Seuraa 
Viestejä10670

Mitenköhän nämä "viralliset" lämpöennätykset oikein mitataan. Juuri uutisoitiin

Ilmatieteen laitoksen alustavien tietojen mukaan Helsinki-Vantaalla mitattiin tänään maaliskuun kaikkien aikojen lämpöennätys 16,9 astetta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2007032 ... 5_uu.shtml

Kuitenkin ilmatieteenlaitoksen omilta webbisivuilta löytyi tänään tämä:

Josta siis löytyy läheltä Mänstälää 19.2 astetta!

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (41)

Nyrölässä eräs pappa mittasi 78 astetta celsiusta. Kehui mittarin olleen varjossa, mutta jatkoi kiukaan lämmitystä.

Joroisissa autoilija teki uuden lämpötilaennätyksen: Auton T-mittari yli punasen, 105 astetta kuumaa höyryä konepellin alla. "Ei tästä enää kesä ja tunteet voi enempää kuumeta", totesi isäntä Helsingin Sanomien toimittajalle.

Yön alin lämpötila Mikkelissä: Puli-ukko mittasi viemärin pohjalla -3 astetta pakkasta. Taidan muuttaa kauko-lämpöputken maille asumaan jos kelit vielä kylmenee, sanoi viinamäen Eero.

Oma lämpö normaali. Ei ennätystä tänäkään palstalla käynti päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voisi olla joku paikallinen häiriökin? Sen verran korkeammalta tuntuu tuo lämpötila tuolla yhdellä asemalla verrattuna ympäristöön. Pitäisi seurata tuota kyseistä lämpökarttaa kauemmin, ennen kuin uskon noihin lukemiin. Näyttääkö ko. asema järjestään korkeampia lämpötiloja kuin muut?

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Teje
Voisi olla joku paikallinen häiriökin? Sen verran korkeammalta tuntuu tuo lämpötila tuolla yhdellä asemalla verrattuna ympäristöön. Pitäisi seurata tuota kyseistä lämpökarttaa kauemmin, ennen kuin uskon noihin lukemiin. Näyttääkö ko. asema järjestään korkeampia lämpötiloja kuin muut?

Tsekkaa itse.

http://testbed.fmi.fi/history_browser.p ... imestep=60

Tässä kuitenkin arvot:

15:00 18.2
16:00 -
17:00 19.2
18:00 18.3

Aika johdonmukaisilta vaikuttavat, joku häiriö kuitenkin ollut, kun klo 16.00 arvo puuttuu.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Kävi nimittäin huolestuttamaan tämä ilmatieteenlaitoksen työskentely, kun eilen vielä webbisivustollansa kertoivat, että lämpöennätyksiä ei ole rikottu. Nyt on rikottu, mutta suora juuri otettu lainaus:

27.3. Maaliskuussa ollaan tänä vuonna jo kesän kynnyksellä, sillä eilen rikottiin lämpöennätyksiä kautta maan. Eilen saavutettu kautta aikojen korkein maaliskuun lämpöennätys, 16,3 astetta, mitattiin Jokoisissa ja Espoon Sepänkylässä. Lue lisää maaliskuun säätilastoista»

http://www.fmi.fi

Kuitenkin iltapäivälehdistökin tietää paremmin.

Kävin juuri tuolla sivustolla n. klo 22:45 , ja kyseisen aseman tulos näytti taas puuttuvan. Ympyröin puuttuvan lämpötilan.

Laittamasi tilastojen perusteella näyttäisi tuon aseman ilmoittamat lämpötilat olevan aina pari astetta kohollaan.

Tuo asema vaikuttaisi muuten olevan Hyvinkään Kaukas. Huomasin että kun napsauttaa hiirellä lämpötilojen kohdalla, asemista saa näköjään lisätietoja. Vaikka senhän sinä jo varmasti tiesitkin.

Volitans
Kuitenkin iltapäivälehdistökin tietää paremmin.

Aivan. Keltainen lehdistö ei erehdy koskaan.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Teje

Laittamasi tilastojen perusteella näyttäisi tuon aseman ilmoittamat lämpötilat olevan aina pari astetta kohollaan.

Tuo asema vaikuttaisi muuten olevan Hyvinkään Kaukas. Huomasin että kun napsauttaa hiirellä lämpötilojen kohdalla, asemista saa näköjään lisätietoja. Vaikka senhän sinä jo varmasti tiesitkin.

Kiitos, enpä ollut huomannut, että hiiren päälle siirtämällä saa lisätietoja. Liekö uusi ominaisuus.

Ehkä siellä vain oikeasti on ollut lämpimämpää, nimittäin nyt mitään kahden asteen eroa ei enää ole:

http://testbed.fmi.fi/history_browser.p ... timestep=5

19:55 11.9, kun Mäntsälässä 11.8 ja Vihdissä vielä 15.3!

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Antero
Paikallinen kylähullu siellä leikkii sytkärin kanssa mittauspisteellä. Varma tieto.

Vaikka oliskin noin, niin silti usemmassakin muussa paikassa lämpötila oli yli 17 C, jonka pitäisi olla uusi lämpöennätys.

Volitans
Ehkä siellä vain oikeasti on ollut lämpimämpää, nimittäin nyt mitään kahden asteen eroa ei enää ole

Onhan se ihan mahdollista.

Kätevä sivusto muuten tuo. Vielä kun saataisiin vastaava koko Suomen laajuinen sivusto, se olisi hienoa se. Ja sitten kun tiedot saisi vaikka xml-feedeinä, voisi niistä tehdä kaikenlaisia mielenkiintoisia tilastoja, yms.

Volitans
Antero
Paikallinen kylähullu siellä leikkii sytkärin kanssa mittauspisteellä. Varma tieto.Vaikka oliskin noin, niin silti usemmassakin muussa paikassa lämpötila oli yli 17 C, jonka pitäisi olla uusi lämpöennätys.

Se kylähullu onkin paikallinen jengi joka on laajentunut kolmiulotteisesti savorin käskystä terrorisoimaan ilmatieteenlaitoksen laitteita. Tämä sen takia koska laajenemme kaikki suhteessa omaan älymystöömme.... No joo, onhan tuo vähän kummallista että lämpimämpää näyttää muuallakin kuin 16.9. Miksi ei niitä noteerata?

Edit:minimaalinen desimaalivirhe

Volitans
Kävi nimittäin huolestuttamaan tämä ilmatieteenlaitoksen työskentely, kun eilen vielä webbisivustollansa kertoivat, että lämpöennätyksiä ei ole rikottu.Ei maaliskuun lämpöennätystä oltukaan rikottu vielä silloin, kun tuon toteamuksen sisältänyt juttu lisättiin ilmatieteenlaitoksen sivuille.
Luin sen sieltä jo eilen aamupäivällä. Eilen iltapäivällä kaikkien aikojen lämpöennätys sitten rikottiin. Kyse on siis tästä jutusta.


Viikonloppu ennätyksellisen lämmin Länsi-Suomessa
26.3.2007

Keväinen lämpöaalto on saapunut Suomeen poikkeuksellisen aikaisin. Ilmatieteen laitoksen mukaan monin paikoin on enää kyse desimaaleista, jotta uusia lämpöennätyksiä saavutetaan. Länsi-Suomessa rajoja rikottiin jo sunnuntaina.

Menneen viikonlopun aikana päivän ylimmät lämpötilat olivat maan etelä- ja keskiosassa sekä Oulun läänissä yleisesti 10 ja 15 asteen välillä. Lapissa lämpötila kohosi korkeimmillaan 10 asteen tienoille.

Ilmatieteen laitoksen mukaan kuluvan vuoden toistaiseksi lämpimin päivä oli sunnuntaina 25.3., kun Helsinki-Vantaalla mitattiin 14,9 astetta. Aiempi tunnettu ennätys Helsinki-Vantaalla, 15,1 astetta, on vuodelta 2002. Turussa saavutettiin uusi paikkakuntakohtainen ennätys, kun lämpötila kohosi 13,4 asteeseen. Aiempi ennätys maaliskuulta oli 13,0 astetta vuodelta 1945.

Kaikkien aikojen ennätyksiä ei vielä kuitenkaan ole rikottu. Maaliskuun tunnetuin korkein lämpötila, 16 astetta, on mitattu Kumlingessa 24.3.1945 http://www.fmi.fi/etusivu/1174903614.html.Tuo alla lainaamasi juttu taas lisättiin ilmatieteenlaitoksen sivuille tänään aamupäivällä, jolloin oli jo tiedossa, että kaikkien aikojen maaliskuun lämpöennätys rikottiin eilen. Tänään maaliskuun lämpöennätys rikottiin sitten uudelleen, mutta se tapahtui vasta iltapäivällä, joten sitä ei tuossa jutussa vielä voitu kertoa.

Nyt on rikottu, mutta suora juuri otettu lainaus:27.3. Maaliskuussa ollaan tänä vuonna jo kesän kynnyksellä, sillä eilen rikottiin lämpöennätyksiä kautta maan. Eilen saavutettu kautta aikojen korkein maaliskuun lämpöennätys, 16,3 astetta, mitattiin Jokoisissa ja Espoon Sepänkylässä. Lue lisää maaliskuun säätilastoista»http://www.fmi.fi

Tuo Iltalehden juttu taas ilmestyi tänään klo 17:39, jolloin oli jo tiedossa, että maaliskuun eilen saavutettu lämpöennätys rikottiin tänään uudelleen.

Kuitenkin iltapäivälehdistökin tietää paremmin.
Volitans
Vaikka oliskin noin, niin silti usemmassakin muussa paikassa lämpötila oli yli 17 C, jonka pitäisi olla uusi lämpöennätys.YLE:n uutisten mukaan uusi maaliskuun lämpöennätys on Helsinki-Vantaan lentoasemalla tänään iltapäivällä mitattu 17,5 astetta.

Pääkaupunkiseudulla jopa yli 17 astetta lämmintä
Julkaistu 27.03.2007, klo 13.34 (päivitetty 27.03.2007, klo 22.02)

Eri puolilla Suomea on jälleen tiistaina tehty uusia lämpöennätyksiä. Ilmatieteen laitoksen mukaan elohopea on monin paikoin kivunnut yli 15 asteen ja pääkaupunkiseudulla jopa yli 17 asteen.

Kaikkien aikojen korkein maaliskuun lämpöennätys mitattiin Ilmatieteen laitoksen mukaan iltapäivällä Helsinki-Vantaan lentoasemalla, jossa elohopea kohosi peräti 17,5 asteeseen.

Maanantaina tehty tuorein ennätys 16,3 astetta ylitettiin tiistaina monella paikkakunnalla. Esimerkiksi Hyvinkäällä mitattiin 16,7 ja Lahdessa sekä Hämeenlinnassa 16,6 astetta. Jämsässä yllettiin 16,5 asteeseen ja Vihdissä sekä Salossa 16,4 asteeseen.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lämpötilat ovat nyt selvästi korkeampia kuin yleensä maaliskuun lopussa.

Edellinen lämpöennätys oli vuodelta 1945, jolloin Kumlingessa korkein lämpötila oli 16,0 astetta.

http://www.yle.fi/uutiset/ymparisto/id56656.html

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Fasaldi.

YLE:n uutisten mukaan uusi maaliskuun lämpöennätys on Helsinki-Vantaan lentoasemalla tänään iltapäivällä mitattu 17,5 astetta.

Aiemmin oli 16,9 Helsinki-Vantaalla, silti samaisen Ilmatieteenlaitoksen webbisivun mukaan myös mm. Ruotsinpyhtäällä oli klo 17.00 17,8 C. Ja Hyvinkäällä tuo 19,2.

Ja kuten sanottu, niin Ilmatieteenlaitoksen webbisivujen uutisointi on todella jäljessä - medialle tietoja ehditään kyllä toimittamaan.

Lisäksi on mielestäni äärimmäisen kyseenalaista ottaa virallisiin tuloksiin Helsinki-Vantaan lentoaseman tietoja: Kyseessähän on suuri musta asfaltoitu lentokenttä, joka tunnetusti imee itseensä auringon säteilyä ja kasvattaa näin paikallisesti lämpötilaa huomattavasti.

Outo juttu.

Tarviiks siellä takkia?

Oon tulossa kolmen viikon kuluttua käymään.

Onkohan Scyllan tarjous vielä voimassa...

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Tein pentuna 12v lämpöennätyksen.

Juttu meni niin, että löysin mummolassa haulikon pahvisen patruunan. Ammutun eli tyhjän. Oivalsin sytyttää sen hehkumaan ja sehän hehkui suultansa hiljakseen ja mielenkiintoisesti. Jossain vaiheessa hölmö kakara kävi sijoittamassa sitä hehkuvaa hylsyä aivan hiukan ulkomittarin pallukan ympärille. Pakkaskelit kun olivat, oli hämmästys melkoinen vaarilla, kun mittari näytti +25 astetta. Tuohan kävi hakemassa kiivaasti silmälasit ja taas ihmetteli. En puhunut mitään (vaari taisi sanoa Mitä!?), mutta jossain vaiheessa kävin vielä hehkuttamassa lisää, kun se patruuna vain hehkui. Ja tuossa kohdassa tapahtui katastrofi. Mittarin pallukka tietenkin posahti hajalle.

Ei siitä isoa hälyä tullut, mutta ostin omilla taskurahoilla uuden mittarin tilalle. Posahduksen jälkeen mittari oli tapissa +40.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Miksu
Seuraa 
Viestejä283
Volitans
Fasaldi.

YLE:n uutisten mukaan uusi maaliskuun lämpöennätys on Helsinki-Vantaan lentoasemalla tänään iltapäivällä mitattu 17,5 astetta.Aiemmin oli 16,9 Helsinki-Vantaalla, silti samaisen Ilmatieteenlaitoksen webbisivun mukaan myös mm. Ruotsinpyhtäällä oli klo 17.00 17,8 C. Ja Hyvinkäällä tuo 19,2.

Ja kuten sanottu, niin Ilmatieteenlaitoksen webbisivujen uutisointi on todella jäljessä - medialle tietoja ehditään kyllä toimittamaan.

Lisäksi on mielestäni äärimmäisen kyseenalaista ottaa virallisiin tuloksiin Helsinki-Vantaan lentoaseman tietoja: Kyseessähän on suuri musta asfaltoitu lentokenttä, joka tunnetusti imee itseensä auringon säteilyä ja kasvattaa näin paikallisesti lämpötilaa huomattavasti.

Outo juttu.

Nuo Hyvinkään, jne. lämpötilat eivät ole "virallisten sääasemien" lukuja joten niitä ei hyväksytä ennätyksiksi. Tosin myös itse ihmettelen miten tuo lentokentänkään lukema - edellä mainitsemistasi syistä johtuen - voidaan hyväksyä viralliseksi? No, pakko kai se on jotta saadaan raflaavia ilmastokatastrofista kertovia tiedotteita aikaiseksi?!

Jos tuo vuoden -45 lämpö olisi mitattu vastaavalta asfalttikentältä niin luku olisi varmaan lähellä 20C:tä!

Todellinen Epämiellyttävä Totuus:

http://www.youtube.com/watch?v=aUtzMBfD ... r_embedded

"This is unbelievable" - en voi kuin yhtyä toimittajan toteamukseen!

Miksu
Nuo Hyvinkään, jne. lämpötilat eivät ole "virallisten sääasemien" lukuja joten niitä ei hyväksytä ennätyksiksi. Tosin myös itse ihmettelen miten tuo lentokentänkään lukema - edellä mainitsemistasi syistä johtuen - voidaan hyväksyä viralliseksi? No, pakko kai se on jotta saadaan raflaavia ilmastokatastrofista kertovia tiedotteita aikaiseksi?!

Jos tuo vuoden -45 lämpö olisi mitattu vastaavalta asfalttikentältä niin luku olisi varmaan lähellä 20C:tä!

Helsinki-Vantaan Lentoaseman havaintoaseman mittaustulokset on aina hyväksytty virallisiksi lukemiksi. Asema perustettiin jo 1.11.1952. Tuskinpa siihen aikaan tehtiin ilmastokatastrofista kertovia raflaavia tiedotteita.
Muutama muukin ilmatieteenlaitoksen havaintoasema sijaitsee lentokenttien yhteydessä.

http://www.fmi.fi/saa/havainto_36.html

Miksu
Seuraa 
Viestejä283
Fasaldi.
Miksu
Nuo Hyvinkään, jne. lämpötilat eivät ole "virallisten sääasemien" lukuja joten niitä ei hyväksytä ennätyksiksi. Tosin myös itse ihmettelen miten tuo lentokentänkään lukema - edellä mainitsemistasi syistä johtuen - voidaan hyväksyä viralliseksi? No, pakko kai se on jotta saadaan raflaavia ilmastokatastrofista kertovia tiedotteita aikaiseksi?!

Jos tuo vuoden -45 lämpö olisi mitattu vastaavalta asfalttikentältä niin luku olisi varmaan lähellä 20C:tä!
Helsinki-Vantaan Lentoaseman havaintoaseman mittaustulokset on aina hyväksytty virallisiksi lukemiksi. Asema perustettiin jo 1.11.1952.

Niinpä. Mutta 1.11.1952 on päälle 7 vuotta myöhemmin kuin 29.3.1945 (jolloin edellinen ennätys mitattiin)! Myöskin vuonna 1952 Helsinki-Vantaan asfalttipäällysteen pinta-ala oli varsin paljon pienempi kuin nykyisin. Itseasiassa vain 15 vuottakin sitten tämä pinta-ala oli paljon pienempi kuin nyt. Ja sitten vielä ne kaikki muut lisärakennukset ja hotellit jotka kentän liepeille ovat nousseet viime aikoina. Vain ilmastouskovaisten bibliassa nämä eivät vaikuta lämpömittauksiin mitenkään.

Todellinen Epämiellyttävä Totuus:

http://www.youtube.com/watch?v=aUtzMBfD ... r_embedded

"This is unbelievable" - en voi kuin yhtyä toimittajan toteamukseen!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat