Seuraa 
Viestejä13176

Onko armeijan kenttälapio sen takia reunat teroitettu että se leikkaa ihmiskehoa paremmin lähitaistelussa.

vai sen takia että se puree paremmin maahan?

kuitenkin silläkin voi yrittää tappaa jos ei ole muuta käsillä, jos tarve tulee.

Sivut

Kommentit (38)

Kenttälapiosta en tiedä, mutta auton takakontissa on hyvä pitää mukana välinettä, jolla henki lähtee. Hyvä lapiokin on OK.
Yleensä pyritään sitten siihen, ettei yritetä tappaa, vaan tarvittaessa tapetaan

Kyseessä on tietenkin tilanne, jossa pieneläin on jäänyt auton yliajamaksi, sekä loukkaantunut niin pahoin, ettei sitä kannata enää lähteä eläinlääkäriin roudaamaan. Eläimen kärsimykset on hyvä saattaa päätökseen hetimiten.

Lapiolla siirtää näppärästi myös tielle liiskaantuneen elukan tiensivuun.
Niin, ja lapiolla on mukava kaivaa ongelle lähtiessä matosia

Armeija kohtaiseen kysymykseesi saat vastauksen armeijassa. Vastannevat mielellään useita kyseistä instituutiota koskeviin pohdintoihisi. Ilmeisesti asia jännittää kovin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
tiäremiäs
en mene armeijaan ny heinäkuussa, enkä varmasti ollenkaan.

Älä nyt. Saisit sieltä hienon, teroitetun lapion muutamaksi kuukaudeksi käyttöösi.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Ei sahata vaan katkotaan hakkaamalla.

Kenttälapion täytyy kestää iskun, joka katkaisee ranteen paksuisen puun (jenkkilässä ainaskin). Kun Fiskarsin lapio myytiin jenkkiarmeijalle, se kesti ko. iskun, mutta kompanjasta löytyi vain yksi kaveri, jolla oli tarpeeksi voimia sellaisen lyömiseen...

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Juuri näin. Kenttälapio (ja pistin) oli hyvä taisteluväline aikana, jolloin jääkärin pääase oli viiden patruunan kiintomakasiinilla varustettu pulttilukkokivääri. 30 patruunan vaihtolippaalla varustettu rynkky on ampumakelvoton niin harvoin, että kenttälapio ja pistin ovat lähes turhia kapineita taistelussa.

Ainakin erikoisjoukoille opetetaan edelleen kenttälapion käyttö lähitaisteluaseena. Viisto lyönti hartiaan halkaisee miehen keuhkoihin saakka. Ensimmäisestä maailmansodasta saakka se on ollut klassinen lähitaisteluväline. Sen etu on myös että se on hiljainen ja tehokkaampi kuin puukko.

Pistimiä tarvitaan edelleen. Lähitaistelussa (siis todella lähi) lippaan vaihdon kanssa räplääminen tarkoittaa varmaa kuolemaa. Lisäksi konetuliaseen käyttö siinä tilanteessa on liian vaarallista omille. Lippaan tyhjennettyä ja vihollisen ollessa kahden metrin päässä ottaa ohraleipä jos rynkyn päässä ei ole pistintä. Suomen armeija on tehnyt vakavan virheen vähentäessään pistinkoulutusta. Rooman valtakunnan ajoista lähtien sekavassa lähitaistelutilanteessa yksi parhaita aseita on lyhyt iskukeihäs, jolla voi pistää, viiltää ja lyödä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31281
tiäremiäs
en mene armeijaan ny heinäkuussa, enkä varmasti ollenkaan.

Älä nyt tuolla tavalla jänistä. Armeijassa oppisit muun muassa että jos yksinäinen aseistamaton vihollinen yllättää poteroa kaivamassa olevan sotilaan, kenttälapiolla kannattaa lyödä vihollista päähän eikä alkaa viillellä. Kyllä sillä taju lähtee jos päähän osuu, oli terävät reunat tai ei. Ja oppisit myös sen, että silloin kun taistellaan enää kenttälapio aseena, homma on jo menetetty. Sillä seuraavalla vihulaisella kun on yleensä AK-47 ilman sitä lataushäiriötä. Sotapelissä AK-47 voittaa kenttälapion. Vaikka se ei toimisikaan, sen kantama lyömäaseena on pitempi kuin lapion - ylivoima korostuu entisestään, jos kivääriin on kiinnitetty pistin.

Kaipa ne terävät reunat ovat lapiossa kirveenomaista käyttöä ajatellen. Teräväreunainen lapio katkaisee poteroa kaivaessa vastaan tulevat juuret paremmin - ainakin paperilla upseerien ohjesäännöissä.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Neutroni
tiäremiäs
en mene armeijaan ny heinäkuussa, enkä varmasti ollenkaan.Älä nyt tuolla tavalla jänistä. Armeijassa oppisit muun muassa että jos yksinäinen aseistamaton vihollinen yllättää poteroa kaivamassa olevan sotilaan, kenttälapiolla kannattaa lyödä vihollista päähän eikä alkaa viillellä. Kyllä sillä taju lähtee jos päähän osuu, oli terävät reunat tai ei.

Entä jos vihulaisella on kypärä?

(tämä taitaa olla tosin enemmänkin ArKoksen toimialaan kuuluva kysymys...)

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Neutroni
tiäremiäs
en mene armeijaan ny heinäkuussa, enkä varmasti ollenkaan.Älä nyt tuolla tavalla jänistä. Armeijassa oppisit muun muassa että jos yksinäinen aseistamaton vihollinen yllättää poteroa kaivamassa olevan sotilaan, kenttälapiolla kannattaa lyödä vihollista päähän eikä alkaa viillellä. Kyllä sillä taju lähtee jos päähän osuu, oli terävät reunat tai ei.Entä jos vihulaisella on kypärä?

(tämä taitaa olla tosin enemmänkin ArKoksen toimialaan kuuluva kysymys...)

Heh! Tosiaankin.

Aikoinaan intissä kouluttivat aivan samaa asiaa minkä veteraanitkin kertoivat. Kenttälapiolla kannattaa iskeä kaulaan, vihulainen putoaa varmasti, isku kasvoihin on myös tehokas. Eri asia sitten on miten sitä tositilanteessa toimisi. Voisi tulla lähitaistelussa (ja etäämmältäkin tapellessa) housupyykki. Tosin vellit housussa olisi varmaankin niitä pienimpiä ongelmia...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat