Seuraa 
Viestejä45973

Valtio siis kiistää listat???

Tiitisen listoja tämä herra valtio ei halua julkaistavan...

Kuka on tuo kumma herra valtio?

Valtio vastustaa Stasi-listojen julkistamista

Julkaistu: 16:12

Päivitetty: 16:30

stt

Suomen valtio vastustaa niin sanottujen Stasi-listojen julkistamista. Valtio kiistää Helsingin käräjäoikeuteen toimittamassaan lausunnossa kahden vaaditun listan olemassaolon.

Sen sijaan niin sanottua Tiitisen listaa valtio ei halua julkistaa. Tiitisen listan on väitetty sisältävän Stasi-yhteistyöhön liittyneiden suomalaisten nimiä.

Suurlähettiläs Alpo Rusi vaatii listojen julkistamista. Vaatimukset liittyvät oikeudenkäyntiin, jossa Rusi perää vahingonkorvauksia valtiolta suojelupoliisin toimista häntä koskevien vakoiluepäilyjen tutkinnassa. Valtionsyyttäjä päätti vuonna 2003, ettei ole aihetta syytteen nostamiseen Rusia vastaan.

Helsingin käräjäoikeus antaa päätöksensä Stasi-listojen julkisuudesta huhtikuun 13. päivä. Rusin ja Suomen valtion välisen vahingonkorvausoikeudenkäynnin pääkäsittely alkaa ensi syksynä.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Valt ... 5226058326

Tulee vain mieleen ajatus, miten Rusi voisi voittaakaan kun vastapuolena valtio???

Ja kuka on valtion tahon edustaja, keneen se juristiin työ henkilöityy? Kenelle juristi vastaa sitten, jos oikeus voittaa ja listat julkaistaan, mistä valtion juristi hakee listan???

Nyt koetellaan virkamiesten hermoja

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat