?



Heti sekaan vaan. Ovat lopussa mössöä, mutta ovat antaneet makunsa. Itse laitan kasvikset ja mausteet sideharsoon ja annan yleensä hautua uunissa yön yli noin 100 C:ssä. Aamulla, eli päivällä eli illalla tilanteen mukaan sitten herätessä pussukka pois ja siivilöidään vielä kaikki nesteet talteen. Kasvismössö kompostiin.

Jos haluaa kasviksia nauttia, niin paloittelee valmiiksi palaset ja heittää aamulla liemeen ja antaa hautua, kunnes sopivan pehmeitä. Näin tulee parasta: Ensimmäiset juurekset ovat vain maun vuoksi ja toiset sitten syötäviksi.

Ja jos oikein haluaa hienostella, niin tekee, kuten Brillat-Savarin ja heitää lopuksi kaiken muun, paitsi liemen pois - jäljelle jää kaikkein pyhin eli "Osmatsomi". Saman herran kuolemattomia lauseita: "Eläimet ravitsevat itseän; ihminen syö; vain sivistynyt osaa aterioida".

Heitin jo sipulit sekaan porkkanoita ei ollut, tyhjentelen jääkaappia tässä loppusuoralla. Laitoin myös ikivääriä tai mitä lienee, ginger nimellä se täällä kulkee, antaa sopalle hyvän maun.

Parin tunnin päästä imeskelen hyvää siansorkkasoppaa nam!

Volitans
Niin, ja jos ei nälkäkuolema uhkaa, niin kattila uuniin noin 90-100 C ja anna muhia. Paranee vain. Vettä pitää kuitenkin olla sen verran, että lihat peittyvät. Kansi varmuudeksi päälle.

Kun ei mulla ole uunia täällä. Vaan kaasuliesi.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Inkivääri sopii hyvin.

Kannattaa antaa muhia ensin, kunnes liha tuntuu murealta ja sitten maistella lientä. Lopuksi hiehosäätö: Suolaa, pippuria. Suolan sijaan voi käyttää myös soijakastiketta tai yrttisuolaa. Chiliä. Maistamista ei kannata aliarvioida. Muuten ei tule hyvää, muuten kuin säkällä. Viimeinen maustaminen kannattaa tehdä vasta lopuksi, sillä maku kehittyy hauduttamisen aikana. Suolaa kannattaa pitkään haudutettaviin ruokiin lisätä heti jo alussa, niin liha ehtii tasaisesti suolaantua.

Ja se liemi, eli "Osmatsomi", siinä on lopuksi enemmän makua kun itse lihassa. Siitä saa oivan "jatkokeiton" seuraavaksi päiväksi. Sekaan mitä sattuu- ja mieleentulemaan.

Volitans
Inkivääri sopii hyvin.

Kannattaa antaa muhia ensin, kunnes liha tuntuu murealta ja sitten maistella lientä. Lopuksi hiehosäätö: Suolaa, pippuria. Suolan sijaan voi käyttää myös soijakastiketta tai yrttisuolaa. Chiliä. Maistamista ei kannata aliarvioida. Muuten ei tule hyvää, muuten kuin säkällä. Viimeinen maustaminen kannattaa tehdä vasta lopuksi, sillä maku kehittyy hauduttamisen aikana. Suolaa kannattaa pitkään haudutettaviin ruokiin lisätä heti jo alussa, niin liha ehtii tasaisesti suolaantua.

Ja se liemi, eli "Osmatsomi", siinä on lopuksi enemmän makua kun itse lihassa. Siitä saa oivan "jatkokeiton" seuraavaksi päiväksi. Sekaan mitä sattuu- ja mieleentulemaan.

Käyty tässä jo pariin kertaan maistelemassa lientä. Maku tuntuu olevan kohdallaan. Nyt ei ole kämpillä mitään eksoottisempaa, perusjutut vain, hyvää kuitenkin näyttää tulevan. Soijakastiektta kyllä löytyy.

Volitans
Keittoon sopisi myös:

Kookosmaitoa, sitruunaruohoa ja thai-chiliä - jos niitä vaan thai-marketista löytyy.

Kävin heittää noi chilit sekaan vaikka juuri nyt en Thaimaassa olekaan.

Taipeissa kuitenkin...

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Maukka Perusjatka
Volitans
Keittoon sopisi myös:

Kookosmaitoa, sitruunaruohoa ja thai-chiliä - jos niitä vaan thai-marketista löytyy.




Kävin heittää noi chilit sekaan vaikka juuri nyt en Thaimaassa olekaan.

Taipeissa kuitenkin...

Aika sitten kuitenkin lähelle arvaus osui

Volitans
Maukka Perusjatka
Volitans
Keittoon sopisi myös:

Kookosmaitoa, sitruunaruohoa ja thai-chiliä - jos niitä vaan thai-marketista löytyy.




Kävin heittää noi chilit sekaan vaikka juuri nyt en Thaimaassa olekaan.

Taipeissa kuitenkin...




Aika sitten kuitenkin lähelle arvaus osui

Noi mun juttut on hämäny sua. "Kesämökki" on siellä ja käyn usein.

salai
Seuraa 
Viestejä8209

Pakkoko teidän on ruuasta puhua tähän aikaan yöstä? Meinasin ruveta nukkumaan, mutta nyt on pakko mennä tekemään lihapullavoileipä oluen kanssa.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

salai
Pakkoko teidän on ruuasta puhua tähän aikaan yöstä? Meinasin ruveta nukkumaan, mutta nyt on pakko mennä tekemään lihapullavoileipä oluen kanssa.

On aamulla parempi olo kun syö jotain.

Valmista tuli!

Laiton sopan posliiniseen salaattikuhoon. Ei tartte heti käydä santsaamssa. Maku oivallinen ja lihat irtoaa imasemalla. Kiitti vinkeista Volitans.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat