Seuraa 
Viestejä45973

[size=150:2vycxul9]Yrittäjillä ehdotus kannustinloukussa olevalle työttömälle [/size:2vycxul9]
24.03.2007 14:04

Yrittäjien mallissa työttömyydestä kärsivän kotitalouden saamat sosiaalietuudet voisivat jatkua määräajan, vaikka työtön alkaisikin saada palkkatuloa. Tämä ehkä kannustaisi työttömää hankkimaan tuloja työllä.

Suomen yrittäjät ehdottaa omaa malliaan ratkaisuksi kannustinloukussa olevien työttömien ongelmaan.

Mallin lähtökohtana on, että työttömyydestä kärsivän kotitalouden saamat sosiaalietuudet voisivat jatkua määräajan, vaikka työtön alkaisikin saada palkkatuloa. Järjestössä uskotaan, että tämä kannustaisi työttömänä olevaa hankkimaan tuloja työllä.

Yrittäjäjärjestö muistuttaa, että kannustinloukussa on selvitysten mukaan noin 50 000 työtöntä, joilla työhön meneminen ei juuri lisäisi käytettävissä olevia tuloja. Suurella osalla näistä ihmisistä työttömyys on pitkittynyt; he ovat rakennetyöttömyyden piirissä olevia. Yrittäjien mielestä myös heidän työhön saamisensa on tärkeää niin heidän itsensä kannaltaan kuin uhkaamassa olevan työvoimapulan vuoksi.

Suomen yrittäjät perustelee ehdotustaan sillä, että kun työhön menon kannustavuutta ei käytännössä voida lisätä madaltamalla sosiaalietuuksia, ei yhteiskunnalle jää juuri muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä palkan ja sosiaalietuuksien samanaikainen maksatus.

Uudistuksen kustannusvaikutukset yhteiskunnalle eivät voi sen mielestä olla merkittäviä, koska monessa tapauksessa sosiaalietuuksien maksatus työttömälle joka tapauksessa jatkuisi ilman ehdotettua muutostakin.

Ehdotuksen mukaan sosiaalietuuksien ja palkan samanaikainen maksaminen pitäisi sallia lähinnä pitkäaikaistyöttömille. Maksatus voisi jatkua enintään vuoden työllistymisestä. Jotta järjestelmää ei käytettäisi väärin, voisi työtön saada tämän edun esimerkiksi vain kerran elämässään.

Käteväähän tuo olisi yrittäjille, kun palkkaa ei tarvitsisi itse maksaa
juuri mitään. Tuo ehdotushan on lähinnä rinnastettavissa jo käytössä
olevaan palkkatukityökokeiluun. Luodaan siis lisää keinoja "lailliseen"
riistoon. Tap, tap, tap... Aploodeja.

Mutta ei mene läpi! Ei perkeleessä! Suomen työväenluokka ei sentään
ihan mitä tahansa niele.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Komut ja komujen työväenluokat. Samalla tapaa ne yrittäjätkin duunia painaa, ellei jopa paljon enemmän.

Ehdotus on sitäpaitsi hyvä. Suurin ongelma hyvinvointivaltoin työttömyydessä on juuri tuo, että tulot eivät nouse vaikka työtön työhön ryhtyisi. Lähtökohaltaanhan työn pitäisi aina olla kannattavaa.

Fuck'ta
Komut ja komujen työväenluokat. Samalla tapaa ne yrittäjätkin duunia painaa, ellei jopa paljon enemmän.

Ehdotus on sitäpaitsi hyvä. Suurin ongelma hyvinvointivaltoin työttömyydessä on juuri tuo, että tulot eivät nouse vaikka työtön työhön ryhtyisi. Lähtökohaltaanhan työn pitäisi aina olla kannattavaa.

Ei pitäisi pilata omaa ja toisten elämää, vaikkei päässytkään lukemaan teologiaa.

Silti sekään ei takaa ihmiskunnan rikkumatonta onnea, vaikka olisi hetken viettänytkin jumalan sanan äärellä. Esimerkkinä pahat kielet käyttävätkin Georgian Suurta Speräsmiestä.

Ainoa pulma on, etteivät kaikki mahdu opiskelemaan erehtymätöntä insinööritaloustiedettä.

Antonov ei erota enää hampaita ikenistä. Stubbidoa, mutta Mountsegniorin kautta totta kuin paavi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yrittäjyys ansaitsemaansa kunniaan.

Kukahan stallari tai kommari uskaltaisi edes omaa yritystä perustaa, saati palkata siihen työntekijöitä?

Walroos

En tiedä kuinka nimi kirjoitetaan, mutta kun isipappa unohti Wärtsilästä 600 milliä Norjaan, kävi kommunismi mutkan kautta tuottamassa Suomelle arvaamatonta auvoa, josta voimme kiittää vain Parta-Kallea, Jumalaa ja Mikko Alataloa, joka ymmärtää Lotosta enemmän kuin Matti Ahde, se porvari.

Uskovaisia ei ole kuin yhtä lajia. Jumala, USA, Israel ja Yrittäjyys ovat puolellamme. On aivan sama mitä yritämme.

Kuka hullu työtä kaipaa, jos perintö, perintöosuus ja ikuinen elämä on valmiina. Milloin "yrittäjä" on tehnyt kampaamossa 14 tuntisia päiviä, kuten kaikki hikoilevat omistajayrittäjät?

Differentiaalilaskenta perustuu ääriesimerkkien tajuamiseen. Zenonin paradoksien hitaaseen purkamiseen mitattaviksi. Tämän ajattelutavan radikaalisuus ei voi horjuttaa sitä muutosvastarintaa, mikä asustelee läpättävissä yrittäjäsieluisamme.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat