Seuraa 
Viestejä45973
  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Hieman epäselväksi jäi muutama asia. Muuten mielenkiintoinen artikkeli.
Vastaako tämä nyt sitten täydellisesti ideaa vanhasta tavasta laittaa ihminen syväjäädytetyksi jolloin hänet voitaisiin herättää henkiin vuosikymmenten päästä ? Tietysti tässä ei ole niitä entisiä sulatus ongelmia.

Eikö solut "käy" millään tavalla kun kehosta otetaan veri pois ? Onko ne siis eräänlaisessa paussi tilassa ? Jäi kummastuttamaan sillä luulen, että ne silti kuluttavat energiaa pysyäkseen elossa. Kehoahan ei jäädytetty 0c asti vaan hieman sen yläpuolelle. Muutaman tunnin paussi-tilan ymmärtää, mutta kymmenien vuosien aika pistää jo miettimään. Entäs solujen koodi-iän kaari ? Pysähtyykö solujen uudistumis laskenta samaan aikaan ?

Hukkunutkin "säilyy" elossa kauan eli matalassa lämpötilassa solut kuluttavat vain vähän happea ja energiaa. Kauankin hukkuneena ollutta kannattaa elvyttää pitkään.

Tuossa on ilmeisesti kyse samasta asiasta. Mutta kuinka pitkään solut säilyvät tilassa, josta ne ovat "elvytettävissä", ei ole tietoa ihmisestä.
Mutta tuskin kovin kauan. Mikä on kovin kauan, en tiedä, tuskin päiviä, viikkoja, kuukausia tai vuosia. Jos pitäisi veikata, veikkaisin joitakin tunteja.
Mitä nuorempi ihminen, sen kauemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat