Seuraa 
Viestejä45973

On sanonta: hikolee kuin sika. Mutta hikoilevatko siat ihan oikeasti ihon kautta kuten ihmiset? Entäs muut nisäkkäät ?

Oon tiäremiähistymässä

Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tervehdys mummo!

Googletin: "siat hikoilevat"..

..ja löysin sivun http://www.vegaaniliitto.fi/luentopaketti/luento5.html

ja sivulta seuraavan tekstin:

"Siat eivät hikoile ja siksi heillä voi olla kesäpäivinä tukalan kuuma, koska heillä ei ole mahdollisuutta vilvoitella ja rypeä. Mikäli mitään kosteata ei ole saatavilla, siat joutuvat kieriskelemään omassa lannassaan."

vastaus: Siat eivät hikoile.

t: Kapteeni

Mummo
Hei, ei tää ollut läppä tai trolli. Eikö kukaan palstalaisista tiedä

olen kasvanut maatilalla ja sikojakin pidettiin aina. En ole koskaan ajatellut asiaa, mutta en ole ainakaan koskaan nähnyt hikistä sikaa. Hevonen ja lehmä hikoilee. Koira ja kissa eivät hikoile. Pitäisiköhän vilkaista googlesta.

Jaa-a Wikipedian mukaan hevoset, kädelliset ja virtahevot hikoilevat. Joten laittaisin rahani sen puolesta, että kyllä siatkin hikoilevat. Niillä kun on taipumus ottaa mutakylpyjä mm. viilentääkseen itseään joten olisi varsin kummallista etteikö heille olisi myös kehittynyt jonkin sortin ulkoinen jäähdytysjärjestelmä.

Kun asiaa tulee miettineeksi, en tiedä eläinten hikoilusta juuri yhtään mitään ja kehtaan kutsua itseäni biologiksi!

Tyräpoika
"Siat eivät hikoile ja siksi heillä voi olla kesäpäivinä tukalan kuuma, koska heillä ei ole mahdollisuutta vilvoitella ja rypeä. Mikäli mitään kosteata ei ole saatavilla, siat joutuvat kieriskelemään omassa lannassaan."

Pitäisikö vegaaniliitosta kysyä, pitääkö sikoja teititellä vai saako sinutella?

Mummo
Mutta miksi sitten " hikoillaan kuin siat"?. Olisi biologisesti oikeaoppisempaa sanoa "hikoillaan kuin hevoset" tai vaikka "kuin oranki"

Entäs "nätti kuin sika pienenä"? Onko hän nyt niin nätti?

Sialla tosiaan on se ongelma, että ei hikoa.( http://www.depts.ttu.edu/porkindustryin ... 20PIGS.htm ){Sori, vegaaniliitto ei vielä oikein vakuuttaisi minua. siksi linkki.} Johtaa siihen että sikaa on jopa viilennettävä.

sikalinkistä
The trouble is, the pig does not have functional sweat glands on its skin.

The pig has a form of sweat gland on its skin, but they do not work. The pig can lose a small amount of water, and thus heat, through passive diffusion through the skin – but not much. So instead of sweating, the pig uses behavioral thermoregulation to cool itself. Behavioral thermoregulation is actually a more powerful mode of heat loss than is sweating – and the pig does not become dehydrated.


(Eipä ihme että viihtyvät mudassa niin hyvin he. Tai siis eihän se mitään mudassa loikoilua ole, vaan jotain ihmeen "behavioraalista termoregulaatiota"... Jos joskus sammun ojaan, muistan tämän!)

Tiedän ainakin muutamalla tilalla helteellä sikoja ihan letkulla ruiskutettavan, kun ilmastointi ei riitä.

PS
Kyllä ne pienet porsaat ovat aivan käsittämättömän herttaisen näköisiä otuksia.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/projects/ge ... usda_2.jpg

Tiesin ennestään, että kissat ja koirat eivät hikoa, mutta hevonen kyllä.
Lisäksi osasin ihan omilla aivoilla päätellä, että karhutkaan eivät hikoa.

Näin nimittäin eräänä tosihelteisenä kesäpäivänä Korkeasaaressa, miten karhu vilvoitteli. Sillä oli uima-allas tarhassaan ja sinne se pulahteli vähän väliä. Normaalisti se ravistelee uinnin jäkeen turkkinsa, mutta silloin ei. Ilmeisesti kontio tiesi, että märkä turkki kuivuessaan viilentää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat