Seuraa 
Viestejä45973

Michael Moore, tämä komukka-saasta, väärensi HS:n ( tänään )
mukaan jo ensimmäisen "dokumenttinsa" General Motorsista väittä-
mällä ettei GM koskaan vastannut, miksi siirsi autotuotannon pois
Mooren kotikaupungista. Nyt on tullut ilmi, että Moore poisti "doku-
mentistaan" peräti kaksi ( 2 ) GM:n johtajan haastatteluaan, joissa
asiaa selvitettiin ! Samaa sarjaa tämän epäsiistin läskin muutkin
nk. "dokumentit", Wanhan Euroopan Cannesista silti tippui "Parhaan
Dokmentin" pysti .. !!!

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (27)

Poliitikot nyt yleensä ovat valehtelijoita. Bush valehtelee säännöllisesti koskien Irakin tilaa samoin kuin al Gore valehtelee tuossa An Inconvenient Truth elokuvassaan aivan törkeästi. Ainakin kolmasosan ohjelma-ajasta al Gore käyttää hiilidioksidin ja esihistoriallisen ilmaston korrelaation esittämiseen sekä mahdollisen Golf-virran tyrehtymisen perusteluun, vaikka molemmat on osoitettu jo ennen al Goren dokumentin tekoa perustuneen virheellisiin otaksumiin.

Mainitaan nyt se kotoinen oikeusministerimmekin, joka tosin ei taida jatkaa enää seuraavassa hallituksessa.

Entä sitten? Mitä sillä on väliä että valehtelee? Se nyt on itsestään selvyys. On muutoinkin naurettavaa kuinka neuroottisesti ihmiset suhtautuvat jos joku nyt hiukan kaunistelee asioita oman etunsa ajamiseksi?

[edit: ainiin... al Gore taisi voittaa jopa oscarin parhaana dokumentti-elokuvana]

Oletat että kaikki muut koskaan valmistetut dokumentit kuvaavat todellisuutta objektiivisesti? Tottakai ohjaaja voi valita aineistosta ne osat jotka parhaiten palvelevat kokonaisuutta. Se miten orjallisesti ihmiset uskovat kuvattuun riippuu tekijöistä, kuten medialukutaito, joihin ohjaaja ei juurikaan voi vaikuttaa.
Toisaalta epäilen että on myös niitä ihmisiä, joiden mukaan Moore valehtelee silloinkin kun puhuu totta. Toisille on mahdotonta ymmärtää, että omassa maailmankuvassa saattaa olla virheellistä tietoa, jota oma ajattelukyky ei kykene itsenäisesti korjaamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
hcesar
Seuraa 
Viestejä13039
Hannibal the kannibal
Wanhan Euroopan Cannesista silti tippui "Parhaan
Dokmentin" pysti .. !!!

Fahrenheit 9/11 sai parhaan elokuvan palkinnon, ei parhaan dokumentin.

Kovalla kovaa vastaan? Moorehan monien suomalaistenkin tavoin vastustaa politiikkaa, joka vie sinänsä menestyvien yritysten tehtaita ja työpaikkoja halvan tuotannon maihin. Tässä tapauksessa omasta rakkaasta kotikaupungista. Kiinnostaisikin tietää HK:n aidot motiivit Mooren lyömiseen sillä että mies taistelee kynsin ja hampain kotiseutunsa työpaikkojen puolesta. Onko se kommunismia? Se hyvä puoli muuten kylmän sodan ajoissa oli, että ne työpaikat pysyivät lännessä.

Olen samaa mieltä siitä, että dokumenttien pitäisi pyrkiä rehellisyyteen, mutta jenkkidokkareilla tuo viihdyttävyys ja poliittinen päämäärä taitaa nousta aika järjestäen prioriteettilistan kärkeen. Moorehan tunnetusti politikoi elokuvillaan.

Fahrenheitin isoin ongelma oli mielestäni liika amerikkalaisuus; Irakilaisten kärsimyksiä ei todella kuvattu, vaikka niiden tulisi olla keskiössä ottaen huomioon että Bushin hallinnon toimien seurauksena Irak on muuttunut helvettiä muistuttavaksi paikaksi. Osoitettiin tosin jenkkisolttujen suurpiirteisyys siviiliuhrien suhteen.

KYSYMYSHÄN ei ole tuosta, vaan silkasta valehtelusta ! GM oli
vastannut, kaksikin kertaa, mutta se ei sopinut Mooren propagandaan !
Tällaista kutsutaan nk "venäläiseksi doukumentiksi", siksi kai se teille
niin tuttu onkin !

Hannibal the kannibal
Nyt on tullut ilmi, että Moore poisti "doku-
mentistaan" peräti kaksi ( 2 ) GM:n johtajan haastatteluaan, joissa
asiaa selvitettiin!!

Voitko todentaa jotenkin väiteesi.

Moore oli yhtiökokouksessa siis -87 esittämässä kysymyksiä, kokousta ei tietääkseni filmattu. Sittemmin GM:n pääjohtajaa on haastateltu Manufacturing Dissent-dokumentin mukaan Astoria hotellissa kameran kanssa vuonna -88.

Kerro selivittikö GM jommassa kummassa tapauksessa syitä siihen miksi Flintin tehdas pantiin pakettiin. Linkki mukaan, kiitos. Laita myös linkki siihen mitä Moore tarkkaan ottaen sano GM:n jättäneen tekemättä.

Jos käy ilmi että GM on tehnyt jotain jotain jota Moore väittää että se ei ole tehnyt moraalitonta, vaikka eihän se itse dokumentin sanomaa muuta, mutta katsotaan nyt Bushmanin todisteet ensin.

Ja lopetapa tosiaan tuo KOMUKKA huutaminen, jos haluat sitä bannia vältellä.

Hannibal the kannibal
Kts. Helsingin Sanomat, Kulttuurisivut, TÄNÄÄN ! Faktoista vastaa ao. toimittaja !

Nyt luin jutun, se on tehty Manufacturing Dissentin uutisoinnin pohjalta elokuvaa näkemättä. Vaikuttaa siltä että Moore on saanut mooremaisen vastustajan. Katsoin filmin trailerin ja siinä ei ole vilahdustakaan mistään Rogerista, lieneekö ko. filmin olemassaolo kiistämätön. Mitä tulee siihen että pariskunta ei saanut lupaa kuvata Mooren showta (Hesarin otsikkoon nostama väite) eikä Moore ole antanut haastattelua niin aika ohuilla eväillä ollaan liikkeillä.

Virheoletus on tässä se että Moorelta odotetaan jotakin ihmeellistä puolueettomuutta, en ymmärrä. Moorehan tekee subjektiivista mielipide -elokuvaa, ja erittäin hyvin. Ei tuollaisia katsojamääriä poliittisilla pamfleteilla tavallisesti ole.

edit: käsittämätön lause muutettu käsitettäväksi

acedia
Hannibal the kannibal
Nyt on tullut ilmi, että Moore poisti "doku-
mentistaan" peräti kaksi ( 2 ) GM:n johtajan haastatteluaan, joissa
asiaa selvitettiin!!Voitko todentaa jotenkin väiteesi.

Moore oli yhtiökokouksessa siis -87 esittämässä kysymyksiä, kokousta ei tietääkseni filmattu.

Roger ja minä -dokumentissa (Mooren aina vain paras työ) MM osti yhtiön osakkeita (Esko Seppäsen ja Hannu Taanilan metodi) ja yritti käyttää puheenvuoron yhtiökokouksessa, mutta virta katkaistiin puhujapöntön mikistä juuri kun mies oli sinne kömpinyt.

Jyde
Seuraa 
Viestejä594

KOMUKKA KOMUKKA KOMUKKA. Siihen se sitten suuret ideat jääkin. KOMUKKA. Kyllä oon sitten fiksu. KOMUKKA. KOMUKKA. RYSSÄ. KOMUKKA. Että oon ehkä maailman fiksuin ja tietävin kaveri. KOMUKKA.

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

SIIS hetki vielä asiallisesti tästä epäsiististä perslävestä nimeltä
Michael Moore. Mieshän käyttää ikivanhaa filmitrikkiä, hidastusta,
esittäessään vaikkapa kuvaa pres. Bushista Floridan koulussa juu-
ri kun tämä on kuullut WTC911:sta. Mutta luonnollisesti se täällä
ryssän ehdollistamissa maissa menee täydestä kuin väärä vitonen !
No, onhan täällä "älykkö" Al "Bore"kin, ensimmäisenä vuotena Har-
vardista poispotkittu politrukki ja "apina" Bush, jolla loppututknnot
sekä Harvardista että Yalesta, kuten myös mm. Rumsfeldilla.
Toinen asia on, että epäilemättä Alin vajaa lukukausi Harvardissa
sekin vastaa kolmea meikäläistä stasi-veli proffaa... !

Hannibal the kannibal
SIIS hetki vielä asiallisesti tästä epäsiististä perslävestä nimeltä
Michael Moore. Mieshän käyttää ikivanhaa filmitrikkiä, hidastusta,
esittäessään vaikkapa kuvaa pres. Bushista Floridan koulussa juu-
ri kun tämä on kuullut WTC911:sta. Mutta luonnollisesti se täällä
ryssän ehdollistamissa maissa menee täydestä kuin väärä vitonen !
No, onhan täällä "älykkö" Al "Bore"kin, ensimmäisenä vuotena Har-
vardista poispotkittu politrukki ja "apina" Bush, jolla loppututknnot
sekä Harvardista että Yalesta, kuten myös mm. Rumsfeldilla.
Toinen asia on, että epäilemättä Alin vajaa lukukausi Harvardissa
sekin vastaa kolmea meikäläistä stasi-veli proffaa... !

Tuo oli asiallinen hetki? Bush istui lukemassa 7 minuuttia kirjaa lemmikkivuohesta sen jälkeen kun hänen korvansa oli kerrottu että maa on hyökkäyksen kohteena. Yrjön kasvoja sopiikin zoomata, mieshän joutui paniikkiin.

Minulle on uus tieto että Gore on jättänyt opinnot kesken, Wikin mukaan hän on valmistunut Harvardista ja hankkinut vielä lakitutkinnon sen jälkeen. Voitko perustella väitteesi?

Gore pääsi muuten Harvardiin papereillaan, ei keittiön ovesta isän avulla. Bushan ei olisi päässyt sisään ilman vilunkia, niin huonot pahvit oli:
http://edition.cnn.com/2003/ALLPOLITICS ... action.tm/

Kuinka Bush pääsi ulos, siitä ei ole tietoa, opettajan muistikuvat viittaavat siihen että ulospääsy muistutti sisäänpääsyä:

"I don't remember all the students in detail unless I'm prompted by something," Tsurumi said in a telephone interview Wednesday. "But I always remember two types of students. One is the very excellent student, the type as a professor you feel honored to be working with. Someone with strong social values, compassion and intellect -- the very rare person you never forget. And then you remember students like George Bush, those who are totally the opposite."

http://dir.salon.com/story/news/feature ... index.html

Opettajan muistelot jatkuvat. Hyvin on Bushman nimimerkkinsä valinnut:
http://www.glocom.org/opinions/essays/2 ... president/

hyrrä
Seuraa 
Viestejä834

Ihan pikkuisen medialukutaidosta. Kun sanotaan jonkun ohjelman (tv, radio ym.) olevan dokumentti, siihen saadaan "totuudellinen" leima. Sellainen jota Herra Hannibal näyttää kaipaavan kovastikin. Ohjelman siis pitää olla totta.

Dokumentin ainainen ongelma on sen subjektiivisuus. Kamera kun ei voi ihan jo fyysisten rajotteidensa puolesta esittää todellisuudesta muuta kuin sen mitä linssin läpi näkyy. Ja ääniraidalle tarttuu.

Tämän jo valmiiksi hyvin rajoitetun materiaalin käy läpi ja valitsee ohjaaja omien intressiensa kautta. Soppaan työntää lusikkansa vielä tuottaja omine vaatimuksineeen. (materiaalia voi silti olla puolen tunnin ohjelmaan kuvattuna 100 tuntia; dokkarissa aika normaali suhde valmiin tuotoksen ja raakamateriaalin välillä on 1:50, jopa enemmän).

Dokumentti on siis AINA subjektiivinen otos erittäin rajatusta todellisuudesta, ja AINA tekijänsä (tekijöidensä) omien intressien ja valintojen läpivalaisema. Silti se ei tarkoita sitä etteikö se voisi olla totta. On valittu näkökulma, ja siitä katsottuna aineisto ja siitä tuotettu yhdistelmä kuvaa ja ääntä on totta.

Se että dokumentissa harrastetaan tietoista valehtelua on väärin. Silloin genre vaihtuu ja dokumentista tuleekin propagandaa.

Tosin dokumentin ja propagandan välinen ero on kuin se kuuluisa veteen piirretty viiva.

acedia
Hannibal the kannibal
SIIS hetki vielä asiallisesti tästä epäsiististä perslävestä nimeltä
Michael Moore. Mieshän käyttää ikivanhaa filmitrikkiä, hidastusta,
esittäessään vaikkapa kuvaa pres. Bushista Floridan koulussa juu-
ri kun tämä on kuullut WTC911:sta. Mutta luonnollisesti se täällä
ryssän ehdollistamissa maissa menee täydestä kuin väärä vitonen !
No, onhan täällä "älykkö" Al "Bore"kin, ensimmäisenä vuotena Har-
vardista poispotkittu politrukki ja "apina" Bush, jolla loppututknnot
sekä Harvardista että Yalesta, kuten myös mm. Rumsfeldilla.
Toinen asia on, että epäilemättä Alin vajaa lukukausi Harvardissa
sekin vastaa kolmea meikäläistä stasi-veli proffaa... !Tuo oli asiallinen hetki? Bush istui lukemassa 7 minuuttia kirjaa lemmikkivuohesta sen jälkeen kun hänen korvansa oli kerrottu että maa on hyökkäyksen kohteena. Yrjön kasvoja sopiikin zoomata, mieshän joutui paniikkiin.

Minulle on uus tieto että Gore on jättänyt opinnot kesken, Wikin mukaan hän on valmistunut Harvardista ja hankkinut vielä lakitutkinnon sen jälkeen. Voitko perustella väitteesi?

Gore pääsi muuten Harvardiin papereillaan, ei keittiön ovesta isän avulla. Bushan ei olisi päässyt sisään ilman vilunkia, niin huonot pahvit oli:
http://edition.cnn.com/2003/ALLPOLITICS ... action.tm/

Kuinka Bush pääsi ulos, siitä ei ole tietoa, opettajan muistikuvat viittaavat siihen että ulospääsy muistutti sisäänpääsyä:

"I don't remember all the students in detail unless I'm prompted by something," Tsurumi said in a telephone interview Wednesday. "But I always remember two types of students. One is the very excellent student, the type as a professor you feel honored to be working with. Someone with strong social values, compassion and intellect -- the very rare person you never forget. And then you remember students like George Bush, those who are totally the opposite."

http://dir.salon.com/story/news/feature ... index.html

Opettajan muistelot jatkuvat. Hyvin on Bushman nimimerkkinsä valinnut:
http://www.glocom.org/opinions/essays/2 ... president/

NOITA sinun komukkafoorumeistasi ei toimita lukea. Goren ansiot Har-
vardissa olivat mainitsemani vielä viime vuonna Wikissä, nyt lienee Gore itse
päässyt korjaamaan... Wkiähän voi kuka hyvänsä rääpiä !

JOS Bush olisi rynnännyt kesken lastentunnin pokat kaulassa ulos.
se olisi muistettu seudulla sata vuotta, hän AJATTELI tiviisti nuo minu-
tit ( seitsemän on Mooren hidastusvideo, oikea lienee noin 1 ´30 ´´ )
ja alkoi sitten jakaa käskyjä ! "Yksi fundeeraustunti vastaa kym-
mentä työtuntia", sanovat svenskatalandet !!!

Hannibal the kannibal

NOITA sinun komukkafoorumeistasi ei toimita lukea. Goren ansiot Har-
vardissa olivat mainitsemani vielä viime vuonna Wikissä, nyt lienee Gore itse
päässyt korjaamaan... Wkiähän voi kuka hyvänsä rääpiä !

Jep ei kannata lukea mitään mistä saattaisi löytää tietoa.
Sehän saattaisi tarttua sinunkin paksuun kalloosi ja muuttaa yksipuolista maailman katsomustasi,
ja eräänä päivänä vuosien päästä voisit huomata että et olekkaan se absoluuttisen tiedon valtias kuten aina kuvittelit...
Sinähän olitkin vain ihminen joka ei suostunut näkemään totuutta vaan kulki toinen silmä suljettuna (vasen) ja näki vain mitä oikealla tapahtuu... loppuhan tunnetusti jäi osaltasi vain arvailujen ja väittämien varaan...
Ja hyvä niin sillä mitä tapahtuisikaan KKK:m ja äärioikeistojen kaltaisille liikkeille jos teikäläiset alkaisivat ajatella tosissaan eikä vaan leikisti...

Ja mitä wikiin tylee niin ehkäpä kovasti mainostamasi tiedot poistuivat koska eivät pitäneet paikkaansa?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat