Seuraa 
Viestejä2875

Muumilaaksossa asustaa Mörkö, tuo termodynaaminen ihme, tuo antientrooppinen entiteetti. Mörkö kykenee imemään loputtomasti lämpöenergiaa ja jäähdyttämään mitä vain. Esimerkiksi Taikatalvessa Mörkö istui ison talvikokon päälle ja jäähdytti sen sammuksiin.

Entropian lakien mukaan universumi tulee jossain vaiheessa kokemaan lämpökuoleman: lämpö ja rauta ovat kaikkeuden vihonviimeisiä jätetuotteita johon kaikki lopulta päätyy. Lämpöenergia ei muutu toiseen muotoon ilman energiahäviöitä. Rautaa ei voi fuusioida eikä fissioida ilman häviötä; tämän vuoksi jättiläistähtien ytimet muuttuvat lopulta raudaksi.

Vaan Mörkö, tuo termodynamiikan kummajainen, taistelee entropiaa vastaan. Olento on kuin termodynaaminen musta aukko, joka absorboi lämpöenergiaa muttei emittoi mitään (paitsi ärinää, joka ilman värätelyn ominaisuudessa ei ole erityisen energistä).

Kun Muumiuniversumin lämpökuolema lähestyy, mitä tekee Mörkö lopun aikoina? Onnistuuko hänen olemassaolonsa kääntämään entropian lain päinvastaiseksi? Vai onko seurauksena vain universumillinen kylmää rautaa ilman taustasäteilyä?

Kommentit (6)

Möröstä kaikki alkoi, hän on ensimmäinen ja viimeinen. Kun kaikki muu on kadonnut niin hän on muodostunut kaikeksi jonka jälkeen hän räjähtää vapauttaen lämpönsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
CE-hyväksytty
Kuka on muumilaakson kokoomuslainen?

Ne on kaikki rkp:laisia paitsi petturimustalammas Nuuskamuikkunen, joka ei oikein kuulu porukkaan ja luultavasti kannattaa hajanaisesti erilaisia vasemmistopuolueita.

No ei vaineskaan, ne on kaikki anarkisteja (kysy nimim. "Samaelilta"), joten kukaan ei ole kokoomuslainen eikä mitään valtio- ja puoluejärjestelmää olekaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat