Seuraa 
Viestejä45973

Eli.

Ajattelin, että vanhalla jo ajat sitten käytöstä poistetulla ja pölyä keränneellä IBM ThinkPad 770E:llä voisi olla käyttöä vielä tänä päivänäkin, jos vain voisi heivata hittoon windows kakstonnisen ja naurettavan raskaan virusturvan.

Ongelma on seuraava. Ei ole mahdollista bootata konetta cd:ltä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hamppu
Seuraa 
Viestejä1156

Täällä Xubuntu. http://linux-laptop.net/hosted/xubuntu- ... d770e.html

Joku semmonen Ubuntu-versio jossa on Gnomen sijaan Xfce, koska se on kevyempi ja tarkoitettu tehottomammille koneille. En katsonut oliko tuolla mitään yksityiskohtaista asennusohjetta, mutta mainittiin ettei mitään ongelmia ollut vaan toimi heittämällä.

Olisiko sinulla kuitenkin vain BIOS:sta estetty se CD:ltä käynnistäminen? Eli sieltä vain asetukset kuntoon ja menoksi. Tai sitten sinun pitää tehdä sille käynnistysdisketti tai jotain vastaavaa.

Hamppu
Tai sitten sinun pitää tehdä sille käynnistysdisketti tai jotain vastaavaa.

Komppaan. Esim. Puppy linuxin saapi boottamaan vaikka muistitikulta, vaikka BIOS ei sellaista tukisikaan, käyttämällä käynnistysdiskettiä. Ko. veijarin saa toimimaan vaikka ilman kiintolevyä, siis koko hoito ladataan keskusmuistiin.

SAMAEL
Komppaan. Esim. Puppy linuxin saapi boottamaan vaikka muistitikulta, vaikka BIOS ei sellaista tukisikaan. Ko. veijarin saa toimimaan vaikka ilman kiintolevyä, siis koko hoito ladataan keskusmuistiin.

Ilman BIOSsin tukea? Nyt olen minäkin ulalla... Keskusmuistiin lataamisen kyllä käsitän, mutta konehan ei tee mitään ilman käskyä tehdä jotain, siispä käskyn täytyy tulla jostain. Ja ennen käyttöjärjestelmän lataamista koneella ei ole kuin BIOS, joten ainoastaan BIOS voi käskyttää konetta lataamaan käyttöjärjestelmän, vai?

Tai sitten pitää ensiksi ladata joku muu käyttöjärjestelmä jollain toisella metodilla, ja tehdä sille ohjelma joka lataa sen toisen käyttöjärjestelmän jostain muualta... Itsekin muistan asentaneeni monta win9xää ilman että BIOS olisi ymmärtänyt käynnistää CD:ltä, homma käy niinkin yksinkertaisesti kuin asentamalla DOS, ja siihen CD-aseman ajurit ja eikun asentamaan.

Hamppu

Olisiko sinulla kuitenkin vain BIOS:sta estetty se CD:ltä käynnistäminen? Eli sieltä vain asetukset kuntoon ja menoksi. Tai sitten sinun pitää tehdä sille käynnistysdisketti tai jotain vastaavaa.

Bios ei yksinkertaisesti vain tue cd:ltä käynnistämistä.
Eräs ratkaisu taitaisi olla smart boot managerin käyttö, mutta se sisältää muutaman ongelman. Ensimmäinen, pitäisi löytää koneen korppuasema, sillä se on vaihdettavissa cd:n kanssa ja tarpeettomana lojuu jossain paikassa X.
Toisekseen, onko korppuja vielä olemassa?

Unterseeboot
SAMAEL
Komppaan. Esim. Puppy linuxin saapi boottamaan vaikka muistitikulta, vaikka BIOS ei sellaista tukisikaan. Ko. veijarin saa toimimaan vaikka ilman kiintolevyä, siis koko hoito ladataan keskusmuistiin.Ilman BIOSsin tukea? Nyt olen minäkin ulalla...

Siis jos BIOS ei tue muistitikulta boottaamista, niin tehdään käynnistyslevyke joka etsii linukan... Huomaa että ehdin lisätä tuohon quottaamaasi pätkään.

Luin kyllä noita usb:n kautta lataamisia, mutta ei ne helppoudellaan vakuuttaneet. Koitan vielä penkoa ullakkoa ja katsella, että josko jostain löytyisi korppuasemaa, jotta voisin ajaa smartbootmanagerin, jolla saisi cd imagen pyörimään. (ainakin teoriassa).

Jos ei, niin tällä mennään.
https://help.ubuntu.com/community/Insta ... romWindows

Nyt, kun poistin tästä vanhuksesta virustorjunnan, niin tuntuuhan tälläkin surffailu onnistuvan. win2000 on käyttiksenä.

salai
Seuraa 
Viestejä9124

Ja vanha totuushan oli: "Voi olla, että jos BIOS-asetukset kovin poikkeaa laitteiston todellisuudesta, kannattaa käyttöjärjestelmä asentaa uudelleen. . ."

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat