Seuraa 
Viestejä45973

Millainen kuva teillä on Taivaasta, eli uskotteko (=luuletteko) että ihmiset ovat siellä ihmisinä? Elävät jossakin uudessa maassa ihmishahmoisina jne. Entä seksi, ym. jos Taivaassa ihmiset ovat ihmisiä? Jos seksihaluja taas ei ole, niin ollaanko enää ihmisiä vai jotain muuta? Puurretaanko taivaassa ihmisinä, vai tuleeko kaikki kuin Taivaan manna?

Itselleni kuva Taivaasta ihmisten asuinsijana on jo aika älytön ajatus? Enempi ajattelen Taivasta olotilana esim. osana Ykseyttä eli Jumalaa. "Hänessä me olemme, liikumme ja elämme". Tällöin ihmisen tietoisuus, eli henki, eli sielu liittyy osaksi jotain suurempaa, Yhtä, Jumalaa. Synnin tai synnittömyyden palkka on siis tietoisuus tekojensa kaikista seurauksista, koska Yhdessä, eli Jumalassa tietää kaikkien kärsimykset ja muut tunteet. "Mitä te teette yhdelle lähimmistäni, sen te teette minulle (..ja sen te teette myös itsellenne)".
Jumalan yhteyteen pääsee kun tekee todellisen synnintunnustuksen, pyytää anteeksi, ja antaa myös itselleen anteeksi, vasta silloin voi liittyä Yhteen, osaksi Jumalan tietoisuutta. Helvetti on erillisyyttä ja epätietoisuutta joka Jumalassa, Taivaassa katoaa.

Kyllä Raamattu viittaa siihen, että meistä tulee kokonaisuuden osia:

Joh:
6:56 Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, se pysyy minussa, ja minä hänessä.
15:5 Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä.
17:11 Ja minä en enää ole maailmassa, mutta he ovat maailmassa, ja minä tulen sinun tykösi. Pyhä Isä, varjele heidät nimessäsi, jonka sinä olet minulle antanut, että he olisivat yhtä niinkuin mekin.
17:21 että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt.

Room:
12:5 niin me, vaikka meitä on monta, olemme yksi ruumis Kristuksessa, mutta itsekukin olemme toistemme jäseniä;

1. Kor:
12:13 sillä me olemme kaikki yhdessä Hengessä kastetut yhdeksi ruumiiksi, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, ja kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä.
12:27 Mutta te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltanne hänen jäseniänsä.

Helvetti on itse valittu olotila, sitä ettei uskalleta liittyä takaisin Yhteen, eli Jumalan yhteyteen. Vajavainen mieli haluaa yksityisyyttä ja erillisyyttä, kieltäen se että me olemme Yhden ainoan olevaisen olemusta. Kirkastuksessa tulemme takaisin Yhdeksi. Kärsimys johtuu tästä erillisyyden tunteesta, kuten vihakin. Helvetissä siis olet, kunnes sielusi löytää takaisin yhteiseen kotiin Isän luo.

Me sieluinemme olemme Jumalassa, osa Jumalaa, olemme aina olleet. Totuus ja vapaus löytyy vasta kun tietoisuutemme, eli sielumme horisontti avautuu ja ymmärrämme tämän ja kaiken muunkin. Ei ole kuin Yksi, Jumala ja kaikki kuuluu siihen. Maailma siinä tiedostavine olioineen on Jumalan ruumis. Me olemme yksi Jumalan näkökulma, kaikkitietoisuuden vivahde. Erillisyys on harhaa. Myös vapaa tahto on viimekädessä harhaa, ja tekojamme ohjaa Jumalan alulle panema käsikirjoitus, Suuri Suunnitelma. Materia ja tietoisuus maailmassa kulkevat käsi kädessä, eli fyysistä tapahtumista vastaa henkinen tapahtuminen. Ei ole siis vapaata tahtoa, vaan luonnonlait=Luojan säännöt ohjaavat niin fyysistä kuin henkistä tapahtumista. Vai teetkö joskus muka jotain, joka ei olisi luonnonlakien mukaista? Aivoistasi voidaan kyllä mitata vaste kaikille vuorovaikutuksillesi. Vaikkapa vapaan tahdon ele käden mielivaltainen heilutus on täysin fyysisin vuorovaikutuksin kuvattavissa, mukaanlukien tämän viestin aiheuttama vuorovaikutusketju ja aivojesi siitä saamat ärsykkeet. Vaikka siis mitä vapaata koittaisit tehdä, se on seurausta fyysisistä vuorovaikutusketjuista jotka määräävät tekosi lukemattomien(muttei äärettömien) kausaaliketjujen kautta. Fyysinen vuorovaikutus sekä tietoisuuden liikkeet ovat saman asian kaksi puolta.

Se mitä teet on sinun sisäisten vuorovaikutustesi ja ulkoisten "ympäristön" vuorovaiktusten tulos, eli täysin kausaaleja fysikaalisia vuorovaikutuksia. Ajattelet, mitä luonto(luonnonlait) panee sinut ajattelemaan, et yhtään mitään muuta. Tietoisuus on yksi puoli ja fyysinen, ulotteinen oleminen toinen. Se että yleensä osaat kirjoittaa, on jo lukemattomien(vaan ei taaskaan äärettömien) vuorovaikutusketjujen tulos. Toisekseen, se miten aivan kausaali vuorovaikutusketju tämän foorumin kautta vaikuttaa sinuun, saa sinut kirjoittamaan mitä kirjoitit. Taaskaan ei mitään vapaata tahtoa, vaan vuorovaikutusten, sisäisten ja ulkoisten pakon sanelemaa.

Koko maailma on rinnakkaisten vuorovaikutusten ketjua, jossa asiat vaikuttavat toisiinsa ja myös tietoisuuden ilmiöt syntyvät tämän tuloksena, kuten fyysiset tapahtumat. Sinulla ei siis ole mitään vapaata tahtoa, ainoastaan illuusio siitä. Teet juuri niin kuin luonto laittaa sinut vuorovaikutuksissaan tekemään ilman yhtään yliluonnollista oman tahdon elettä. Sinulla ei ole mitään vaihtoehtoja, vaan luonnon vuorovaikutukset päättävät mitä teet, jopa silloin kuin kuvittelet tehneesi oman tahdon mukaan. Se mitä olet tehnyt on täysin luonnonlakien määräämää, samoin se mitä tulet tekemään. Yhtään yliluonnollista sattumaa tähän ei kuulu.

Tietoisena ihmisenä koet asiat omalta kantiltasi, mutta sinulla ei ole osaa eikä arpaa siinä mitä tapahtuu, vapaan tahdo illuusio vain saa sinut kuvittelemaan niin, ja tämä kuvitelmakin syntyy luonnon toiminnasta. On siis fysikaalinen maailma joka noudattaa eksakteja sääntöjä, ja sitten on toinen tietoinen puoli, joka kokee ja tuntee nämä vaikutukset.

Ajattelu on vuorovaikutusten tuotos, jonka tietoisuuden muutos'virran' ajattelija kokee. Samoin kuin fyysiset vuorovaikutukset pakottavat tapahtumat tapahtumaan tiettyjen sääntöjen mukaan, ne aiheuttavat myös tahdon, pakon, halun ym. jossa muodossa sama pakko toteutuu tietoisten päätösten kohdalla "tunne vapaasta tahdosta". Kuitenkin kyseessä on sama pakko, kuin fyysisellä puolellakin. Koska kaikki on pakon sanelemaa, kaikki on ihmisen itsensä kannalta sattumaa. Kukaan ei ole toista parempi tai huonompi, koska ihmisellä ei lopultakaan ole osaa eikä arpaa, millaisten vuorovaikutusten riepoteltavaksi hän on syntynyt. Oikeat vuorovaikutusketjut johtavat juhlittuun sankariin ja toiset taas luuseriin. Kumpi on toista parempi kun taustalla on pelkkä sattuma?

Historiaa ei voi muuttaa, ja menneitä on turha katua, koska mitään muuta vaihtoehtoa ei koskaan ollutkaan. Kuka on syntinen kun vuorovaikutukset määräävät ne tapahtumat ja ajatukset, jotka koet? Jokainen tekee sen ainoan vuorovaikutusketjun määräämänä, mitä tekee, fatalistisesti ilman muuta mahdollisuutta. Olemme Jumalan automaatin kokijoita, jossa tuo Yksi henki kokee erillisyyttä.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (72)

Messmaker
Seuraa 
Viestejä438

Kun elämä tässä ruumiissa loppuu, niin en usko että tästä enään sen jälkeen minnekkään pilven reunalle mennään istuskelemaan, vaan muutumme uuden elämän rakennusaineeksi maatumalla. Elämä loppuu ja se on The End ja tilaa jää sen jälkeen muille jatkaa omaa elämäänsä.
Karua, mutta näin uskon...eläkäämme taipaleemme iloisesti nyt, emmekä uskotellen paremmasta elämästä kuoleman jälkeen.

Mutta tuo tekstisi vaikuttaa enempi saarnalta kuin kysymykseltä

Messmaker
Kun elämä tässä ruumissa loppuu, niin en usko että tästä enään sen jälkeen minnekkään pilven reunalle mennään istuskelemaan, vaan muutumme uuden elämän rakennusaineeksi maatumalla. Elämä loppuu ja se on The End ja tilaa jää sen jälkeen muille jatkaa omaa elämäänsä.
Karua, mutta näin uskon...eläkäämme taipaleemme iloisesti nyt, emmekä uskotellen paremmasta elämästä kuoleman jälkeen.

Mutta tuo tekstisi vaikuttaa enempi saarnalta kuin kysymykseltä

Sanoitko: "Kun elämä TÄSSÄ RUUMIISSA loppuu"?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
salai
Seuraa 
Viestejä9215
Ciceros
Millainen kuva teillä on Taivaasta, eli uskotteko (=luuletteko) että ihmiset ovat siellä ihmisinä?

Mielenkiintoinen tieteellinen keskustelunaihe?

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

kati sinenmaa
Tietysti, koska Urantia-kirjaan ei ole viitattu.

Valitettavasti korjasit asian, ja keskustelun mielekkyys kärsi silminnähden

Jotenkin tuli sellainen epävarma olo, että kohta saamme kuulla U-taruston totuuden elämästä, maailmankaikkeudesta ja kaikesta muusta sellaisesta, halusimme tai emme. Ja se tuskin löytyy sivulta 42

Messmaker
Kun elämä tässä ruumiissa loppuu, niin en usko että tästä enään sen jälkeen minnekkään pilven reunalle mennään istuskelemaan, vaan muutumme uuden elämän rakennusaineeksi maatumalla. Elämä loppuu ja se on The End ja tilaa jää sen jälkeen muille jatkaa omaa elämäänsä.

No mutta kun kerran muunnumme uuden elämän rakennusaineiski, niin eikö voitaisi ajatella että tietoisuuttakin kierrätetään samoin? Tietoisuus toisena olemisen aspektina fyysisyyden lisäksi on kai totta. Mistä se tietoisuus siis syntyy, ei ainakaan aineesta, koska jos emme tietäisi aivojen olevan tieoinen, sitä ei löydettäisi niistä.

No tulihan se sieltä! Nimittäin Kati S:n vääjäämättömän tarkka soopatykin laukaus.

Kati, tämä on sinulle: hommaa elämä, älä erakoidu mökkiisi, puuhastele vaihteeksi vaikka pajupillien kanssa ja jätä ne kivet rauhaan. Ihan mitä vain, että sinunkin mielenterveytesi voitaisiin vielä pelastaa.

Verity
Messmaker
Kun elämä tässä ruumissa loppuu, niin en usko että tästä enään sen jälkeen minnekkään pilven reunalle mennään istuskelemaan, vaan muutumme uuden elämän rakennusaineeksi maatumalla. Elämä loppuu ja se on The End ja tilaa jää sen jälkeen muille jatkaa omaa elämäänsä.
Karua, mutta näin uskon...eläkäämme taipaleemme iloisesti nyt, emmekä uskotellen paremmasta elämästä kuoleman jälkeen.

Mutta tuo tekstisi vaikuttaa enempi saarnalta kuin kysymykseltäSanoitko: "Kun elämä TÄSSÄ RUUMIISSA loppuu"?

Tarkoitin että miksi käytät ilmaisua "tässä ruumiissa", kun sen voisi ilmaista enemmän niiden tapaan, jotka eivät usko sielun olemassaoloon... Ateistisen teorian mukaanhan ihminen ei elä ruumiissaan sieluna, vaan elävä ihminen on ruumis, joka "toimii". Teistinen käsitys on että ihminen ON sielu. Sielu ei ole omaisuutta vaan ihminen itse. Ruumis on omaisuutta.

Messmaker
Seuraa 
Viestejä438

No tuota kuitenkin tarkoitin. Keho, ruumis, tämä pötikkä joka elää. Kun se kuolee, en usko että siitä mitään sieluja/henkiä irtaantuu "taivaaseen".

Ciceros kirjoitti:

> Ciceros: Ajattelu on vuorovaikutusten tuotos, jonka tietoisuuden muutos'virran' ajattelija kokee. Samoin kuin fyysiset vuorovaikutukset pakottavat tapahtumat tapahtumaan tiettyjen sääntöjen mukaan, ne aiheuttavat myös tahdon, pakon, halun ym. jossa muodossa sama pakko toteutuu tietoisten päätösten kohdalla "tunne vapaasta tahdosta". Kuitenkin kyseessä on sama pakko, kuin fyysisellä puolellakin. Koska kaikki on pakon sanelemaa, kaikki on ihmisen itsensä kannalta sattumaa.

Jos kerran kaikki on pakon sanelemaa, niin ihmisen tietoisuudessa kuin fyysiselläkin puolella, niin mitä on mainitsemasi ” kaikki on ihmisen itsensä kannalta sattumaa”? Miten ihmisen kannalta sattuma ja pakon sanelu liittyvät yhteen. Pakkohan sanelee silloin senkin, että kaikki on ihmisen itsensä kannalta sattumaa.
Väität siis, että intellektuaalisia ominaisuuksia kuten oikeudenmukaisuus, vastuu ja vapaus valita esilläolevista vaihtoehdoista parhaaksi katsomansa ei ole olemassa, vaan olemme kaikki pienintä piirtoamme myöden ennalta valmiiksi ohjelmoituja robotteja.

> Ciceros: Historiaa ei voi muuttaa, ja menneitä on turha katua, koska mitään muuta vaihtoehtoa ei koskaan ollutkaan.

Historiaa ei voida muuttaa, siitä olemme samaa mieltä, mutta sen tapahtumia ja niihin johtaneita syitä ja seurauksia voidaan analysoida ja ymmärtää.

> Ciceros: Kuka on syntinen kun vuorovaikutukset määräävät ne tapahtumat ja ajatukset, jotka koet? Jokainen tekee sen ainoan vuorovaikutusketjun määräämänä, mitä tekee, fatalistisesti ilman muuta mahdollisuutta. Olemme Jumalan automaatin kokijoita, jossa tuo Yksi henki kokee erillisyyttä.

Jos noin olisi, niin alussa mainitsemasi: ”12:27 Mutta te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltanne hänen jäseniänsä”, olisi myös osa automaatiota ja samanveroinen Hitlerin ja muiden massamurhaajien ja kiduttajien ”henkisten ominaisuuksien” kanssa. Jumala siis olisi vain määrännyt sadistisuutaan toiset ihmiset tuottamaan mielettömiä inhimillisiä kärsimyksiä toisille ihmisille ja Jeesuksen kärsimään siitä, että toisi näennäisen vaihtoehdon esille, jotta kärsivien tuska lisääntyisi entisestään. Kärsiville olisi ohjelmoitu harha, että vaihtoehto olisi olemassa, mutta heidät on ohjelmoitu vain näkemään se helpotus, ei kokemaan sitä.
Mainitsemasi ”yhden hengen erillisyys kokemus” olisi myös ennalta ohjelmoitu sen kokevien ihmisten kokemusmaailmaan.
Sallinet minun olla kanssasi toista mieltä. Tietysti voit sanoa, että sinut oli ennalta ohjelmoitu ajattelemaan ja kirjoittamaan noin kuin kirjoitit ja minut niin kuin minä ajattelin ja kirjoitin.

J pummila kirjoitti:

"Mistä se tietoisuus siis syntyy, ei ainakaan aineesta, koska jos emme tietäisi aivojen olevan tieoinen, sitä ei löydettäisi niistä."

Tämä oli naulan kantaan. Voidaan kuvitella tiedottomat aivot, jotka suorittavat samat operaatiot kuin ihmisenkin aivot (esimerkiksi robotti tai zombi).
Voimme löytää tietoisuuden vain löytämällä oman tietoisuutemme

-Voi tosin olla että tietoisuus syntyy aineesta, mutta silloin meidän täytyy muuttaa tulkintaamme siitä mitä tarkoitamme aineella.

Dodeskaden
J pummila kirjoitti:

"Mistä se tietoisuus siis syntyy, ei ainakaan aineesta, koska jos emme tietäisi aivojen olevan tieoinen, sitä ei löydettäisi niistä."[/
quote]

Tämä oli naulan kantaan. Voidaan kuvitella tiedottomat aivot, jotka suorittavat samat operaatiot kuin ihmisenkin aivot (esimerkiksi robotti tai zombi).
Voi tosin olla että tietoisuus syntyy aineesta, mutta silloin meidän täytyy muuttaa tulkintaamme siitä mitä tarkoitamme aineella.

Kyllä tietoisuus syntyy aineessa,aivot ovat ainetta?
Ajattelu on aivosolujen viestimistä keskenään välittäjäAINEIDEN avulla.
Siihen ei tarvita mitään sieluja.

nm kirjoitti:

>>>J pummila: "Mistä se tietoisuus siis syntyy, ei ainakaan aineesta, koska jos emme tietäisi aivojen olevan tietoinen, sitä ei löydettäisi niistä."

>>Dodeskaden: Tämä oli naulan kantaan. Voidaan kuvitella tiedottomat aivot, jotka suorittavat samat operaatiot kuin ihmisenkin aivot (esimerkiksi robotti tai zombi).
Voimme löytää tietoisuuden vain löytämällä oman tietoisuutemme

Tietoisuus voidaan sekoittaa sanaan tieto tai siihen asemaan, missä ihminen vaikuttaa ympäristössään ja kulttuurissaan. Esimerkiksi johtaja voi olla tietoinen asemastaan johtajana ja siivooja asemastaan siivoojana ja kokea olemassa olonsa sen kautta. Tällöin ihmisen kokema tietoisuus omasta itsestään ilman asemaa ja toisten suhtautumista itseen ei olisi aito kokemus omasta perimmäisestä erillisyydestään.

> nm: Kyllä tietoisuus syntyy aineessa,aivot ovat ainetta?
Ajattelu on aivosolujen viestimistä keskenään välittäjäAINEIDEN avulla.
Siihen ei tarvita mitään sieluja.

Aivoilla tulisi tällöin olla kyky hylätä kaikki se tieto, mitä niihin on tallentunut elämän kokemuksista ja opitusta tiedosta, jotta ei tietoisuus sekoittuisi opittuun tietoon ja muuttaisi kokemusta tietoisuudesta sitä mukaa kun elämän kokemukset lisääntyvät. Kyvyn pitäisi olla sisäsyntyinen.
Pieni lapsi ei kuitenkaan ole tietoinen omasta erillisestä olemassa olostaan (esim. äidistään) tietoisella tasolla, vaikka toisaalta sen voitaisiin katsoa olevan sitä itsessään aidoimmillaan, koska mukana ei ole elämänkokemuksia.

Aivojen tulisi olla omaamansa tiedon ylä- tai -ulkopuolella, sillä perimmiltään tietoisuus omasta itsestä ja ihmisenä olemisesta ei ole opittua. Vai onko?
Erillään itsenä olemisen ja ihmisenä olemisen kokemuksista on myös kokemus, jolloin kokee olevansa yhtä kaikkeuden kanssa, tällöin tietoisuus minuudestakin häviää.
Koska tietoisuus ei ole tietoa päädytään väittämään, että ihmisen tietoisuus on tietoisuutta tietoisena olemisesta.
Ehkä tulisi ensin määritellä sana tietoisuus, jotta tiedämme mistä tietoisuuden ja tiedostamisen tasosta tai lajista itse kukin puhuu.

kaksoispilari

nm: ei tarvita mitään sieluja.

Aivoilla tulisi tällöin olla kyky hylätä kaikki se tieto, mitä niihin on tallentunut elämän kokemuksista ja opitusta tiedosta, jotta ei tietoisuus sekoittuisi opittuun tietoon ja muuttaisi kokemusta tietoisuudesta sitä mukaa kun elämän kokemukset lisääntyvät. Kyvyn pitäisi olla sisäsyntyinen.
Pieni lapsi ei kuitenkaan ole tietoinen omasta erillisestä olemassa olostaan (esim. äidistään) tietoisella tasolla, vaikka toisaalta sen voitaisiin katsoa olevan sitä itsessään aidoimmillaan, koska mukana ei ole elämänkokemuksia.

Aivojen tulisi olla omaamansa tiedon ylä- tai -ulkopuolella, sillä perimmiltään tietoisuus omasta itsestä ja ihmisenä olemisesta ei ole opittua. Vai onko?
Erillään itsenä olemisen ja ihmisenä olemisen kokemuksista on myös kokemus, jolloin kokee olevansa yhtä kaikkeuden kanssa, tällöin tietoisuus minuudestakin häviää.
Koska tietoisuus ei ole tietoa päädytään väittämään, että ihmisen tietoisuus on tietoisuutta tietoisena olemisesta.
Ehkä tulisi ensin määritellä sana tietoisuus, jotta tiedämme mistä tietoisuuden ja tiedostamisen tasosta tai lajista itse kukin puhuu.

En nyt oikein ymmärrä miksi mielestäsi aivoista pitäisi poistua kaikki opittu tieto,että voisi olla tietoinen,voisitko lyhyesti tarkentaa.
Simpanssi ei ole tietoinen itsestään vaikka on 3-4vuotiaan tasolla kuten monet tänne kirjoittelevat kiihkouskovaiset

Jos ajattelu määritellään siten että aivosolut vaihtavat keskenään informaatiota, siihen ei tarvita mitään tietoisuutta. Se on aivan sama kuin mikä tahansa informaation siirto- ja tallennusjärjestelmä tai informaatioverkko. Jostain syystä joillakin näistä verkoista on ominaisuus nimeltä tietoisuus, joka on eri asia kuin ajattelu, informaatio tai viestintä.

Mikä tämä syy on, sitä ei voida johtaa aivojen informaationkäsittelyominaisuuksista, koska nämä ominaisuudet eivät edellytä tietoisuutta, ne edellyttävät vain tehokkaan informaatiojärjestelmän. Toisin sanoen tietoisuus on ylimääräinen ominaisuus.

Minulla olisi yksi kysymys, mikä paikka tämä taivas on? Tuo sininen ylhäällä, käsittääkseni siellä ei ihmisiä juuri ole kuin lentokoneissa tms. Siellä lienevät hyvin pitkälti samanlaisia kuin maassakin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat