Seuraa 
Viestejä1447
Liittynyt16.3.2005

No jopas on - kolmasosa amerikkalaisista ei ymmärrä lukemaansa lehtiartikkelia, joka on millään tavalla vaikeammin sisäistettävä kuin uusin McDonaldsin mainos.

Itse en ole varsinainen USA:n vihaaja (arvostelija kylläkin), ja suhtaudun huvittuneena "kaikki jenkit on idiootteja" -väitteisiin. Kiistämätön fakta kun on, että suuri osa koko elämämme sisällöstä - tiede, innovaatiot, isot ja pienet kulutushyödykkeet, yritykset, tuotemerkit sekä viihde - ovat peräisin Atlantin tuolta puolen.

Tämä uutinen osoittaa kuitenkin USA:n käsittämättömän kahtiajakoisuuden. Miten maassa, josta kaikki on lähtöisin, voi olla näin käsittämätön määrä henkisesti 12-vuotiaan tasolla olevia ihmisiä?

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tutkimus+Washingtonin+asukkaista+kol...

Helsingin Sanomat
Yhdysvaltain pääkaupungin Washingtonin asukkaista kolmannes on käytännössä lukutaidottomia. Lukutaidottomiksi luokitellut eivät pysty esimerkiksi lukemaan bussiaikatauluja, karttaa tai täyttämään työnhakulomaketta, State Education Agency -tutkimuslaitoksen selvityksessä todetaan.

Osasyynä pääkaupungin ongelmaan on se, että siellä majailee paljon siirtolaisia, joiden kielitaito on hatara.

Washingtonin kaupungin kauppakamarin mukaan kaupunki menettää vuosittain yli 80 miljoonaa euroa verotuloina, koska koulutettuja työnhakijoita ei ole tarpeeksi täyttämään auki olevia työpaikkoja.

Lukutaidottomuus on ongelma koko Yhdysvaltain alueella, sillä koko maassa joka viides asukas ei osaa lukea.

Lisäksi noin kolmannes amerikkalaisista on tieteellisesti lukutaidottomia, Yhdysvaltain tiedeakatemian kokouksessa San Franciscossa vastikään julkistettu selvitys toteaa. Se tarkoittaa, että he eivät ymmärrä helppotajuistakaan tieteellistä tekstiä, kuten vaikkapa sanomalehtiartikkelia.

Tutkimuksen tehneen Michigan State University -yliopiston politiikan tutkijan Jon D. Millerin mukaan tämä on mahdollisesti syynä siihen, että valtaosa amerikkalaisista ei ymmärrä muun muassa ilmaston lämpenemistä, evoluutioteoriaa tai dna:ta

Tutkimusta kommentoineen Technology Review -lehden mukaan kaksikymmentä prosenttia amerikkalaisista uskoo yhä, että Aurinko kiertää Maapalloa. Tutkimuksen mukaan amerikkalaisten tieteellinen ymmärrys on itse asiassa kohentunut viime aikoina, sillä 80-luvulla tieteellistä tekstiä ymmärsi vain 20 prosenttia väestöstä. Syynä nousuun ovat luultavasti television helppotajuiset tieteelliset ohjelmat.

Sivut

Kommentit (70)

kaksikymmentä prosenttia amerikkalaisista uskoo yhä, että Aurinko kiertää Maapalloa

Onneksi evoluutiolla on tapana karsia heikot ja tyhmät ...

Helsingin Sanomat kirjoitti:

Tutkimuksen tehneen Michigan State University -yliopiston politiikan tutkijan Jon D. Millerin mukaan tämä on mahdollisesti syynä siihen, että valtaosa amerikkalaisista ei ymmärrä muun muassa ilmaston lämpenemistä, evoluutioteoriaa tai dna:ta

Kylläpä uskonasiosta tehdäänkin älykkyyden mittari. Kun tietää ja tuntee riittävästi evoluutioteoriaa ei siihen voi kaikessa laajuudessaan voi uskoa, sillä se ei taivu naturalistisiin yksinkertaistuksiin.

kiittäen
Kylläpä uskonasiosta tehdäänkin älykkyyden mittari.

Sitähän ne tavallaan ovatkin. Vain täysi tolvana voi julistaa uskoaan totena netin keskustelupalstoilla. Se jos joku kertoo alhaisesta ymmärryksen tasosta.

SE on tuon hesarin vuodatuksen tekijä tämä uusi kirjeenvaihtaja Pekka
Mykkänen, tekstistään päätellen sadan prosentin KOMUKKA .
En ymmärrä, miten yl´oppilas Virkkunen on moisen mokan tehnyt ??? Eikö sinusta ole jotain outoa siinä, että maa jossa
muka on noin tyhmä kansa, on silti maailman johtava sekä hyvinvoinnis-
sa että tieteessä, melkein kaikki Nobelit rauhan komukkanobelia lu-
kuunottamatta menevät nykysin sinne ? Eilen muuten oli TV:
ssä ohjelma, jossa todistettiin tuo suomalaisten koululasten etevym-
myys jossain testissä pelkäksi virhetulkinnaksi, sossut kai lähettäneet
sinne näitä neukkutilastoja ruksituskoulunsa saavutuksista

Tuo tutkimus todistaa lähinnä että amerikkalaiset ovat hivenen laiskoja ja huumorintajuisia. Ei yksikään länsimaa voisi pysyä pystyssä, mikäli aivovajaus olisi noin suurta. Käsittääkseni Amerikassa on maailman eniten korkeastikoulutettuja suhteutettuna väkilukuun. (Jos college lasketaan korkeakouluksi) Korjatkoon joku jos olen väärässä.

Volitans
No tuohan selittää jo pitkälle sen, että jenkkiautot eivät pärjää verteilussa japanilaisille tai eurooppalaisille.

TULEPAS tasaiselle minun jenkkiautoni kanssa, KOMUKKA !!

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Liittynyt16.3.2005
Volitans
No tuohan selittää jo pitkälle sen, että jenkkiautot eivät pärjää verteilussa japanilaisille tai eurooppalaisille.

Ei kai tuo sitä selitä millään tavalla. Tuskin lukutaidottomat älykääpiöt niitä autoja suunnittelevat?

Israelilaisista 90 prosenttia osaa heittää polttopulloa, mutta keihäänheittäjijä maasta ei löydy ainoatakaan.

Israelin lukutaitoisuus on alle 10 prosenttia, mutta se 1 prosentti, jotka osaavat lukea hallitsevat timantti-ja valuuttakauppaa sekä aseteollisuutta.

Israelissa valmistetaan tietotekniikkaa ja kaikenmaailman huippulaitteita maailmalle, mutta ulkoisesti maa elää kivikaudella.

Etelä-Afriikassa valkoinen väestö osaa lukea ja hallitsee maata lähes 100 prosenttisesti.

Suomessa on pari sataa miljonääriä ja he hallitsevat/omistavat 99 prosenttia Suomen valtiosta ja vallasta.

Ameriikkalaisissa ei ole mitään erikoista. Maahan otetaan vastaan maailman älyköt ilman suurempia kyselyjä.

Arvelisin, että syntyperäinen(3 polvessa) ameriikkalainen ei ole keksinyt muuta kuin intiaanien joukkomurhan, luonnonryöstämisen ja öljynryöväämisen ympäri maailmaa.

Einstainillakin taisi olla ameriikan kansalaisuus ison paukun aikaan.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005
Olbe
No jopas on - kolmasosa amerikkalaisista ei ymmärrä lukemaansa lehtiartikkelia, joka on millään tavalla vaikeammin sisäistettävä kuin uusin McDonaldsin mainos.

Seitsemänkymmentä prosenttia amerikkalaisista ymmärtää tieteelliset sanomalehtiartikkelit. Ei se minusta mitenkään surkea tulos ole.

Hannibal the kannibal
Volitans
No tuohan selittää jo pitkälle sen, että jenkkiautot eivät pärjää verteilussa japanilaisille tai eurooppalaisille.TULEPAS tasaiselle minun jenkkiautoni kanssa, KOMUKKA !!

Jenkkiautot saattavat kulkea kovaa mutta ovat bensasyöppöjä, ilman saastuttajia, kylmiä eivätkä pärjää mitenkään esim. Citroeneille, fordeille jne.

Jenkkilän menestyshän perustuu pitkälti sille, että maa kerää ympäri maailmaa lahjakkaimmat ja ahneimmat tyypit, jotka hoitavat kaiken luovan työn. Suuri osa väestöstä voi sitten olla vaikka kuinka taitamattomia.

USA:ssa voi olla nimellisesti paljon korkeakoulutettuja, mutta suurin osa opinahjoista on sitten mitä on.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat