Seuraa 
Viestejä45973

Mikähän se on kun ADHD:sta yms häiriöstä kärsiviä halutaan auttaa ja hoitaa.

Mutta ollaan unohdettu nämä hiljaiset nyssykät, jotka ei koskaan ole todennäköisesti myöhästyneet koulusta tunneilta tai yleensäkään mistään. Tekevät aina oman osansa ja ehkä muidenkin hommat jne.

Toisin sanoen nämä hiljaiset hissukat ja nyhveröt joita varmaan kaikki tuntee jos ei lähipiiristä niin ainakin nimeltä tai ulkonäöltä varmaan ainakin yhden.

Niin miksei näitä hissukoita haluta hoitaa samalla tavalla kuin ADHD:sta yms kärsiviä. Sillä nykymaailmassa ei pärjää jollei pidä omia puolia.

Hoitohan voidaan aloittaa niin, että kun tälläinen hissukka myöhästyy koulusta tai on jättänyt läksyt tekemättä tms, niin häntä palkitaankin tästä jotenkin, en kyllä osaa sanoa miten. Nykyäänhän tämä taitaa aiheuttaa vain ihmettelyn aihetta, että mitenkäs sinä nyt noin, kun et koskaan ennenkään ole noin tehnyt jne. Mutta jos tämä hissukka saadaan tuntemaan, että aina ei tarvitse miellyttää jne, niin ehkä hänkin osaa pitää tulevaisuudessa paremmin puoltansa.

Häiriköltä moinen tempaus ei aiheuta kuin ehkä vähän sormen heristelyä opettajalta. Ja ehkä jälki-istuntoa jos sitäkään.

Toisaalta onhan noita hiljaisia hissukoita kohdannut aikuisena suunnaton nousu sosiaalisessa asemassa, kun taas häiriköt ja koulun kovikset on taintuneet alemmas koulun jälkeen...

Mutta joka tapauksessa minusta on typerää puhua vain häiriköiden ongelmista, kun ongelmia voi olla myös niillä nyssyköillä, ja ne tarvitsisi jotain tukea, että osaisiva sanoa vanhempana ne asiat suoraan, jotka ei miellytä kaikkia. Varsinkaan niitä, jotka yrittää hyötyä toisen luonteesta.

Kommentit (17)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tiäremiäs
Hissukaksi ja nyhveröksi nimitteleminen tuskin auttaa mitään ainoastaan antaa kuvan että toinen ihminen olisi jotenkin huonompi.

ELi vähän samasta asiasta kyse kun mustia sanoo neekeriksi.

Ei oo kyllä yhtään sama ku sanoo mustia neekeriksi mutta viestisi alkupuoli oli ihan asiaa.

Ameriikassa ujoja "nyhveröitä" hoidetaan antamalla pienestä pitäen ssri-lääkitystä ja rauhoittavia yms. Voi vain arvailla minkälaisia geenimutaatiojälkeläisiä ko henkilöt saavat. Tutkimuksia ei ole tehty ja ennen niin vaarattomana pidetty "öö mikäsenytolikaan"-lääke aiheutti runsaasti Down-syndrooma lapsia.

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461
Fiisas
Obscured evolutionist
Mykistävää.

Todella..

Ei ole ilemeisesti sädetin paneutunut uusimpiin tutkimuksiin jossa älykkyys, herkkyys, ujous, kuuluisi samaan pakettiin.
Eli nämä hissukat onkin sitä mitä jokaisen pitäisi olla..
Ihmiset jotka on sosiaalisia, vallanhaluisia, toisia arvostelevia, sisäisesti hauraita... Eivätkä ole niin älykkäitä, kuin "hissukat".. Toivottavasti jatkossakin ja tottakai jatkossakin tutkitaan vastaavia tutkimuksia, koska "hissukoilla" on se mikä jyllää kallon sisällä ja se millä tutkitaan.

Nyky-yhteiskunnassa ihannoidaan kyynärpää tekniikkaa ja tunneälyttömyyttä, jota ilmeisesti ketjun aloittanutkin ihannoi..

Yhteiskunnassa on jotain pielessä, ei tunneälykkäissä ihmisissä..

Mitä tutkimuksia?
En ainankaan tältä istumalta allekirjoita tuota, että älykkyys (Tässä tarkoitettaneen raakaa loogista älykkyyttä eniten.) korreloisi sinänsä sisäänpäinkääntyneisyyteen, mutta totta on, että kun otetaan ihmisten rajalliset psyykkiset resurssit huomioon, niin useimmat älyllisesti suuntautuneet tavallaan ajautuvat sulkeutuneiksi, koska tällöin jatkuva älyllinen työ on vähemmän häirittynä. Toki syyn ja seurauksen todellinen määritteleminen on tässäkin liki mahdotonta.

Sisäänpäinkääntyneisyys! mikä oiva käsite.

Ihmisen sisällä on totuus/todellisuus.

Maan hiljaiset, siis nynnyt yms. ovat ... maan suola, siis sisäisen maan.

Kiltteys ei välttämättä ole tyhmyyttä, se voi olla suora tie itsetuntemukseen.

Phony
Lääke tuohonkin tautiin:

http://www.havidol.com/


Lienevätköhän tosissaan:

"Side effects may include mood changes, muscle strain, extraordinary thinking, dermal gloss, impulsivity induced consumption, excessive salivation, hair growth, markedly delayed sexual climax, inter-species communication, taste perversion, terminal smile, and oral inflammation. Very rarely users may experience a need to change physicians."

Hiljaiset ovat hyvää karjaa johtajille. He eivät kyseenalaista määräyksiä kuin ehkä hiljaa omassa päässään ja tekevät niinkuin käsketään.

Sädetin

Toisaalta onhan noita hiljaisia hissukoita kohdannut aikuisena suunnaton nousu sosiaalisessa asemassa, kun taas häiriköt ja koulun kovikset on taintuneet alemmas koulun jälkeen...

Tuo ei aina pidä paikkaansa, esimerkki omasta suvustani: oman isoisäni kansakoulutodistuksien arvosanojen keskiarvot ovat väliltä 5-6 ja hän on kuulemma ollut koulussa varsinainen "kiusankappale". Nyt hän on rakennusvalvontafirmassa korkeassa asemassa, tienaa hyvin, asuu hienossa talossa ja harrastaa kaikenlaista aktiivisesti. Luonteeltaan hän on itsevarma, kovapäinen ja puoliaanpitävä, eikä hän muuten olisi luultavasti kohonnut siihen asemaan, missä nyt on.

Toisaalta "hiljaiset hissukat" taas saavuttavat korkeat asemansa urallaan lukemalla ahkerasti koulukirjoja. Halusin vain antaa vähän vastapainoa.

Minun puoliso on juuri noita "ujoja", ei edes kävele punaisia päin. Ikinä. Tosi fiksu, mutta ei osaa puolustaa itseään. Onneksi olen minä, henkilö, joka uskaltaa vinoilla sen puolesta jos esim. kauppa tai kännykkäfirma tuplalaskuttaa.

No, onpa minunkin "ihanasta luonteestani" jollekkin hyötyä.. Joskin kun ottaa huomioon, että hän opiskelee ns. "hyväpalkkaiselle alalle", ja minä taas hommaan lähinnä varmaa työtä mutta pienehköä palkkaa...

Sädetin
Mikähän se on kun ADHD:sta yms häiriöstä kärsiviä halutaan auttaa ja hoitaa.

missä niitä halutaan auttaa... ?

ja on niitä adhd hyypiöitäkin mitkä on
ujoja... hiljasia.. ja masentuneita...
ja tekevät kaiken oikein..

olet siis sitä mieltä että adhd:t on
ökkäreitä.. ja kuspäitä..
itsekeskeisiä.. yms..

omituista..
mun mielestä adhd kusipää on liiankin
empaattinen...
" tossa .. "
*antaa viimes rahat pummille ja kävelee kotiin ku ei pääse enään dösää*

täähän on muutenkin täysin
väärää inffoo mitä sulla on...
suomessa on 1 mesta missä meitä
kusipäitä tutkitaan.. JEE...
aikas hyvin.. jos joidenkin arvioiden mukaan
4-7 % kansalaisista olisivat jotenkin adhd hyypiöitä...

hurjat mietinnöt sanoo että
jopa 50% vangeista olis kanssa...

hoitamaton adhd on älytön riski...
tehdä ihmisestä narkomaani rikollinen..

joten on kummaa ettei joka
terveyskeskuksessa ole
adhd lääkäriä..

nim: pikasen vilkas tourette..

ää.. miksi maksa kirroosioita hoidetaan...
miksi keuhko syöpää... jos polttaa...

hiljaiset hissukat...
hmm...

bill gates.. esim..
vittu mikä nörtti...

Oliko tuo Havidol juttu pilaa? Toivottavasti. Lainsäädännön pitäisi kansainvälisesti kieltää lääkeyhtiöitä levittämästä reseptilääkkeiden
mainontaa netissä ja varsinkin tuollaisia epätieteellisiä kyselytestejä.
Vastasin lähes kaikkiin kysymyksiin Not often ja silti vastaukseksi tuli
että mieti vastauksiasi vielä, ei ole häpeä kysyä apua. Eli ei voi mitenkään saada negatiivista tulosta. Ihmisten luokittelu sairaiksi älyttömillä perusteilla on totaalista vallankäyttöä. On ymmärrettävää että yhteiskunnassa on ulkoista kontrollia, kuten lainsäädäntö. Sensijaan ihmisen sisäisen vapauden riistäminen kemiallisella kontrollilla ei kertakaikkiaan ole hyväksyttävää. En käsitä miksei lääkärit pistä enemmän hanttiin medikalisaatiolle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat