Seuraa 
Viestejä15872

John Carter mietiskeli tässä yksipäivä,että olisi kiva aloittaa uusiharrastus,mutta kun ei tiedä mikä?

Tosin tällä hetkellä harrastan jo vanhoja veneitä ja niiden entisöintiä,tähtitidettä,kirjallisuutta,kuntosalia ja lumilautailua,joten haluaisin tietää mitä muut palstalaiset harrastavat lukuun ottamatta edellämainittuja asioita.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Sivut

Kommentit (127)

Ei ole enää oikein aikaa omiin harrastuksiin juuri tällä hetkellä. Ainoa mitä harrastan vapaa-aikanani nykyään, on "hyväntekeväisyys työ".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perhoskeräilyä harrastelen mökillä käydessä nyt kun tulee lämpimiä kevätöitä. Viritän puunoksaan elohopealampulla toimivan valorysän,
http://www.utu.fi/erill/kevo/photo/gall ... C04220.jpg
joka houkuttelee rysän täyteen yöperkkuja sillä aikaa kun itse nukun.

Kotona ominpäin kasvattelen erikoisia trooppisia kasveja jotka on ulkomailta hankittu ja puolisensataa tutkimusmatkailijasukulaisen tuomaa trooppisen kasvin siementä varastoituna. Joku kasvi joskus kuukahtaa niin idättää sitten uuden erikoisuuden.

Kalastelukausi alkaa myös, joten haukia pyydystetään kevätsulista. Puhumattakaan siitä kun alkaa uistinkausi vähän myöhemmin. kalastelu virkistää mieltä.

Larppausta eli liveroolipelejä joskus kesäisin tulee hyvällä ilmalla harrastettua... realistisia larppeja mm. keskiajasta ja viikinkien aikakaudesta otetuilla juonilla. Helsingin Seurasaaren lähellä on museoviraston ylläpitämä viikinkikylän jäljennös jossa pääsee hyvin muinaistunnelmiin.

Muinaisteräaseiden sekä itämaisten puolustusvälineiden realistisia jäljitelmiä myös keräilen, katanoita, ratsumiekkoja, nunchia, morning star flaileja, kaikenmoista jännää tavaraa isohkoon seinätauluun koristeeksi.

Kaikkea luontoon ja kulttuuriin liittyvää tulee harrastettua, ja myös heavy-musiikkikulttuuria jonkin verran. Bändikeikoilla voi joskus kierrellä, vaikka ikää onkin kohta 28. Puhumattakaan Tuska-festareista myöhemmin kesällä...

Kaikenmoista, sanoisin

kylällä notkoilua, tietokonemusiikkia, netissä surffailua ja joskus ohjelmointia.

Täältä löytää tietoa ohjelmoinnista:
http://www.ohjelmointiputka.net/oppaat.php

C-kieli:
http://www.ohjelmointiputka.net/opas.php?tunnus=cohj_1

Jos joku kiinostui, niin varokaa sen aiheuttamaa voimakasta psyykkistä riippuvuutta. Itelläni on jo pitkään ollut meneillään polttomoottorisimulaattoriprojekti. Auton ajotietokoneenkin tekeminen kiinnostaisi, jos vain joskus saan muutaman ylimääräistä satasta. Robottovaihteisto, tietokoneen ohjaamat ilmajouset ja vielä tietokoneella säädettävä neliveto olisi aika hienoa. Tietokone voisi myös syöttää auton tärkeimmät tiedot 7" LCD-näytölle.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Mie olen eläkhellä, minulla ei ole vaphaata ollenkhan.
Jos en ole jotaki pyytämässä, niin korjaan pyytöjä, verkkoja
katiskoita, joskus pyssyjäki.
Muutama kisura aijjassa pittää mielen virkejänä.
Kevhäillä on mukavaa käyvvä pilkillä, ja juopotella.
Niin että vapaa-aika on kortilla meikäläisellä.
Teille paskanaamoillekki pitäs jotaki muistaa välhin kirjottaa, seki
vähentää reilusti mahollista vapaa- aikaa.
Kesällä sitä on vappaata vielä vähemmän, pittää touhuta jos mitä talvenvaralle. Niittää kisuroille heinää, tehhä luonnon elukoille lehtikerppuja , ja siinä sivussa kisuroillekki.
Nuolukivet ja lehtikerput pittää viijjä kämpällä sopivalle ampuma holl,,
eiku katoksen alle. Son niin että hirvet syksyllä tykkäävät lehtikerpuista ja nuolukivistä ja Aslakki akkonens tykkää hirvistä, ja varsinki kuivana
li,,, eiku valokuvata niitä.

Sitte Väärtillä ja minulla on laboraatti väärtin autotallissa, met olemma hakenhet sitä viisasten kiveä , jo muutaman vuojen.
Mutta emmä ole toistaseksi löytänhet ku vain sitä viisasten juomaa.
Mutta eikhän se joskus sen keittoastian pohjalle se viisastenki kivi jää
kuhan vain höyrystämmä nesthen pois.
Son vain niin helevatun vaikejaa löytää se sopeva seos sitä nestettä joka tissutethan pon,, eiku tislathan pois ,siis höyrystethän.
Siis vapaa -aika on meikäläisellä kortilla.

Lukemista, käden töitä (kutominen, villasukkia ei koskaan ole liikaa. virkkaaminen, huiveja tarvitsee aina! askartelemalla saa hienoja kortteja ja kaikkea mahdollista uutta on aina kokeiltava!) sekä koiran kanssa touhuamista kuten lekkeilyä ja tokoa. Roikun myös Blogistaniassa sekä täällä tiedefoorumilla, eli internetin ihmeitä tulee tarkkailtua.

Vapaa-aika on usein liian vähäistä, johtuen kodin arkitöistä ja arjesta yleensä. Onneksi sitä on kuitenkin enemmän kun viimeinkin opinnot ovat päättyneet. Taas sitä ehtii olla puoli vuotta ilman uutta koulutusta.. Ehkä elinikäisen oppimisenkin voi lukea vapaa-ajan harrastukseksi?

Elä helevatti Aslakki polta itteäs loppuun, se pöön autti saattaa iskee koska tahansa ja varoittamatta nuin työteliäseen mieheen.
Ja mikä hoito keinoksi sinun tapauksessa.
Joku TVH vai mikä laitos se nyt olikaan nykyään, sinne lapiomieheksi.
Loppuis kiireet Aslakilla ja muutaman vuoden hoito jaksolla olis pöön autti korjattu.
Ota tarkasti, heh.

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1473

Olen vielä työelämässä ja aion pysyä niin kauan kun pitävät, eläkkeellekin pääsisin aivan pian, mutta eipä tuo vielä kovin innosta.
Harrastuksina on mieskuorolaulu, reserviläis- ja sinibarettiyhdistykset, metsästys, kalastus, siirtolapuutarha, partio ja ukkina oleminen. Eläkkeelle jäätyäni voisin tietysti aloittaa naapurien kyyläämisen, mutta se ei varmaankaan tuottaisi täydellistä tyydytystä, koska en pysty näkemään oman taloni muihin ikkunoihin, vain vastapäiseen ja sivulla olevaan.
Jos joku kaipaa haastavaa harrastusta, niin yksi mielenkiintoisin vaihtoehto on liittyä partioon ja nimenomaan sudenpentulauman vetäjäksi, siinä tulee varmasti viihtymään, jäät koukkuun.
Myös ruuan laitto, ja eri makujen maistelu on yksi harrastus josta pidän, puhumattakaan punaviineistä, tällä jaksolla olen mieltynyt Chileläisiin tuotteisiin, hyviä ovat.
Aslakin kuivaa hirvenlihaa en ole vielä maistanut, pistäisitkö matkahuollon rahtina tulemaan, onko parempaa kuin kuivattu poronliha?

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Kuule Carter, ala saunomaan. Suomesta löytyy satoja kylpylöitä, joissa on erittäin paljon loistavia saunoja. Löylyt on kuin lasi hyvää konjakkia. Rentouttaa kummasti.

Osta asunto-auto ja pyyhkeitä mukaan ja lähe kiertämään löylystä löylyyn.

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461
Fuck'ta
Musiikki on mahtava harrastus. Kitara, nuottikirja ja huuliharppu hankintaan ja eikun leikkimään Neil Youngia.

Jos sorminäppäryys ei riitä niin sitten rummut. Saapahan purkaa paineita.

Kuuleppas.
Rummut ovat musiikin luomiseen tähtäävä instrumentti siinä kuin vaikka mainitsemasi kitarakin. Ei niiden soitolla ole mitään tekemistä aggression purkamisen kanssa. Tai jos on, niin silloin se ei ole soittoa.

Sinähän varmaankin löytäisit ainakin kohtalaisen suurelta osalta harrastuksen katsomalla heidän tietojaan, eikö?
No joo, onhan tämä nopeampaa ja tulokset varmaankin kattavempia.

Mun harrastus on tutkiskella erään jukterin aatoksia. Mies kirjoittaa tieteessä sanoin: Muistaakseni, ajatukseni mukaan, koko luokkaa suurempi, kokoluokkaa käpertyneempi. Voi juma, Savor on varmaan jo 100 000 000 kilometriä pitkä jäbä ja painaa 11000000 kilogrammaa.

Kvasaari 3C 273 - Kuva: NASA ja ESA (PD)Kvasaarit ovat voimakkaita valoilmiöitä, joita havaitaan muistaakseni noin 7-10 miljardin valovuoden päästä, eli nuo voimakkaat valoilmiöt syntyivät samoihin aikoihin, kuin tila alkoi muka laajentua kiihtyvällä vauhdilla nykyfysiikan mukaan. Tilan laajeneminen siten, ettei maailmankaikkeus laajene ulospäin, tulkitaan valon yleisestä punasiirtymästä, ja tuosta valosta on tulkittavissa, että tila alkoi laajentua kiihtyvällä vauhdilla silloin, kun näkyvä maailmankaikkeus oli noin 6 miljardia vuotta vanha. Etteivät vaan liittyisi toisiinsa, kvasaarit ja valon venyminen?

Ajatukseni mukaan galaksien keskustojen jättimäiset mustat aukot, kolmiulotteisesti laajenevat energiakeskittymät ovat siis peräisin käsittämättömän isosta energiakeskittymästä, jossa siis on todella paljon enemmän energiaa kuin näkyvässä maailmankaikkeudessa yhteensä, ja vastaavia käsittämättömän isoja energiakeskittymiä saattoi olla enemmän sillä alueella, missä näkyvä maailmankaikkeus liikkui noin 7-10 miljardia vuotta sitten. Näin kvasaarit ovat voineet syntyä esimerkiksi törmäyksissä vastaan tuleviin energiakeskittymiin tai ehkäpä paremminkin läheltä ohituksiin, jolloin galaksien vauhti ei ole juurikaan hidastunut, mutta energiaa on avautunut sivuille päin todella paljon, ja tällä energialla galaksit (tai ehkäpä astetta isomman aineen kokoluokan fotonit) ovat väistäneet toisiaan

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat