Seuraa 
Viestejä9265

Ihmisen elimistöllä on ollut miljoonia (vai miljardeja? milloin elämä syntyikään maapallolle.. vakuuttava aloitus ainakin :p ) vuosia aikaa kehittää vaistot jotka tunnistavat luonnosta löytyvät ravintoainekokonaisuudet, esimerkiksi lihan, vihannekset jne. Kun jotain luonnontuotetta syö, elimistö tunnistaa sen ja tietää tarvitseeko sitä vai ei. Se aiheuttaa vaistot, jotka terveellä ihmisellä kertovat hänelle mitä pitää syödä. Jos tekee mieli lihaa, sitä tulisi syödä. Jos tekee mieli tomaattia, sitä tulisi syödä.

Miksi elimistö on nykyihmisillä mennyt sekaisin, johtuu keinotekoisista ravintoainekokonaisuuksista, esimerkiksi karamelli. Luonnosta ei karamellia löydy, siksi elimistö ei pysty sitä tunnistamaan eikä tiedä tarvitseeko se sitä vai ei. Karamelli on kuitenkin tehty tarkoituksella hyvän makuiseksi, minkä takia elimistö menee harhaan ja tunnistaa sen väärin, ja siksi ihmiset himoavat sitä, vaikka sitä ei tarvitsisi.

Otetaan toiseksi esimerkiksi vaikka hampurilainen. Se koostuu kyllä suurimmaksi osaksi luonnon ravintoainekokonaisuuksista kuten lihasta ja sämpylästä (sämpylää ei löydy luonnosta mutta se on suhteellisen yksinkertainen tuote ja koostuu yksinkertaisista ja luonnollisista aineista). Hampurilainen paistetaan rasvassa mikä tekee siitä erityisen hyvänmakuista. Se olisikin ihan luonnollinen ja terveellinen kokonaisuus, mutta siihen on kätketty piilomyrkky. Rasva jossa ne paistetaan härskiintyy kuumennuksessa ja siitä tulee myrkyllistä (en tiedä kuinka myrkyllistä se loppujen lopuksi on, mutta ainakin periaattessa jonkin verran). Elimistö ei voi sitä ymmärtää koska tuollaista ei tapahdu luonnossa, siksi hampurilaista tekee mieli vaikka se sisältää myrkkyä. Periaatteeltaan melkein sama kuin laittaisi tomaatin sisään syanidikapselin, tomaatiltahan se maistuisi ja elimistö luulisi että se oli ihan terveellistä.

Tämän takia ei kannata syödä keinotekoisia ruokia. Elimistö osaa tunnistaa luonnontuotteet, ja osaa luoda oikeat himot niitä kohtaan. Loppujen lopuksi kun ihminen oppii tunnistamaan nämä aidot mieliteot, niihin voi luottaa. Mitään erikoisruokavalioita ei tarvitse noudattaa, syöt sitä mitä tekee mieli, kunhan se on luonnontuote. Syöt automaattisesti tarpeeksi monipuolisesti.

Ravinnon määrääkään ei tarvitse tarkkailla, kun liikkuu tarpeeksi. Terveellä ihmisellä nälkä lähtee kun on syönyt tarpeeksi, ja nälkä riippuu ravinnon tarpeesta. Siis terveellä ihmisellä. Lihavilla ihmisillä vatsa on venynyt järjettömän kokoiseksi eikä heillä lähde nälkä juuri ollenkaan. Terve ihminen kuluttaa syömänsä ravinnon liikkumalla. Kun hän liikkuu paljon, tulee suurempi nälkä. Tämän pitäisi olla automaattisesti balanssissa.

Liikuntaan pätee myös himo. Terve ihminen haluaa liikkua, terveellä ihmisellä on sisäinen pakottava himo liikkua. Emme vain nykymaailmassa huomaa tätä enää. Jos keskittyy hetken ja kuvittelee millaista olisi lähteä vaan juoksemaan ja hyppelemään välittämättä kenestäkään muusta, alkaa tehdä mieli liikkua. Teemme liikunnasta liian suoritusmaisen asian. Jotkut käyvät säännöllisesti lenkillä, jotkut harrastavat jotain urheilulajia, säännöllisesti ja orjallisesti, kuin se olisi jokin työ. Sellainen helposti poistaa liikunnasta sen todellisen nautinnollisuuden.

Ei varmaan mitään uutta, teki vain mieli kirjoittaa minun oma filosofiani tänne. Noudatan tuota. Keksin sen itse, tai siis että en ole kuullut tuota mistään. Olen vain tullut siihen tulokseen että asian on oltava noin, mitä mieltä te olette? Toivottavasti en valehdellut hampurilaisista.. korjatkaa jos olen väärässä niistä..

くそっ!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat