Seuraa 
Viestejä45973

Löytyi netistä jännä video jostain muinaismytologiasta, josta oli tehty kauhumusiikkivideopätkä. Mikä oli Dagon, jokin merihirviö vai?
http://www.youtube.com/watch?v=bMpx0EPHSQA

Kommentit (3)

Dagon oli merkittävä koillis-seemiläisten kansojen jumala, jota palvoivat amoriitit, Eblan ja Ugaritin asukkaat sekä Raamatun mainitsemat filistealaiset. Filistealaisille Dagon oli yksi merkittävimmistä tai merkittävin jumala. Joidenkin lähteiden mukaan hän oli viljan ja maanviljelyksen jumala. Dagon mainitaan ensimmäisen kerran noin vuonna 2500 eaa.

Dagonilla oli Ugaritissa suuri temppeli 1300 eaa. ja hänen nimensä oli jumalten listalla kolmantena. Hammurabin lain esipuheessa kuningas Hammurabi kutsuu itseään "Eufratin varren astutuksen pellonraivaajaksi Dagonin, tämän luojansa avulla".

Raamatussa Dagan mainitaan useita kertoja filistealaisten yhteydessä. Ensimmäinen Samuelin kirja kertoo, miten juutalaisten liitonarkki varastetaan ja viedään Dagonin temppeliin Asdodiin. Seuraavana aamuna Dagonin patsas oli kasvoillaan arkin edessä. Patsas nostetaan pystyyn ja taas sitä seuraavana
aamuna se löytyy taas kaatuneena arkin edestä mutta pää ja kädet katkenneina.

H. P. Lovecraftin kertomuksissa Dagon esiintyy Syväläisten valtiaana ja pahana olentona.

Källa:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Dagon

Mm, niin Lovecraftin tiedänkin. Luulin että se otuskin on tämän kirjailijan keksimä, vaan eipä ole sitten... No, tyylillä tuo videopätkä on tehty

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Theorion on nimenomaan cthulhu -mytologiaan teemautuva yhtye. Sirius B jolta tuokin biisi löytyy on yks kovimpia koskaan tehtyjä lättyjä.

Call of Dagon perustuu Lovecraftin versioon Dagonista "Deep One":na, muinaiseen syvyyteen perustuvana, modernin maailman vastaisena "ikuisena".

To free yourself from modern life

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat