Seuraa 
Viestejä45973

Siis mitä on pakottava oikeus? Miksi osa suomen lainsäädännöstä on tätä pakottavaa oikeutta?

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (11)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eli ketään/kukaan ei todellakaan tiedä (niin kuin en minäkään). Missä on kaikki lakia oppineet?

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Pakottava oikeus: "Lain säännöstä on pakko noudattaa yleisen edun tähden. Näin turvataan tavallisesti heikompaa, suojataan sivullisten oikeuksia ja estetään sopimusvapauden väärinkäyttöä. Lain säännös on sopimuksin muuteltavissa, ellei toisin sovita."

Itseäni on jo pitkään askarruttanut lakitermi "laiton uhkaus". Tämä epäselvä sanonta antaa meille maallikoille sen käsityksen, että uhkauksen lajeja täytyy olla useampia. Ensimmäiseksi tulee (tietysti) mieleen "laillinen uhkaus".

Mutta mitä tämä "laillinen" uhkauslaji voisi edes teoreettisesti olla, ja voisiko joku nuorempi sinisilmäinen konstaapelihenkilö vaillinaisen lakikoulutuksensa turvin edes puuttua siihen valtuuksiensa nojalla? Nimittäin jos Satu partioauton ikkunasta sattumalta näkee uhkaustilanteen, niin miten HELEVETISSÄ hän osaa päättää silmänräpäyksessä, onko kyseessä laillinen vai laiton uhkaus? Paremmin koulutetut lakijuristitkin miettivät päänsä puhki tätä jälkeenpäin toimistojensa rauhassa pääsemättä mihinkään kunnon ratkaisuun. Sääliksi käy pikku-Satua.

Laillinen uhkaus on jokainen asetettu rangaistus rikoksesta. Jos tapat jonkun, pistämme sinut parin neliön häkkiin elämäsi parhaiden vuosien ajaksi.

Se on uhkaus. Ja laillinen. Kuolemantuomio on myös äärimmäinen uhkaus. Jos tapat jonkun, niin perkele me tullaan ja tapetaan sut.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat