Seuraa 
Viestejä45973

Moikka moi..Eräs "perhetuttuni" kuoli vuonna 2001, pari vuotta myöhemmin sain kuulla vanhan herran olevan isoisäni, mutta lähipiirini hyssyttelee asiaa eikä kukaan kerro suoraan oliko hän isoisäni vai ei..Onko jotain lääketieteellistä keinoa selvittää oletetun ukkini dna ja verrata sitä vaikkapa äitini(oletettu tytär) dna:han?Haluaisin varmuuden tälle asialle, koska tämä "salaisuus" hiertää koko perheemme välejä.Kiitos jo etukäteen

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Ilman muuta on. Ongelmaksi saattaa muodostua mahdatko saada käsiisi enää oletetun isoisäsi soluja mistään, joiden avulla voidaan saada selville DNA-sekvenssi ja verrata sitä oletetun tyttären soluihin. Isoisälle kuuluneita pesemättömiä vaatekappaleita tuskin enää löytyy? DNA:ta löytyy riittävästi myös esim. tupakan tumpeista, hiuksista joissa on tyvi tallella ja esim. hammasharjasta. Menetelmät ovat hyvin yksinkertaisia, mutta maksaisivat sinulle pari sataa euroa. Testejä tekevät monetkin yritykset ja tuloksen paikkansapitävyys on hyvin lähellä 100 %.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ethän sinä välttämättä tarvitse juuri oletetun isoisäsi DNA:ta. Näyte riittää hänen sukulaiseltaan (jonka varmasti tiedetään olevan kuolleelle sukua).

Tosin, jos ennen varmana pitämäsi isoisä onkin sukua tälle oletetulle kuolleelle, niin silloin näytteen pitäisi kyllä olla siltä kuolleelta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat