Siansorkkia keittämässä.

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kaunko niitä pitää keittää?
Panin pinelle kaasuliekille porisemaan.
Laitoin sekaan suolaa mustapippuria ja kourallisen valkosipulin kynsiä.

Uskomattoman hyvä haju kämpässä nyt...

Muita vinkkejä, vielä ehtii...

Sivut

Kommentit (18)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Kolmisen tuntia - tai enemmänkin, kunnes ovat pehmeitä.

Sorkissa on paljon gelatiinia ja kun keität lientä hieman kasaan, saat oivaa hyytelöä.

Keitinliemeen sopivat lisäksi hyvin sipuli, porkkanat, selleri ja laakerinlehti.

Hyvää herkkua, mistä löysit?

Vierailija
Volitans
Kolmisen tuntia.

Katos hullu kokkikin on jo hereillä!

Kiitos.

Tavoitehan on se että luut irtoavat helposti.
45 minsaa ovat nyt porisseet.
Sorkat oli kyllä pätkitty viiden sentin osiin,
eli riittäisiköhän pikkasen lyhyempia aika?

Vierailija
Volitans

Hyvää herkkua, mistä löysit?

Kaupasta saa täällä ihan hyllystä.
Porkkanoita ja sipulia löytyy kaapista.
Pitää lisätä loppuvaiheessa vai joko nyt pitäis laittaa sekaan?

Vierailija
Vääräuskoinen
Tuon teini-idiootin elämään pitäisi saada jotain sisältöä.

Etkö sinäkään malta nukkua?

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
Maukka Perusjatka
Volitans

Hyvää herkkua, mistä löysit?



Kaupasta saa täällä ihan hyllystä.
Porkkanoita ja sipulia löytyy kaapista.
Pitää lisätä loppuvaiheessa vai joko nyt pitäis laittaa sekaan?

Heti sekaan vaan. Ovat lopussa mössöä, mutta ovat antaneet makunsa. Itse laitan kasvikset ja mausteet sideharsoon ja annan yleensä hautua uunissa yön yli noin 100 C:ssä. Aamulla, eli päivällä eli illalla tilanteen mukaan sitten herätessä pussukka pois ja siivilöidään vielä kaikki nesteet talteen. Kasvismössö kompostiin.

Jos haluaa kasviksia nauttia, niin paloittelee valmiiksi palaset ja heittää aamulla liemeen ja antaa hautua, kunnes sopivan pehmeitä. Näin tulee parasta: Ensimmäiset juurekset ovat vain maun vuoksi ja toiset sitten syötäviksi.

Ja jos oikein haluaa hienostella, niin tekee, kuten Brillat-Savarin ja heitää lopuksi kaiken muun, paitsi liemen pois - jäljelle jää kaikkein pyhin eli "Osmatsomi". Saman herran kuolemattomia lauseita: "Eläimet ravitsevat itseän; ihminen syö; vain sivistynyt osaa aterioida".

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Niin, ja jos ei nälkäkuolema uhkaa, niin kattila uuniin noin 90-100 C ja anna muhia. Paranee vain. Vettä pitää kuitenkin olla sen verran, että lihat peittyvät. Kansi varmuudeksi päälle.

Vierailija
Volitans
Maukka Perusjatka
Volitans

Hyvää herkkua, mistä löysit?



Kaupasta saa täällä ihan hyllystä.
Porkkanoita ja sipulia löytyy kaapista.
Pitää lisätä loppuvaiheessa vai joko nyt pitäis laittaa sekaan?



Heti sekaan vaan. Ovat lopussa mössöä, mutta ovat antaneet makunsa. Itse laitan kasvikset ja mausteet sideharsoon ja annan yleensä hautua uunissa yön yli noin 100 C:ssä. Aamulla, eli päivällä eli illalla tilanteen mukaan sitten herätessä pussukka pois ja siivilöidään vielä kaikki nesteet talteen. Kasvismössö kompostiin.

Jos haluaa kasviksia nauttia, niin paloittelee valmiiksi palaset ja heittää aamulla liemeen ja antaa hautua, kunnes sopivan pehmeitä. Näin tulee parasta: Ensimmäiset juurekset ovat vain maun vuoksi ja toiset sitten syötäviksi.

Ja jos oikein haluaa hienostella, niin tekee, kuten Brillat-Savarin ja heitää lopuksi kaiken muun, paitsi liemen pois - jäljelle jää kaikkein pyhin eli "Osmatsomi". Saman herran kuolemattomia lauseita: "Eläimet ravitsevat itseän; ihminen syö; vain sivistynyt osaa aterioida".

Heitin jo sipulit sekaan porkkanoita ei ollut, tyhjentelen jääkaappia tässä loppusuoralla. Laitoin myös ikivääriä tai mitä lienee, ginger nimellä se täällä kulkee, antaa sopalle hyvän maun.

Parin tunnin päästä imeskelen hyvää siansorkkasoppaa nam!

Vierailija
Volitans
Niin, ja jos ei nälkäkuolema uhkaa, niin kattila uuniin noin 90-100 C ja anna muhia. Paranee vain. Vettä pitää kuitenkin olla sen verran, että lihat peittyvät. Kansi varmuudeksi päälle.

Kun ei mulla ole uunia täällä. Vaan kaasuliesi.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Inkivääri sopii hyvin.

Kannattaa antaa muhia ensin, kunnes liha tuntuu murealta ja sitten maistella lientä. Lopuksi hiehosäätö: Suolaa, pippuria. Suolan sijaan voi käyttää myös soijakastiketta tai yrttisuolaa. Chiliä. Maistamista ei kannata aliarvioida. Muuten ei tule hyvää, muuten kuin säkällä. Viimeinen maustaminen kannattaa tehdä vasta lopuksi, sillä maku kehittyy hauduttamisen aikana. Suolaa kannattaa pitkään haudutettaviin ruokiin lisätä heti jo alussa, niin liha ehtii tasaisesti suolaantua.

Ja se liemi, eli "Osmatsomi", siinä on lopuksi enemmän makua kun itse lihassa. Siitä saa oivan "jatkokeiton" seuraavaksi päiväksi. Sekaan mitä sattuu- ja mieleentulemaan.

Vierailija
Volitans
Inkivääri sopii hyvin.

Kannattaa antaa muhia ensin, kunnes liha tuntuu murealta ja sitten maistella lientä. Lopuksi hiehosäätö: Suolaa, pippuria. Suolan sijaan voi käyttää myös soijakastiketta tai yrttisuolaa. Chiliä. Maistamista ei kannata aliarvioida. Muuten ei tule hyvää, muuten kuin säkällä. Viimeinen maustaminen kannattaa tehdä vasta lopuksi, sillä maku kehittyy hauduttamisen aikana. Suolaa kannattaa pitkään haudutettaviin ruokiin lisätä heti jo alussa, niin liha ehtii tasaisesti suolaantua.

Ja se liemi, eli "Osmatsomi", siinä on lopuksi enemmän makua kun itse lihassa. Siitä saa oivan "jatkokeiton" seuraavaksi päiväksi. Sekaan mitä sattuu- ja mieleentulemaan.

Käyty tässä jo pariin kertaan maistelemassa lientä. Maku tuntuu olevan kohdallaan. Nyt ei ole kämpillä mitään eksoottisempaa, perusjutut vain, hyvää kuitenkin näyttää tulevan. Soijakastiektta kyllä löytyy.

Vierailija
Volitans
Keittoon sopisi myös:

Kookosmaitoa, sitruunaruohoa ja thai-chiliä - jos niitä vaan thai-marketista löytyy.

Kävin heittää noi chilit sekaan vaikka juuri nyt en Thaimaassa olekaan.

Taipeissa kuitenkin...

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
Maukka Perusjatka
Volitans
Keittoon sopisi myös:

Kookosmaitoa, sitruunaruohoa ja thai-chiliä - jos niitä vaan thai-marketista löytyy.




Kävin heittää noi chilit sekaan vaikka juuri nyt en Thaimaassa olekaan.

Taipeissa kuitenkin...

Aika sitten kuitenkin lähelle arvaus osui

Vierailija
Volitans
Maukka Perusjatka
Volitans
Keittoon sopisi myös:

Kookosmaitoa, sitruunaruohoa ja thai-chiliä - jos niitä vaan thai-marketista löytyy.




Kävin heittää noi chilit sekaan vaikka juuri nyt en Thaimaassa olekaan.

Taipeissa kuitenkin...




Aika sitten kuitenkin lähelle arvaus osui

Noi mun juttut on hämäny sua. "Kesämökki" on siellä ja käyn usein.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat