Seuraa 
Viestejä45973

Miksi nykyisin yhä enemmän suositaan maustettuja vesiä ja energiajuomia.
Paljonko suolaa noista vesistä saa?

Sivut

Kommentit (26)

Turhaa. Voit maustaa oman kraanavetesi laittamalla sinne suolaa ja pippuria. Kanelia ja kardemummaa. Pullovettä en osta maassa jossa on puhdasta vettä melkein joka nurkan takana.

Näin arvelin minäkin, mutta tämän päivän uutisissa kerrotaan, että maustettujen vesien ja energiajuomien kysyntä on kasvussa.
Mikä siis selittää niiden huikean suosion?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihmisten tyhmyys sen selittää. On jotenkin hienompaa juoda vettä pullosta kuin lasista ja maksaa muuten melkein ilmaisesta asiasta 2 euroa. Se voi kertoa myös siitä että jotkut rassukat eivät tiedä minne rahojaan laittaisivat ja näin ollen ostavat pullovettä. Ja jos kaveri ostaa niin miksipä en minäkin. Eli naapurikateutta pienessä muotissa. "Naaupurini osti traktorin, ostanpa minäkin, ja vielä nelivedon."

Ja ne mainokset, joissa pullotetun veden juonti näyttää NIIN nautinnolliselta että ei kertakaikkiaan voi olla ostamatta sitä pulloa saadakseen tuon saman nautinnon tunteen! höh.
Minä oon kyllä täysin sillä kannalla että Suomalaisilla ei tarvi juoda pullovettä, kun sitä tulee joka kolkkaan vesiputkistakin.

Nuista maustetuista kivennäisvesistä sen verran että ne on tosiaan limun ja veden välimailla ja sinänsä hyvä keksintö että ne on paljon terveellisempiä kuin limunaati

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249

Ruoasta. Sitä lisätään sinne sun tänne, etenkin einesruokiin.

Lisänä sitä ei siis tarvitse ottaa, ei todellakaan.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249
Pentti Naumanen
Kuka nyt ruokaan nykyaikana suolaa laittaa?!
Eli siis, mistä suola elimistöön?

Älä viitsi, hyvä mies...

Useimmat ovat sitä mieltä, etteivät he oikeastaan käytä paljon suolaa. Suomalaiset saavat silti lähes tuplaten suolaa suositukseen (5 g/ vrk) verrattuna. Jos et sinä, enkä minä, niin kuka sen kaiken suolan siis syö?

Suurin osa saamastamme suolasta ei tule kotikokin suolasirottimesta, vaan teollisista elintarvikkeista: liha- ja makkararuoista, leivästä sekä suolaisesta ja makeasta kahvileivästä. Päivittäistä suolasaldoa saa kätevästi pienemmäksi jo siten, että vaihtaa runsas- tai normaalisuolaiset elintarvikkeet vähäsuolaisiksi. Esimerkiksi leivän vaihtaminen vähäsuolaiseen vähentää päivittäistä suolan saantia noin yhden gramman.

http://www.pienipaatospaivassa.net/syo.php?s=17

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Neonomide
suolasaldoa saa kätevästi pienemmäksi jo siten, että vaihtaa normaalisuolaiset elintarvikkeet vähäsuolaisiksi.

Parempi vaihtoehto on syödä vähemmän ruokaa, silloin suolaakin tulee vähemmän.

Jyde
Seuraa 
Viestejä594
Neonomide
Pentti Naumanen
Kuka nyt ruokaan nykyaikana suolaa laittaa?!
Eli siis, mistä suola elimistöön?

Älä viitsi, hyvä mies...

Useimmat ovat sitä mieltä, etteivät he oikeastaan käytä paljon suolaa. Suomalaiset saavat silti lähes tuplaten suolaa suositukseen (5 g/ vrk) verrattuna. Jos et sinä, enkä minä, niin kuka sen kaiken suolan siis syö?....

Minä...

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

Pentti Naumanen
Kuka nyt ruokaan nykyaikana suolaa laittaa?!
Eli siis, mistä suola elimistöön?

Eikai se Naumasen Pentti nyt vaan esitä tahallaan tyhmää?
Se on hyvin marginaalinen osa ihmisen suolan saannista, mitä ruokaan laitetaan syödessä. Suoloja on sitäpaitsi paljon muutkin kuin ne pansuola ja merisuola.

Olen yksinkertainen mies, jolla on kaksinkertainen ongelma.

1. Vesi
2. Suola

Ja jos kehumaan pääsee, niin sanon vielä, että kyllä tyhmyydessäkin löytyy!

Kohdassa 1 arvelen tavallisen juomaveden sisältävän ravintosuoloja, taisin siitä alussa mainitakin. Kohdassa 2 voidaan puhua määristä, laadusta, myyntinimikkeistä yms.

Raumlaise käyttävä pali suola, kun purkis lukepi: Pansuola.

Antero
Turhaa. Voit maustaa oman kraanavetesi laittamalla sinne suolaa ja pippuria. Kanelia ja kardemummaa. Pullovettä en osta maassa jossa on puhdasta vettä melkein joka nurkan takana.

Miten kraanaveteen saa hiilihappoa kotikonstein ? Meillä oli 80-luvulla limonaadikone jolla sai veteen poreita. Hävisi johonkin. Kivennäisvedet eivät ole mikään muotivillitys vaan niitä on juotu satoja vuosia. Perrier esimerkiksi. Blanko pullovesi on tietysti Suomessa turha ostos, kraanavesi on usein tuoreempaa ja puhtaampaa kuin luontoa pilaavassa muoviastiassa viikkoja seisonut vesi. Valikoimat ovat vain kasvaneet kuten kaikelle käy. Ennen oli 2 tv-kanavaa ja nyt 500.

Puristan minäkin toisinaan sitruunaa veteeni. Halpaa ja hyvää.

Hassua on se suolan demonisoiminen. Kun joku asia on paha niin keksitään kaikennäköisiä syitä sitä vastustaa. Esimerkiksi jokinaika sitten havaittiin yhteys suolan ja Amerikkalaisten lihavuuden välillä.

Amerikkalaiset syövät paljon suolaa ---> Heille tulee jano ja juovat paljon virvoitusjuomia ---> Amerikkalaiset lihavia!

Ei vaan olen sitä mieltä että suola on hyvää ja sydän- ja verisuonitaudit osataan parantaa siinä vaiheessa jos niihin olen sairastumassa. Syökää siis suolaa, mutta älkää juoko kokakolaa, sillä hiilihydraatit lihottaa.

Nykyisin käytetään paljon lääkkeitä, niihin sisältynee myös suoloja (erilaisia), onko niillä merkitystä suolatasapainon suhteen ja jos on, niin minkälaisia esimerkiksi solutasolla?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat