Seuraa 
Viestejä45973

Nyky alukset kuljettavat mukanaan nestemäistä poltto-ainetta ja aina säiliöiden tyhjennettyä räjäyttään tankin pultit ja säiliö putoaa maahan.

Lopuksi aluksesta on jäljellä sukkulan nolkka ja vähän poltto-ainetta.

Olisiko mahdollista rakentaa miehittämätön ydinvoimalla toimiva sukkula?

Tarkoitus olisi sellainen että aluksen kaikki rakenteet lyijyllä suojattuna olisi uraania. Aluksen alkupaino olisi esimerkiksi 10 000 000 tonnia. Osa uraanipoltto-aineesta olisi maan kiertoradalla odottamassa uraani uuniin pääsyä.

Tämä massiivinen alus kiihdytettäisiin planeettojen gravitaation avulla kovaan alkunopeuteen ja sitten ydinvoiman tuotto täysille. Sitä mukaan kun vauhti kasvaa, uraania kuluu ja alus kevenee. Mitä enemmän vauhtia sitä kevyemmäksi alus käy.

Kun alus olisi polttanut massastaan 9 000 000 tonnia, sukkulan vauhti saattaisi olla jo 10 prosenttia valonnopeudesta. Alus painaisi 1 000 000 tonnia mutta suurempireaktori olisi jo tuhottu poltto-aineeksi ja aluksen miniydinvoimalaitos hoitaisi loppu kiihdytykset ja aluksen massa putoaisi alle 30 000 kiloon. Sukkulan massa on pienentynyt 300 osaan alkuperäisestä ja sen kiihdyttäminen olisi entistä taloudellisempaa.

Olisko mahdollinen? Lyijyrakenteetkin käytttäisiin energiaksi uraanin lisukkeena. Sputnik painoi semmoisen 1000 iloa. Eli tavoite olisi käyttää alus energiaksi. 9 000 000 000 kilosta 1000 kiloon..

Massa pienenisi 9 000 000 osaan alkuperäisestä ja se massa häviö on muutettu työntövoimaksi.

Projekti kestäisi näillä tekniikoilla varmasti satoja vuosia, mutta olisi ehkä keino päästä lähitähdistöille ihmis-iän aikana.

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (18)

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517

Tuossa vieressä on keskustelun aihe: "Rotujen älykkyydestä".
Tämä mopon kirjoitus sopii sinne esimerkkinä moporodun ylivertaisuudesta.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

kairamo
Tuossa vieressä on keskustelun aihe: "Rotujen älykkyydestä".
Tämä mopon kirjoitus sopii sinne esimerkkinä moporodun ylivertaisuudesta.

Kairamo taisi tehdä foorumissa itsemurhan. Suosittelen muuttoa muille maille. Terveisin Heils Triangels Moto-abC

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eikö palstalla ole ketään älykästä ihmistä kommunikoimaan alempi älyisen kanssa avaruusmatkailusta?

Odotan oikaisua tuohon edellä kirjoittamaani sukkulajuttuun..

kairamo
Tuossa vieressä on keskustelun aihe: "Rotujen älykkyydestä".
Tämä mopon kirjoitus sopii sinne esimerkkinä moporodun ylivertaisuudesta.

Kairamo on netti-surffi-huor* , joka odottaa hieromasauva hartioilla tuhmia poikia keskustelemaan rotujen älykkyydestä.

Tiesitkö Kairamo, että Valkoinen Skinhead -rotu on älykkyydeltään mustaa afriikkalaista rotua tyhmempiä. Skinit ovat valkoisen populaation hilsettä. Ne on tyhmiä ku nokian kännykät: Näyttö reistaa pahasti, ulko-asu sama vanha pulittu versio, viestintä-ominaisuudet ala-arvoiset.

KATSOS, kyllä ydinrakettimoottoria on testattu aikoinaan Yhdysvalloissa
nk. ROVER-projektin puitteissa. Säteilysuojauksen paino on suuri ongelma. Kaasufysiikan lakien mukaan kannattaa suihkuttaa taaksepäin
molekyylipainoltaan mahdollisimma kevyttä ainetta, vety paras, silloin
saadaan maksimaalinen impulssi ( impulssi on verrannollinen kaasun
purkausnopeuteen ja kääntäen verrannollinen molekyylipainon kuutiojuu-
reen ), joten esim. lyijyn suihkutteleminen ei ole järkevää !

Se mikä huolestuttaisi ehkä eniten, olisi pysähtyminen. Vauhdin hiljentäminen siis matkan päätöspisteeseen.

Ydinreaktori ei toimii niin, että massaa häviäisi mitenkään suuressa määrin, eikä käytetyn polttoaineen käyttäminen ajoaineena tuo juurikaan nopeutta. Mitään muita aineita, kuin paria radioaktiivista ainetta ei voida käyttää ydinreaktorin polttoaineena. Eikä niistä pystytä valmistamaan reaktoria. Reaktoria ei siis mitenkään voi käyttää ajoaineena, vaan se voidaan vain räjäyttää irti aluksesta, joka taas ei tuo merkittävää lisävauhtia.

Kaikkiaan en pidä tuota mallia mitenkään toteuttamiskelpoisena. Paljon järkevämpää lieneekin käyttää ajoaineena jostain Aurinkokunnan ulkolaidoilta löytyvistä orgaanisista aineista tehtäviä polttoaineita.

Ydinreaktori tai ydinparisto lienee kuitenkin ainoa järkevä tapa tuottaa sähköä todella pitkillä matkoilla kun ollaan liian kaukana Auringosta aurinkokennojen käyttöön. Ydinreaktorin sähköllä voidaan käyttää kemiallisen moottorin sijasta ionimoottoria.

Maalaisjärki
Seuraa 
Viestejä1324

oot jättäny pois ns. työntövoiman.. jos putkesta ruiskuaa paskaa 10km/s, niin kuinka paljon nopeammin luulet purtilon etenevän vaikka se olisi kevyempi..? kiihdytys on hitaampaa raskaampana, mutta nopeuteen se ei varmaankaan vaikuta?........

Savor, Olkoon sielusi kevyt kuin mielesi tuote.
- Maalaisjärki

Erittäin hyvä aihe Mopo!!!

Esim. fotoni etenee niin että sen energia eli massa eli energia räjähtää koko ajan ja yleensä enemmän liikerataansa nähden taaksepäin. Toki väliaineessa välillä enemmän eteenpäin.

Esim. tähden sisällä fotonit työntyvät poispäin tähden keskustasta kohti vähemmän tiheää aluetta, josta päin fotoneihin tulee vähemmän energiaa kuin tähden keskustasta päin. Vauhti on kiihtyvää, samalla kun kaikki tähden atomit myös räjähtävät eli laajenevat ja työntyvät poispäin tähden keskustasta.

Kun fotonit humahtavat ulos tähdestä, niihin tulee edelleen enemmän energiaa takaa päin kuin edestä päin ja näin niiden vauhti kiihtyy entisestään.

Ja mitä enemmän ne ovat tämän Mopon avaaman aiheen mukaisesti avautuneet energiaansa, sitä nopeammaksi niiden vauhti kiihtyy ja näin valo venyy tähtien, galaksien ja supergalaksijoukkojen välisellä alueella.

Tokihan valo pakkautuu kun tulee kohti galaksia ja esim. kohti aurinkoa, mutta eri supergalaksijoukkojen tähdistä tuleva valo ei pakkaudu niin paljoa että menettäisi valon yleisen punasiirtymänsä kokonaan.

Hyvä aihe, Mopo.

Savor

;):)

Ajatellaanpa avaruusalus joka räjähtää energiaansa/massaansa taaksepäin ja kiihdyttää näin vauhtiaan.

Aluksen takana tulee energisempiä/massiivisempia aluksia, jotka ampuvat edellä meneviä aluksia energialla joka saa alukset räjähtämään aina vain enemmän ja enemmän energiaa taaksepäin, jolloin edellä menevän vauhti kiihtyy aina enemmän kuin takana tulevien alusten ja näin edellä menevät loittonevat takana tulevista.

Kun alukset työntyvät poispäin yhdestä pisteestä, loittonevat sivuilla etenevät alukset sektorin laajentumisen takia ja näin jokaisesta aluksesta katsottuna, kaikki alukset loittonevat ja kaksi kertaa kaumpana olevat kaksi kertaa nopeammin.

Nyt vain ajattelette jokaisen aluksen tilalle supergalaksijoukon ja alatte ymmärtämään maailmankaikeutta. Tai sitten ette?!? ;):)

Onesimple

;):)

Simsalapim ylimääräisiin tilaulottuvuuksiin pitää uskoa.

Ajatukseeni ei tarvitse uskoa.

Tilan laajenemiseen niin ettei maailmankaikkeus laajene ulospäin pitää uskoa, koska sitä ei ihminen voi ymmärtää.

Ajatukseeni ei tarvita uskoa, koska ajatukseni voi ymmärtää.

Onesimple

;):)

Ps. suhteellisuusteoriasta on jankutettu yli sata vuotta ja sitä ei usko vieläkään läheskään kaikki, paitsi alkuräjähdysuskovaiset.

Maalaisjärki
Seuraa 
Viestejä1324
Savor
Simsalapim ylimääräisiin tilaulottuvuuksiin pitää uskoa.

Ajatukseeni ei tarvitse uskoa.

Tilan laajenemiseen niin ettei maailmankaikkeus laajene ulospäin pitää uskoa, koska sitä ei ihminen voi ymmärtää.

Ajatukseeni ei tarvita uskoa, koska ajatukseni voi ymmärtää.

Onesimple

;):)

Ps. suhteellisuusteoriasta on jankutettu yli sata vuotta ja sitä ei usko vieläkään läheskään kaikki, paitsi alkuräjähdysuskovaiset.

Sä yrität kääntää asiaa ymmärrettäväksi, vertaamalla uskoa (uskonnollisia asioita) ja teoriaasi.

Tottakai USKONTOHAN on verrannollisesti vakuuttava kannanotto, koska uskonnon puolella seisovia ihmisiä on valtaosa. USKONTO on meille kaikille OPETETTU asia, eikä meillä siitä juuri valinnanvaraa ollut.

Kukaan meistä ei ole nähnyt jumalaa, tai jeesusta viimeiseen reiluun 2000 vuoteen, mutta silti me uskomme siihen, ja näihin kivikautisiin väittämiin että kaikkia ihmetekoja olisi tapahtunut.

Siihenaikaan nykyajan taikurit olisi hallinnut maailmaa, JUMALAN ottein... Tehkää siitä johtopäätöksenne..

Onhan sitä uskottu ties mihin aikojen saatossa... Usko on mielestäni jokaisen ihmisen oma asia, ja jokainen saa uskoa mihin haluaa.. Oma näkemykseni on että jumalia ei ole.

Mutta kuitenkin Savor käyttää nykyajan käsitettä hyväkseen, VERTAAMALLA kumpi on todenperäisempää.. SIMSALAPIM JUMALAT JA USKONJUTUT, VAI HÄNEN MAHTAVA TEORIANSA. (eli uskotko RAAMATUN TEKSTIIN, väikö hänen mahtavaan kaiken uusiksi laittavaan teoriaansa. Voisin kuvitella suurimman osan kääntyvän raamatun puoleen.. Jos nyt tilastoihin on USKOMINEN...)

Luuletko että kaikki tämän foorumin ihmiset ovat naiiveja ja helposti johdateltavissa??? Kysymyksen asettelu jo oksettaa..

Savor
Ajatukseeni ei tarvita uskoa, koska ajatukseni voi ymmärtää.

Tapa on tämä: Jos olet ''normaalin'' ihmisen tasolla järjellisesti, niin sinunkin pitäisi tajuta tämä.. Mutta jos olet muuten vaan uskonnollinen höperö, niin shame on you..

Aika kankeaa jopa johdatteluksi, oman hyödyn tavoittelussa..

Ensinnäkin sun tekstissä paistaa aina, AINA, läpi oman hölynpölysi esiintuominen, ja että se on parempi sekä mahtavampi asia kuin mikään muu.

Kääntelet asioita tyyliin "Voiko kukaan todistaa että minun enemmän looginen teoria olisi huonompi, kuin nykyinen vähemmän looginen fysiikka..."

ENSINNÄKIN.....

Kukaan tuskin ikinä voi todistaa sinulle yhtään mitään, sillä siihen ei ole tarvetta. Sinä ja sinun teoriasi on enemmänkin olettamuksia, mielleyhtymiä, mielikuvitusta, ja lapsen intoa.

Jos näitä edes jollain tasolla voisi jotenkin järkevästi yhdistellä, niin perustaisit sanomisesi jollekkin pohjalle, jollekkin jonka tutkimukset ja kokeet voisivat todistaa toimiviksi, tai että niistä on havaintoja.

PELKKÄ MIELIKUVITUSTEORIAN TOISTAMINEN EI TEE SIITÄ YHTÄÄN SEN TODELLISEMPAA.

Sinun tapasi käsitellä tätä ns. teoriaasi, saa todella sairaat mittasuhteet.

Olet jo monta vuotta toistanut itseäsi, ja oletko mielestäsi päässyt eteenpäin??

Älä kerro minulle kuinka olet saanut uusia ideoita, jotka täydentävät tätä sinun jo valmiiksi täydellistä teoriaasi..

Jos minulta kysyttäisiin, niin sanoisin että päässäsi on vikaa.

En siksi että olisin kateellinen ''aikaansaannoksellesi'' vaan siksi että minun käy sinua jollaintavalla sääliksi.

Mietin usein, että kuinka kauan jaksat jatkaa tätä.. Sillä eihän tuo hoitamatta näköjään lopu..

Sanoit että sinulla on lapsia, ja nähtävästi myös vaimo? Asutteko yhdessä vielä saman katon alla? Onko lapset hoidossasi?

Oletko kertonut vaimollesi teoriastasi? Mitä teet työksesi?

Savor, Olkoon sielusi kevyt kuin mielesi tuote.
- Maalaisjärki

Minun oma etuni on koko ihmiskunnan etu, koska se mikä on koko ihmiskunnan etu, on kaikkien ihmisten etu, niin myös minun.

Kun todistan meidän olevan yhtä ja samaa energiaa eli luojaa eli älykästä suunnittelijaa, on se meidän kaikkien etu.

Kun ohjaan yhteiskunnan huvipuistomaisen supertehokkaaseen markkinatalouteen, on se meidän kaikkien etu.

Kun uskonnot ja tiede yhdistyvät, on se meidän kaikkien etu.

Onesimple

;):)

Mieleeni tuli, että jos otetaan elektroni ja syötetään se hiukkaskihdyttimeen, niin eikö näennäinen massan kasvu nopeuden kasvaessa auttaisi? Tällöin liike-energia, joka elektronilla on voitaisiin kasvattaa tietyssä mielessä lähelle ääretöntä ennenkuin se lentää avaruuteen avoimesta hiukkaskiihdyttimestä, jolloin vastavoima (raketin liike-enrgian kasvu) olisi tietenkin suoraan verrannollinen siihen, paljonko energiaa elektronin kiihdyttämiseen käytettiin.

Jos nopeus saataisiin tarpeeksi korkeaksi, niin energiaongelmakin olisi ratkaistu avaruuden taustasäteilyn ja dopler-ilmiön avulla.

Maalaisjärki
Seuraa 
Viestejä1324
Savor
Minun oma etuni on koko ihmiskunnan etu, koska se mikä on koko ihmiskunnan etu, on kaikkien ihmisten etu, niin myös minun.

Kun todistan meidän olevan yhtä ja samaa energiaa eli luojaa eli älykästä suunnittelijaa, on se meidän kaikkien etu.

Kun ohjaan yhteiskunnan huvipuistomaisen supertehokkaaseen markkinatalouteen, on se meidän kaikkien etu.

Kun uskonnot ja tiede yhdistyvät, on se meidän kaikkien etu.

Onesimple

;):)

Joku on pikkuisen lääkityksen tarpeessa... Kuka keksii ketä tarkoitan??

Palkintona mehevät naurut, ja loogisesti enemmän hauskaa vitsailua.

Savor, Olkoon sielusi kevyt kuin mielesi tuote.
- Maalaisjärki

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat