Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Pääkirjoitus 31.3.2007:
SDP pohjustaa oppositiopolitiikkaa
30.3.2007 20:43
Työväentalon peräkamarista kannattaisi jo tulla moderniin maailmaan.

Antti Kalliomäen komitea on aloittanut SDP:n vaalitappion syiden arvioinnin. (ATTE KAJOVA)Demarit roikkuvat vielä hallitusneuvotteluissa, mutta pohjustavat jo kovaa oppositiopolitiikkaa. Samalla vihjataan Matti Vanhaselle, millaisen riskin hän ottaa lähtiessään porvarihallitukseen. Vaikea vaalituloksesta on kuitenkaan muuhun päätyä - ja lepovuoro tekee hyvää valtionhoitajalle.

Lauri Ihalainen oli HS:n haastattelussa maltillinen paaluttaen silti selkeästi sen, ettei työelämän rakenteisiin sovi koskea ilman SAK:n lupaa. EVA:n Sixten Korkmanin tupo-kirjasen julkistaminen ajoitettiin ehkä väärin, mutta kai Suomessa saa sentään keskustella ilman yleislakkouhkaa?

Demari puolestaan ampui etusivullaan täyslaidan väittämällä, että lakko-oikeuteen haluttaisiin puuttua. Toimihenkilöunionin Antti Rinne rinnasti uutisessa varauksitta lailliset ja laittomat lakot. Jos ay-liike ei siis aio pitää kiinni laeista ja sopimuksista, miksi työnantajat mitään sopisivat?

Rinne ei ilmeisesti tiedä, millaisella taistelulla ay-liike sai työehtosopimukset käyttöön. Työnantaja maksaa nimen omaan työrauhasta. Tulkintoja varten on työtuomioistuin.

Antti Kalliomäen komitea on puolestaan aloittanut SDP:n vaalitappion analysoinnin. Hänen mukaansa käytettävien asiantuntijoiden on oltava ainakin kallellaan demareihin päin. Eivätkö riippumattomat ja jopa toista aatetta edustavat näkemykset voisi hedelmöittää prosessia?

SDP:n sisäänlämpiävyydestä kertoi myös vaaleissa rannalle jääneen Maija Anttilan purkaus Demarissa. Tappiopyykkiä ei saisi pestä "porvarimediassa" eikä ylipäänsä niin, että joku ulkopuolinen sitä näkisi. Demarin päätoimittajalle Juha Peltoselle keskeinen pulma on puolestaan se, että työväenyhdistysten kuukausikokouksissa tehdään turhia pöytäkirjoja.

Kaikki kunnia perinteille, mutta demarien kannattaisi tulla työväentalon peräkamarista moderniin maailmaan. Sen keskeisiä piirteitä ovat avoimuus ja riippumaton, kriittinen media. Sadan vuoden takaiset puoluekuviot eivät enää riitä, jos haluaa pärjätä.

http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/20 ... 5_pk.shtml

Sivut

Kommentit (70)

Minä ja Guzenina
31.3.2007 16:35

Tällaisena hetkenä minä tunnen oman pienuuteni. Maria Guzenina-Richardson valittiin hirmuisella äänimäärällä demarien kansanedustajaksi, mutta minä en halua kirjoittaa enää kertaakaan hänen kaksiosaista sukunimeään.

Minä ja Guzenina olemme erilaisia ihmisiä, mikä näkyy siinäkin, että minä kirjoitin tähän ensin "minä" ja vasta sitten "Guzenina". Minun on kuitenkin sanottava puolustuksekseni, että meistä kahdesta minä en ole se, joka on ilmoittanut olevansa nöyrä.

Omia möhläyksiäni en viitsi edes mainita, mutta Guzenina on tehnyt elämässään pelkästään oikeita ratkaisuja jo kauan ennen kuin demarien arvot osuivat hänen "sydämeensä", niin kuin hän itse toteaa. Ilmauksen Guzenina on todennäköisesti poiminut Tommy Tabermannin tuotannosta.

Kuvaavaa minulle ja Guzeninalle on, että toinen meistä on juontanut Music Televisionia Lontoossa ja toinen Päivän Lööppiä Helsingissä ja vähän Vantaallakin, mutta vain toinen meistä ahdistuu joutuessaan kokkareilla kuuntelemaan "pinnallista puhetta". Guzenina jääkin yleensä mieluummin kotiin lukemaan hyvää kirjaa, kuten Bulgakovin romaania Saatana saapuu Moskovaan, jonka tyylillinen esikuva on Gogol.

Minä olen nähnyt, kuinka Guzenina sai jännityksestä kankean Dannyn rauhoittumaan nimittämällä tätä "megatähdeksi", mutta Guzeninan ihmetekojen foorumina on koko luomakunta. Kun hän toi Virosta kotiinsa Espooseen löytökoira Reijon, tällä oli tietysti häntä koipien välissä. Nyt Reijon häntä on jo kippurassa, eikä minulla ole koskaan ollut edes koiraa, ja Dannyn hiuslaitettakin olen sanonut harpilla piirretyksi geometriseksi kuvioksi.

Voi millainen minä olen, ihminen vailla mielikuvitusta! Minä en keksi isälleni mitään muuta ammattia kuin toimittajan työn, koska hän oli toimittaja. Mutta Guzenina on näyttänyt, mihin pystyy ihminen, jota Jari Sarasvuo on kehottanut kulkemaan omia teitään. Guzeninan puheissa hänen venäläistä syntyperää oleva äitinsä on milloin ekonomi, milloin taidemaalari, milloin kaupan kassa, milloin siivooja. Kun Guzenina lähti politiikkaan, hän alkoi suosia ammateista kahta viimeksi mainittua.

Guzenina hallitsee historian, sillä hän lukee nopeasti, omaksuu tiedon lennossa, on pistettä vaille ällän ylioppilas ja Jari Sarasvuon koulukaveri. Guzenina tietää, että kuuluisalta demarilta Miina Sillanpäältä kului kolmekymmentä vuotta, ennen kuin hänen aloitteestaan perustettiin ensimmäiset ensikodit. Tässä tilanteessa minun olisi mautonta puhua Jari Sillanpäästä ja Satulinnasta.

Minulle politiikan portit ovat pysyneet suljettuina, mutta Guzeninan tie politiikkaan avautui heti, kun hän oli kirjoittanut Taloustaito-lehteen yhden kolumnin, jossa hän vertaili Britannian ja Suomen julkisia sosiaalipalveluja. Britanniassa oli puutteellisemmat palvelut, mikä paljastui siinäkin, että Guzeninalla ei ollut pelkoa sosiaalitantoista, kun hän Music Televisionin juontajana salakuljetti Lontoossa alaikäisen The Rasmuksen Laurin pubiin.

Ne ajat olivat vasta tulossa, jolloin sosiaali- ja terveyslautakunnasta itselleen pyramidin rakentanut Skunk Anansie -yhtyeen entisen rumpalin ex-vaimo lakkasi poseeraamasta kuvissa, joissa hänen olisi pitänyt leikkiä rantapallolla ja läiskytellä vettä.

Ellei Guzeninan Valittuihin Paloihin tekemiä henkilöhaastatteluja oteta huomioon, niin pohkeet ovat hänen ainoa heikko kohtansa. Pohkeet tulivat kipeiksi, kun hän kunnallisvaaleissa esitteitä jakaessaan ravasi kerrostalojen rappuja. Guzeninan ruumiilliseen hyvinvointiin kohdistuu toinenkin uhka, mutta koska hän keksi helteisinä päivinä pitää tennissukkia kainaloissaan, hänen paitaansa ei tule hikiläikkiä.

Guzeninassa on ainesta uudeksi Kekkoseksi. Urkin synnyinkodista Lepikon torpasta otetusta valokuvasta retusoitiin savupiippukin pois, jotta se saatiin näyttämään tosi surkealta tönöltä. Guzenina asui lapsena yli kymmenessä eri osoitteessa, mutta niistä hän muistaa mainita vain tapanilalaisen vanhan puutalon kellarin, jossa hänen perheensä asui yhden talven vailla juoksevaa vettä ja sähköä. Minä vannon käsi sydämellä, että ellei Seppo Kääriäinen vie Moskovaan Tapanilan multaa, niin minä vien.

http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/200 ... 2_ko.shtml

Loptio
Mestariampuja PiPi
"Sitä saa mitä tilaa", myös SDP!

Myös sinä.

Valitettavasti eksyin aikanani opiskelemaan SDP:n opinahjoon Työväen Akatemiaan.

En tilannut paskaa, mutta sain sitä tuutin täydeltä!

Eiköhän nyt koko Suomi ole näyttänyt, että on kyllästynyt SDP:n suoltamaan paskaan!

Mestariampuja PiPi
Mitä?

Eikö ollut muita puolueita ehdolla kuin SDP ja kokoomus?

Ei kantsi ajatella mustavalkosesti. Jossain määrin puolueen valinta heijastelee niiden kannattajien ja valittujen moraaliarvoja, mutt Suomessa on iät ajat ollu konsensus ja vallan kolmikanta; päätöksii on tehty pieness piiriss, johon on osallistunu pääoma, ammattiyhdistysliike ja poliittinen valta.

Ja sitt näissä puolueorganisaatiois päätökset valuu ylhäältä alaspäin eikä niin, ett niiden kannattajat ja yksittäiset edustajat olis niitä, jotka jotain päättää.

Ja viell; kaikille päätöksille on puitteet ja ne puitteet on tällä hetkell markkinatalous, joka antaa kansalliselle päätöksenteolle raamit.

Joo, ja kun lisäksi valta turmelee ihmisiä ja ihmiset on inhimillisii kaikess oikeamielisyyden halussaan, niinku esmes Gandhi, jonka suhde Mountbattenin mimmiin tais olla intiimi ja kuten Mandela, jolla oli sokee piste nimeltään Winnie, niin en menis moittiin erityisest SDP:tta, vaikk Lipponen menikin lupaan Bushille Suomen liittymisen Irak-koalitioon.

Onneks sentään saatiin sen lupaama elintarvikevirasto Suomeen. Ai juu, ei saatukaan.

No, onneks Lipponen on jo imperfekti. Me tavataan se enää nahkurin orsill ja joissain liikenneonnettomuuksiss.

Se on todella mielenkiintoista, mitä sdp:läiset arvostavat: valhetta valheen perään! Mutta totuutta he eivät kestä, sillä:

Totuus ei pala tulessakaan, mutta tekee helvetin kipeää!

Mestariampuja PiPi
Se on todella mielenkiintoista, mitä sdp:läiset arvostavat: valhetta valheen perään! Mutta totuutta he eivät kestä, sillä:
Totuus ei pala tulessakaan, mutta tekee helvetin kipeää!

Et millään viitsisi lopettaa tuota ongelmiesi ulkoistamisista yhteen poliittiseen ryhmään – tai sosiaalialan viranomaisiin. Kummankin missiona on auttaa teikäläisen asemassa olevaa ihmistä, mikäli olen oikein ymmärtänyt, mutta taitaa olla MI.

Jos haluat keskustella jostakin, esitä jokin järjellinen perustelu jatkuvan ja älyvapaan huutamisen ja syyttelyn sijaan, sopisiko näin. Sotket palstaa myös peistamalla koko ajan piiitkiä kolumneja jostakin lehdistä. Jos niissä on jokin pointti, niin et viitsisi mitenkään referoida, ja esittää omaa kantaasi, jos ei ole pointtia, älä peistaa.

Toisaalta, jos kanta on niinkin yksilöity kun "Sitä saa mitä tilaa" ja "Totuus ei pala tulessakaan", niin ehkä on perempi antaa senkin olla.

Jos ei kiinnosta, vaihda "kanavaa".

Millälailla sos.demarit auttaneet "meikälaisia"? Pakkohuostaanottamalla lapset, jättäneet lakisääteiset ttt-hakemukset antamatta? Sekö on se apu, minkä sos.demarit saaneet aikaan.

Huom. Ei ole yksin minun henkilökohtainen ongelma. Kuten ei myöskään äitini pakkosaattohoito!

Mestariampuja PiPi
Jos ei kiinnosta, vaihda "kanavaa".Ok, esitin vain toivomuksen. En voi uskoa että vuodatuksesi kiinnostaa ketään. Yleinen perusta puuttuu.

Mestariampuja PiPi
Millälailla sos.demarit auttaneet "meikälaisia"? Pakkohuostaanottamalla lapset, jättäneet lakisääteiset ttt-hakemukset antamatta? Sekö on se apu, minkä sos.demarit saaneet aikaan.
Huom. Ei ole yksin minun henkilökohtainen ongelma. Kuten ei myöskään äitini pakkosaattohoito!

Olemalla eräs puolue, joka on kannattanut sitä että myös sosiaaliset oikeudet välttämättömään elintasoon ja huolenpitoon kuuluvat ihmisoikeuksiin?

En nyt ihan usko että poliittinen puolue on kokoustanut ja päättänyt ottaa lapsiasi huostaan ja saattaa äitiäsi pakkohoitoon. Jos uskot näin, olet hyvin vakavasti sairas.

Suomessa omaishoito on yleensä vaihtoehto laitoshoidolle, jos omaiset siihen kykenevät, vaativasta saattohoidosta en tiedä. Lasteni kummitäti oli saattohoidossa muutama vuosi sitten sairaalassa Hgissä, kovasti oli kiitollinen järjestyneestä paikasta ja henkilökunnan inhimillisistä otteista, jono oli sinne. Hyvä mieli jäi myös omaisille.

Ja ei, en usko että asenneongelma on yksin henkilökohtainen ongelmasi. Valitettavasti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat