Seuraa 
Viestejä45973

Mitä nykyaikaista avaruudesta kertovaa kirjaa suosittelette luettavaksi???

Luin tänään "3 viimeistä minuuttia"-kirjan, oli kiintoisaa luettavaa mutta taisi olla vähän vanhentunut - on nimittäin vuodelta 1994. Aloittelen pian saman kirjasarjan maailmankaikkeuden alusta kertovan kirjan.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Jos kiinnostaa samalla ydinfysiikka tai säieteoria, niin suosittelen Brian Greenen Kätketyt ulottuvuudet ja Kosmoksen rakenne

En muista taaskaan nimiä, mutta kirja joka kertoo kolmesta ensimmäisestä minuutista, tai kolmesta ensimmäisestä millisekunnista lienee vaikeampi tajuta ja siksi innovoivampi. Sehän kiteyttää kysymyksen: milloin aika, mistä (ja sen myötä rakkaus) alkoi, miten, miksi ja minne?

Kysymyksen asettelu saattaa panna jopa pohtimaan sitä, onko minuutti/sekuntti yleisavaruudellinen vakio.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yksi mielenkiintoisimmista viime vuosina lukemistani alan kirjoista on Dennis Overbyen ”Kosmoksen yksinäiset”. Se on kirja, joka kertoo avaruustutkimuksen historian antiikin ajoista nykypäiviin saakka. Kirjan nimessä oleva sana ”yksinäiset” tarkoittaa käytännössä sitä, että kosmologian tutkimus on ollut menneinä vuosikymmeninä ja –satoina yksinäisten miesten (ja naisten) puuhaa.
Kirjasta saa tarkan hahmotelman siitä, miten ihmisen maailmankuva on muuttunut vähä vähältä, askel askeleelta, vuosisatojen aikana; miten Einstein pähkäili teorioitaan; miten Hubble ällistyi hänen alkaessaan ymmärtää, että sumuläikät hänen ottamissaan kuvissa olivatkin jotakin ainutlaatuista jne. jne. Erittäin suositeltava kirja.

Suosittelen vaikkapa seuraavia Ursan julkaisemia:

- Vanhin tiede, Karttunen, 2003
- Tähtitieteen perusteet, Karttunen, Donner et.al, 2003
- Maailmankaikkeus 2007, Palvioainen, Oja, 2006

Jos myös tähtitieteen historia kiinnostaa ensiksi mainittu on erittäin suositeltava. Vimeksi mainitusta läytyy sitten tuorein tutkimustieto helposti ymmerrettävässä muodossa.

Tuo keskimmäinen on sitten sellainen tähtitieteen perusoppikirja, joka vaikkapa toimii johdatuksena syvemmille alan opinnoille. Teoksessa myös matematiikka.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat