Seuraa 
Viestejä45973

Pääkirjoitus 31.3.2007:
SDP pohjustaa oppositiopolitiikkaa
30.3.2007 20:43
Työväentalon peräkamarista kannattaisi jo tulla moderniin maailmaan.

Antti Kalliomäen komitea on aloittanut SDP:n vaalitappion syiden arvioinnin. (ATTE KAJOVA)Demarit roikkuvat vielä hallitusneuvotteluissa, mutta pohjustavat jo kovaa oppositiopolitiikkaa. Samalla vihjataan Matti Vanhaselle, millaisen riskin hän ottaa lähtiessään porvarihallitukseen. Vaikea vaalituloksesta on kuitenkaan muuhun päätyä - ja lepovuoro tekee hyvää valtionhoitajalle.

Lauri Ihalainen oli HS:n haastattelussa maltillinen paaluttaen silti selkeästi sen, ettei työelämän rakenteisiin sovi koskea ilman SAK:n lupaa. EVA:n Sixten Korkmanin tupo-kirjasen julkistaminen ajoitettiin ehkä väärin, mutta kai Suomessa saa sentään keskustella ilman yleislakkouhkaa?

Demari puolestaan ampui etusivullaan täyslaidan väittämällä, että lakko-oikeuteen haluttaisiin puuttua. Toimihenkilöunionin Antti Rinne rinnasti uutisessa varauksitta lailliset ja laittomat lakot. Jos ay-liike ei siis aio pitää kiinni laeista ja sopimuksista, miksi työnantajat mitään sopisivat?

Rinne ei ilmeisesti tiedä, millaisella taistelulla ay-liike sai työehtosopimukset käyttöön. Työnantaja maksaa nimen omaan työrauhasta. Tulkintoja varten on työtuomioistuin.

Antti Kalliomäen komitea on puolestaan aloittanut SDP:n vaalitappion analysoinnin. Hänen mukaansa käytettävien asiantuntijoiden on oltava ainakin kallellaan demareihin päin. Eivätkö riippumattomat ja jopa toista aatetta edustavat näkemykset voisi hedelmöittää prosessia?

SDP:n sisäänlämpiävyydestä kertoi myös vaaleissa rannalle jääneen Maija Anttilan purkaus Demarissa. Tappiopyykkiä ei saisi pestä "porvarimediassa" eikä ylipäänsä niin, että joku ulkopuolinen sitä näkisi. Demarin päätoimittajalle Juha Peltoselle keskeinen pulma on puolestaan se, että työväenyhdistysten kuukausikokouksissa tehdään turhia pöytäkirjoja.

Kaikki kunnia perinteille, mutta demarien kannattaisi tulla työväentalon peräkamarista moderniin maailmaan. Sen keskeisiä piirteitä ovat avoimuus ja riippumaton, kriittinen media. Sadan vuoden takaiset puoluekuviot eivät enää riitä, jos haluaa pärjätä.

http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/20 ... 5_pk.shtml

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (70)

Minä ja Guzenina
31.3.2007 16:35

Tällaisena hetkenä minä tunnen oman pienuuteni. Maria Guzenina-Richardson valittiin hirmuisella äänimäärällä demarien kansanedustajaksi, mutta minä en halua kirjoittaa enää kertaakaan hänen kaksiosaista sukunimeään.

Minä ja Guzenina olemme erilaisia ihmisiä, mikä näkyy siinäkin, että minä kirjoitin tähän ensin "minä" ja vasta sitten "Guzenina". Minun on kuitenkin sanottava puolustuksekseni, että meistä kahdesta minä en ole se, joka on ilmoittanut olevansa nöyrä.

Omia möhläyksiäni en viitsi edes mainita, mutta Guzenina on tehnyt elämässään pelkästään oikeita ratkaisuja jo kauan ennen kuin demarien arvot osuivat hänen "sydämeensä", niin kuin hän itse toteaa. Ilmauksen Guzenina on todennäköisesti poiminut Tommy Tabermannin tuotannosta.

Kuvaavaa minulle ja Guzeninalle on, että toinen meistä on juontanut Music Televisionia Lontoossa ja toinen Päivän Lööppiä Helsingissä ja vähän Vantaallakin, mutta vain toinen meistä ahdistuu joutuessaan kokkareilla kuuntelemaan "pinnallista puhetta". Guzenina jääkin yleensä mieluummin kotiin lukemaan hyvää kirjaa, kuten Bulgakovin romaania Saatana saapuu Moskovaan, jonka tyylillinen esikuva on Gogol.

Minä olen nähnyt, kuinka Guzenina sai jännityksestä kankean Dannyn rauhoittumaan nimittämällä tätä "megatähdeksi", mutta Guzeninan ihmetekojen foorumina on koko luomakunta. Kun hän toi Virosta kotiinsa Espooseen löytökoira Reijon, tällä oli tietysti häntä koipien välissä. Nyt Reijon häntä on jo kippurassa, eikä minulla ole koskaan ollut edes koiraa, ja Dannyn hiuslaitettakin olen sanonut harpilla piirretyksi geometriseksi kuvioksi.

Voi millainen minä olen, ihminen vailla mielikuvitusta! Minä en keksi isälleni mitään muuta ammattia kuin toimittajan työn, koska hän oli toimittaja. Mutta Guzenina on näyttänyt, mihin pystyy ihminen, jota Jari Sarasvuo on kehottanut kulkemaan omia teitään. Guzeninan puheissa hänen venäläistä syntyperää oleva äitinsä on milloin ekonomi, milloin taidemaalari, milloin kaupan kassa, milloin siivooja. Kun Guzenina lähti politiikkaan, hän alkoi suosia ammateista kahta viimeksi mainittua.

Guzenina hallitsee historian, sillä hän lukee nopeasti, omaksuu tiedon lennossa, on pistettä vaille ällän ylioppilas ja Jari Sarasvuon koulukaveri. Guzenina tietää, että kuuluisalta demarilta Miina Sillanpäältä kului kolmekymmentä vuotta, ennen kuin hänen aloitteestaan perustettiin ensimmäiset ensikodit. Tässä tilanteessa minun olisi mautonta puhua Jari Sillanpäästä ja Satulinnasta.

Minulle politiikan portit ovat pysyneet suljettuina, mutta Guzeninan tie politiikkaan avautui heti, kun hän oli kirjoittanut Taloustaito-lehteen yhden kolumnin, jossa hän vertaili Britannian ja Suomen julkisia sosiaalipalveluja. Britanniassa oli puutteellisemmat palvelut, mikä paljastui siinäkin, että Guzeninalla ei ollut pelkoa sosiaalitantoista, kun hän Music Televisionin juontajana salakuljetti Lontoossa alaikäisen The Rasmuksen Laurin pubiin.

Ne ajat olivat vasta tulossa, jolloin sosiaali- ja terveyslautakunnasta itselleen pyramidin rakentanut Skunk Anansie -yhtyeen entisen rumpalin ex-vaimo lakkasi poseeraamasta kuvissa, joissa hänen olisi pitänyt leikkiä rantapallolla ja läiskytellä vettä.

Ellei Guzeninan Valittuihin Paloihin tekemiä henkilöhaastatteluja oteta huomioon, niin pohkeet ovat hänen ainoa heikko kohtansa. Pohkeet tulivat kipeiksi, kun hän kunnallisvaaleissa esitteitä jakaessaan ravasi kerrostalojen rappuja. Guzeninan ruumiilliseen hyvinvointiin kohdistuu toinenkin uhka, mutta koska hän keksi helteisinä päivinä pitää tennissukkia kainaloissaan, hänen paitaansa ei tule hikiläikkiä.

Guzeninassa on ainesta uudeksi Kekkoseksi. Urkin synnyinkodista Lepikon torpasta otetusta valokuvasta retusoitiin savupiippukin pois, jotta se saatiin näyttämään tosi surkealta tönöltä. Guzenina asui lapsena yli kymmenessä eri osoitteessa, mutta niistä hän muistaa mainita vain tapanilalaisen vanhan puutalon kellarin, jossa hänen perheensä asui yhden talven vailla juoksevaa vettä ja sähköä. Minä vannon käsi sydämellä, että ellei Seppo Kääriäinen vie Moskovaan Tapanilan multaa, niin minä vien.

http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/200 ... 2_ko.shtml

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Loptio
Mestariampuja PiPi
"Sitä saa mitä tilaa", myös SDP!

Myös sinä.

Valitettavasti eksyin aikanani opiskelemaan SDP:n opinahjoon Työväen Akatemiaan.

En tilannut paskaa, mutta sain sitä tuutin täydeltä!

Eiköhän nyt koko Suomi ole näyttänyt, että on kyllästynyt SDP:n suoltamaan paskaan!

Vierailija
iisti
85,65% äänioikeutetuista EI äänestänyt kokoomusta!

Kommenttisi tarkoitus ei auennut minulle.

Mestariampuja PiPi
Mitä?

Eikö ollut muita puolueita ehdolla kuin SDP ja kokoomus?

Ei kantsi ajatella mustavalkosesti. Jossain määrin puolueen valinta heijastelee niiden kannattajien ja valittujen moraaliarvoja, mutt Suomessa on iät ajat ollu konsensus ja vallan kolmikanta; päätöksii on tehty pieness piiriss, johon on osallistunu pääoma, ammattiyhdistysliike ja poliittinen valta.

Ja sitt näissä puolueorganisaatiois päätökset valuu ylhäältä alaspäin eikä niin, ett niiden kannattajat ja yksittäiset edustajat olis niitä, jotka jotain päättää.

Ja viell; kaikille päätöksille on puitteet ja ne puitteet on tällä hetkell markkinatalous, joka antaa kansalliselle päätöksenteolle raamit.

Joo, ja kun lisäksi valta turmelee ihmisiä ja ihmiset on inhimillisii kaikess oikeamielisyyden halussaan, niinku esmes Gandhi, jonka suhde Mountbattenin mimmiin tais olla intiimi ja kuten Mandela, jolla oli sokee piste nimeltään Winnie, niin en menis moittiin erityisest SDP:tta, vaikk Lipponen menikin lupaan Bushille Suomen liittymisen Irak-koalitioon.

Onneks sentään saatiin sen lupaama elintarvikevirasto Suomeen. Ai juu, ei saatukaan.

No, onneks Lipponen on jo imperfekti. Me tavataan se enää nahkurin orsill ja joissain liikenneonnettomuuksiss.

Se on todella mielenkiintoista, mitä sdp:läiset arvostavat: valhetta valheen perään! Mutta totuutta he eivät kestä, sillä:

Totuus ei pala tulessakaan, mutta tekee helvetin kipeää!

Mestariampuja PiPi
Se on todella mielenkiintoista, mitä sdp:läiset arvostavat: valhetta valheen perään! Mutta totuutta he eivät kestä, sillä:
Totuus ei pala tulessakaan, mutta tekee helvetin kipeää!

Et millään viitsisi lopettaa tuota ongelmiesi ulkoistamisista yhteen poliittiseen ryhmään – tai sosiaalialan viranomaisiin. Kummankin missiona on auttaa teikäläisen asemassa olevaa ihmistä, mikäli olen oikein ymmärtänyt, mutta taitaa olla MI.

Jos haluat keskustella jostakin, esitä jokin järjellinen perustelu jatkuvan ja älyvapaan huutamisen ja syyttelyn sijaan, sopisiko näin. Sotket palstaa myös peistamalla koko ajan piiitkiä kolumneja jostakin lehdistä. Jos niissä on jokin pointti, niin et viitsisi mitenkään referoida, ja esittää omaa kantaasi, jos ei ole pointtia, älä peistaa.

Toisaalta, jos kanta on niinkin yksilöity kun "Sitä saa mitä tilaa" ja "Totuus ei pala tulessakaan", niin ehkä on perempi antaa senkin olla.

Jos ei kiinnosta, vaihda "kanavaa".

Millälailla sos.demarit auttaneet "meikälaisia"? Pakkohuostaanottamalla lapset, jättäneet lakisääteiset ttt-hakemukset antamatta? Sekö on se apu, minkä sos.demarit saaneet aikaan.

Huom. Ei ole yksin minun henkilökohtainen ongelma. Kuten ei myöskään äitini pakkosaattohoito!

Mestariampuja PiPi
Jos ei kiinnosta, vaihda "kanavaa".Ok, esitin vain toivomuksen. En voi uskoa että vuodatuksesi kiinnostaa ketään. Yleinen perusta puuttuu.

Mestariampuja PiPi
Millälailla sos.demarit auttaneet "meikälaisia"? Pakkohuostaanottamalla lapset, jättäneet lakisääteiset ttt-hakemukset antamatta? Sekö on se apu, minkä sos.demarit saaneet aikaan.
Huom. Ei ole yksin minun henkilökohtainen ongelma. Kuten ei myöskään äitini pakkosaattohoito!

Olemalla eräs puolue, joka on kannattanut sitä että myös sosiaaliset oikeudet välttämättömään elintasoon ja huolenpitoon kuuluvat ihmisoikeuksiin?

En nyt ihan usko että poliittinen puolue on kokoustanut ja päättänyt ottaa lapsiasi huostaan ja saattaa äitiäsi pakkohoitoon. Jos uskot näin, olet hyvin vakavasti sairas.

Suomessa omaishoito on yleensä vaihtoehto laitoshoidolle, jos omaiset siihen kykenevät, vaativasta saattohoidosta en tiedä. Lasteni kummitäti oli saattohoidossa muutama vuosi sitten sairaalassa Hgissä, kovasti oli kiitollinen järjestyneestä paikasta ja henkilökunnan inhimillisistä otteista, jono oli sinne. Hyvä mieli jäi myös omaisille.

Ja ei, en usko että asenneongelma on yksin henkilökohtainen ongelmasi. Valitettavasti.

onhan sdp jotain hyvää aikaansaanut, pyörittämällä isoja kaavakepinoja se tukee suomen paperiteollisuutta.

iisti
85,65% äänioikeutetuista EI äänestänyt kokoomusta!

Vielä suurempi osa äänioikeutetuista EI äänestänyt demareita.

Mestariampuja PiPi
Jos ei kiinnosta, vaihda "kanavaa".

Millälailla sos.demarit auttaneet "meikälaisia"? Pakkohuostaanottamalla lapset, jättäneet lakisääteiset ttt-hakemukset antamatta? Sekö on se apu, minkä sos.demarit saaneet aikaan.

Huom. Ei ole yksin minun henkilökohtainen ongelma.


Niinpä tietenkin SDP:n vikahan se sinunkin dokaamisesi ja mielenterveyden heikkeneminen on. SDP varmaan kaatoi suuhusi ne viinakset jotka ryystit raskausaikanasi, mutta sehän ei tietenkään ole sinun henkilökohtainen ongelmasi vaan koko Urantian ongelma !

Ei minä en äänestänyt SDPtä vaan äänestin vaalit voittanutta puoluetta eli Keskustaa !

No vakavasti puheen ollen. Ehkä sinun on syytä mennä itseesi ja lukea linkistäni Urantia-kirjaa. Uskon että siitä voi olla apua katkeruuteesi !

Tässä pieni pätkä josta voi olla apua:

LUKU 26

KESKUSUNIVERSUMIN HOIVAAVAT HENGET

SUPERNAFIT ovat Paratiisin ja keskusuniversumin hoivaavia henkiä; he ovat Äärettömän Hengen lasten alimman ryhmän - enkeliarmeijan - ylin luokka. Näitä hoivaavia henkiä tavataan kaikkialla: Paratiisin Saarelta aina ajallisuuden ja avaruuden maailmoihin saakka. Yksikään organisoidun ja asutetun luomistuloksen vähänkään merkittävämpi osa ei jää vaille heidän palvelujaan.

1. HOIVAAVAT HENGET

Enkelit ovat koko avaruuden evolutionaaristen ja tahdollisten ylösnousemusluotujen hoivaava henki -kumppaneita. He ovat myös sfäärien jumalallisista persoonallisuuksista koostuvien korkeampien olentojoukkojen virka- ja työtovereita. Kaikenluokkaiset enkelit ovat erillisiä persoonallisuuksia ja varsin yksilöllisiä. He osaavat kaikki antaa suuren arvon vaihtelunohjaajien palveluksille. Hoivaavat henget viettävät yhdessä avaruuden Sanansaattajajoukkojen kanssa kausia, jotka on omistettu lepäämiselle ja virkistäytymiselle. He ovat olemukseltaan varsin seurallisia, ja heidän ystävystymiskykynsä ylittää suuresti ihmisten vastaavan kyvyn.

Suuruniversumin hoivaavat henget luokitellaan seuraavasti:

1. Supernafit.

2. Sekonafit.

3. Tertiafit.

4. Omniafit.

5. Serafit.

6. Kerubit ja sanobit.

7. Keskiväliolennot.

Enkeliyhteisöjen yksittäisten jäsenten henkilökohtainen status universumin piirissä ei ole täysin muuttumaton. Tiettyihin yhteisöihin kuuluvista enkeleistä saattaa yhden kauden ajaksi tulla Paratiisikumppaneita; toisista tulee Taivaallisia Kirjureita; toiset puolestaan kohoavat Teknisten Neuvojien riveihin. Joillakuilla kerubeilla on lupa toivoa, että he pääsevät serafin asemaan ja saavuttavat sen, mihin serafit päätyvät. Evolutionaariset serafit voivat toisaalta saavuttaa Jumalan ylösnousemuksellisten Poikien hengelliset tasot.

Edellä esiin tuotujen hoivaavien henkien seitsemän luokkaa ryhmitellään esiteltäviksi sen mukaisesti, kuinka merkittävää kunkin ryhmän toiminta on ylösnousemusluotujen kannalta:

1. Keskusuniversumin hoivaavat henget. Supernafien kolme luokkaa palvelevat Paratiisi-Havona -järjestelmässä. Ensi asteen supernafit eli Paratiisin supernafit ovat Äärettömän Hengen
sivu 286

luomia. Toisen ja kolmannen asteen yhteisön jäsenet, jotka palvelevat Havonassa, ovat vastaavasti Valtiashenkien ja Kehien Henkien jälkeläisiä.

2. Superuniversumien hoivaavat henget - sekonafit, tertiafit ja omniafit. Sekonafit, Heijastavien Henkien lapset, palvelevat eri tehtävissä seitsemässä superuniversumissa. Tertiafit, jotka polveutuvat Äärettömästä Hengestä, omistautuvat viime kädessä Luoja-Poikien ja Päivien Muinaisten yhdyspalveluun. Äärettömän Hengen ja Seitsemän Korkeimman Toimeenpanijan yhteisponnistuksin luodaan omniafit, ja nämä ovat yksinomaan viimeksi mainittujen palvelijoita. Seuraavan tähän sarjaan kuuluvan kertomuksen aiheena ovat mainitut kolme olentoluokkaa.

3. Paikallisuniversumien hoivaaviin henkiin kuuluvat serafit ja heidän apulaisensa, kerubit. Kuolevaiset taivasmatkalaiset saavat ensi kosketuksen juuri näihin Universumin Äiti-Hengen jälkeläisiin. Asutetuista maailmoista syntyjään olevat keskiväliolennot eivät oikeastaan kuulu varsinaisiin enkeliyhteisöihin, vaikka heidät toimintaa ajatellen usein ryhmitetäänkin hoivaavien henkien joukkoon. Se, mitä heistä on kerrottavaa, samoin kuin selonteko serafeista ja kerubeista, esitetään paikallisuniversuminne asioita käsittelevissä luvuissa.

Kaikki enkelijoukkojen yhteisöt omistautuvat monenlaisiin universumitehtäviin, ja he palvelevat aina jollakin tavalla myös taivaallisten olentojen korkeampia luokkia. Mutta suurin joukoin supernafit, sekonafit ja serafit varsinaisesti työskentelevät ajallisuuden lapsia varten laaditun, asteittain täydellisyyteen johtavan ylösnousemussuunnitelman toteutumisen edistämiseksi. Keskusuniversumissa, super- ja paikallisuniversumeissa toimimalla he muodostavat katkeamattoman henkihoivaajien ketjun. Sen on Ääretön Henki järjestänyt avuksi ja opastukseksi kaikille niille, jotka pyrkivät pääsemään Universaalisen Isän luo Iankaikkisen Pojan kautta.

Kun kyse on ”henkipolariteetista”, supernafit ovat sen suhteen rajoitettuja vain toimintansa yhden vaiheen osalta, nimittäin toiminnassaan Universaalisen Isän kanssa. He voivat työskennellä yksittäin, paitsi silloin kun he käyttävät suoraan yksinomaisesti Universaaliselle Isälle kuuluvia yhteyspiirejä. Suoraan Isältä tulevaa voimaa vastaanottaessaan supernafien pitää toimimaan kyetäkseen yhdistyä vapaaehtoisesti pareiksi. Sekonafeja koskee sama rajoitus, ja sen lisäksi heidän pitää toimia pareittain Iankaikkisen Pojan yhteyspiireihin synkronoituakseen. Serafit pystyvät työskentelemään yksittäin erillisinä ja paikallisesti rajoittuneina persoonallisuuksina, mutta he kykenevät saamaan yhteyden virtapiireihin vasta yhteistyöpareiksi polarisoiduttuaan. Kun tällaiset henkiolennot liittyvät pareiksi, puhutaan toisesta toisen täydentäjänä. Tällaiset toinen toistaan täydentävät yhdistymät saattavat olla väliaikaisia; ne eivät välttämättä ole pysyväisluonteisia.

Näiden loistavien valo-olentojen elintoiminnot pysyvät yllä siten, että he ottavat hengellistä energiaa suoraan avaruuden primaarisista yhteyspiireistä. Urantian kuolevaisten täytyy saada valoenergiaa siitä, mitä sitä on sitoutunut kasvikuntaan, mutta enkelijoukot ovat yhteydessä virtapiireihin; he ”nauttivat ruokaa, jota te ette tunne”. He nauttivat myös ihmeellisten Kolminaisuuden Opettaja-Poikien kaikkialle leviäviä opetuksia. Heillä on sellainen tiedon vastaanottokyky ja viisauden omaksumiskyky, jotka muistuttavat paljolti heidän elämää ylläpitävien energioiden yhteyttämisessä käyttämäänsä menetelmää.

2. VOIMALLISET SUPERNAFIT

Supernafit ovat kaikentyyppisten Paratiisissa ja keskusuniversumissa oleskelevien olentojen taitavia hoivaajia. Näitä ylhäisiä enkeleitä luodaan kolmea pääluokkaa: ensimmäisen, toisen ja kolmannen asteen supernafit.
sivu 287

Ensimmäisen asteen supernafit ovat yksinomaisesti Myötäluojan jälkeläisiä. He jakavat hoivaansa jokseenkin yhtäläisesti tiettyjen Paratiisin kansalaisten ryhmien ja alati laajenevan ylösnousemuksellisen pyhiinvaeltajakunnan kesken. Nämä ikuisen Saaren enkelit saavat varsin paljon aikaan edistäessään Paratiisin asukkaiden kumpaisenkin ryhmän välttämätöntä kouliintumista. He antavat osaltaan paljon sellaista, mikä edistää näiden kahden ainutlaatuisen universumiluotujen yhteisön keskinäistä ymmärtämystä - toiset kun edustavat jumalallisen ja täydellisen tahdollisen luodun korkeinta tyyppiä ja toiset koko universumien universumin alimman tahdollisen olentotyypin täydellistyvää kehitystä.

Ensiasteisten supernafien toiminta on niin ainutlaatuista ja muista erottuvaa, että sitä käsitellään erikseen seuraavassa kertomuksessa.

Toisen asteen supernafit ovat taivaaseen nousevien olentojen tehtäväinohjaajia Havonan seitsemällä kehällä. He kantavat huolta myös niiden lukuisiin eri luokkiin kuuluvien Paratiisin kansalaisten opetuksesta, jotka oleskelevat pitkiä ajanjaksoja keskusluomuksen maailmoista koostuvilla kehillä; mutta emme saa käsitellä heidän palvelunsa tätä osa-aluetta.

Näitä ylhäisiä enkeleitä on seitsemää tyyppiä, joista jokainen on peräisin jostakusta Seitsemästä Valtiashengestä ja on olemukseltaan tämän esikuvan mukainen. Seitsemän Valtiashenkeä luovat yhdessä useita ainutlaatuisten olentojen ja entiteettien ryhmiä, ja kunkin tällaisen yhteisön yksittäiset jäsenet ovat olemukseltaan verrattain yhdenmukaisia. Mutta kun nämä samaiset Seitsemän Henkeä luovat kukin erikseen, tällä tavoin ilmaantuvat yhteisöt ovat olemukseltaan aina seitsemää eri tyyppiä. Kunkin Valtiashengen lapset muistuttavat luojansa olemusta ja ovat tämän mukaisesti erilaisia kuin muut. Tällainen on toisasteisten supernafien alkuperä, ja kuhunkin seitsemään luotuun tyyppiin kuuluvat enkelit toimivat kaikkien niiden toimintakanavien puitteissa, jotka ovat avoinna koko heidän yhteisölleen, pääasiassa keskus- ja jumalallisen universumin seitsemällä kehällä.

Kutakin Havonan seitsemää planeettakehää valvoo välittömästi yksi Kehien Seitsemästä Hengestä, jotka itse ovat Seitsemän Valtiashengen yhteisesti luomia - ja näin ollen yhdenmukaisia. Vaikka nämä seitsemän avustavaa Havonan Henkeä muistuttavat Kolmannen Lähteen ja Keskuksen olemusta, he eivät kuuluneet alkuperäiseen esikuvauniversumiin. He olivat toiminnassa alkuperäisen (ikuisen) luomisen jälkeen, mutta kauan ennen Grandfandan aikoja. He ilmaantuivat epäilemättä Valtiashenkien luovana reaktiona Korkeimman Olennon esiin avautuvaan tarkoitukseen, ja suuruniversumin organisoinnin jälkeen heidän toiminnastaan tuli havaittavaa. Ääretön Henki ja kaikki hänen luovat kumppaninsa näyttävät universaalisten koordinoijien asemassa omaavan yllin kyllin kykyä reagoida tilanteen vaatimalla luovalla tavalla kokemuksellisissa Jumaluuksissa ja kehittyvissä universumeissa esiintyviin yhtaikaisiin kehityskulkuihin.

Kolmannen asteen supernafit polveutuvat edellä mainituista Kehien Seitsemästä Hengestä. Ääretön Henki antaa erillisillä Havonan kehillä kullekin heistä kyvyn luoda keskusuniversumin tarpeisiin riittävän määrän korkeita kolmannen asteen yhteisöön kuuluvia supernafihoivaajia. Samalla kun Kehien Henget tuottivat näitä enkelihoivaajia verrattain harvalukuisesti ennen ajallisuudesta tulevien pyhiinvaeltajien Havonaan-saapumista, niin eivät Seitsemän Valtiashenkeä edes aloittaneet toisen asteen supernafien luomista ennen Grandfandan saapumista. Koska kolmannen asteen supernafit ovat näistä kahdesta yhteisöstä vanhempia, otamme heidät sen vuoksi ensimmäisinä tarkastelumme kohteeksi.

Laatija: Viisauden Täydellistäjä !

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat