Seuraa 
Viestejä45973

Jos Ruotsi suomalaisten sotimana olisi voittanut sen kuuluisan sodan, jonka jälkeen Suomi liitettiin venäjään, millaista täällä olisi nykyään.

Epäilen, että Suomi kuuluisi edelleen Ruotsin valtakuntaan. Mitä hyötyä ja haittaa siitä Suomelle olisi?

Kommentit (5)

Eihän Norjakaan kuulu enää Ruotsiin, vaikka on joskus kuulunut:
"Norjan kuningaskunta alkoi muodostua viikinkiajalla 800–1000-luvuilla. Norjan kuningassuku sammui vuonna 1387, ja maa päätyi liittoon Tanskan kanssa vuodesta 1450 sopimuksen sitomana.

Tanskan päädyttyä Napoleonin puolelle annettiin Norja Ruotsin kuninkaalle 1814. Ruotsi puolestaan oli menettänyt Suomen 1809 Haminan rauhassa Venäjälle. Norja julistautui itsenäiseksi 17. toukokuuta 1814 ja valitsi Tanskan kruununprinssi Kristian Fredrikin kuninkaakseen. Ruotsi kuitenkin voitti sodan, ja Norja pakotettiin personaaliunioniin, mutta maa säilytti perustuslakinsa ja instituutionsa.

Unioni hajosi 1905. Norja julistautui itsenäiseksi 7. kesäkuuta 1905"

Haettu: http://fi.wikipedia.org/wiki/Norja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
liis@
Epäilen, että Suomi kuuluisi edelleen Ruotsin valtakuntaan. Mitä hyötyä ja haittaa siitä Suomelle olisi?

Katukuvanne olisi ainakin monivärinen.

taksikuski
Seuraa 
Viestejä246

Itse uskoisin, että jos Ruotsi olisi voittanut kyseisen sodan ja Suomi olisi säilynyt osana Ruotsia sen itämaana, ruotsalaistuminen olisi edistynyt ja syventynyt niin, että suomen kieli olisi entisestään marginalisoitunut vähän niin kuin torniojokilaaksossa on tilanne tänäpäivänä, missä ruotsi on hallitseva kieli meiän kielen sinnitellessä osittain perheiden arkikielenä. Helsingissä oli 1800 -luvulla jo enemmän ruotsin kielisiä kuin suomenkielisiä, ja tälläinen kehitys olisi entisestään edennyt.

Lisäksi suomen kielen kehittymistä ja edistämistä ei olisi tapahtunut siinä määrin kuin autonomisessa Venäjän suurruhtinaan alaisuudessa tapahtui. Aleksanterin sekä nostaessa Suomen " kansankuntien joukkoon " mahdollistettiin romantiikan hengessä suomalaistumisen syntymisen, minkä hedelminä olivat kansaliseepokset, että salliessa oman " kansanedustuslaitoksen ", rahan, lainsäädännön edesauttoi maan kehittymistä erillisenä kokonaisuutena. Sortovuodet eivät enää pystyneet muuttamaan Suomen kurssia taaksepäin. Väylä oli avattu, ja virta päästetty vuolaaksi, ei sitä voitu enää sammuttaa. Lenin näkikin strategisesti järkevänä sisällissodassaan irrottaa Suomi luomuksestaan
ja mahdollistaa voimavarojen käytön realistisiin viholliskohteisiin.

Suomi olisi edelleen osa Ruotsia ja Saimaan järvialueella toimisi itsenäisyyttä ajava sissiliike sadatta vuottaan. Kalevalaa ei olisi julkaistu. Suomen taide ei olisi elänyt mitään "kultakautta" vuoden 1900 molemmin puolin. Suomi olisi riistetty takamaa muutamia suurimpia kaupunkeja lukuun ottamatta. Suomenkielellä olisi maassa samanlainen asema kuin suomella on Ahvenanmaalla. Peruskoulun jälkeen opetusta ei saisi muuta kuin ruotsiksi. Kouluissa historianopetuksessa opetettaisiin lähinnä "kuningasrodun" historiaa. Suomenkielisten alkoholismi ja itsemurhat olisivat kymmenen kertaa nykyistä yleisempiä. Suuri osa suomenkielisten lapsista otettaisiin huostaan ruotsinkielisiin perheisiin. Suomenkielisten työttömyysprosentti olisi 80.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat