Seuraa 
Viestejä45973

Palstalla on näkynyt Väyryseen liittyvää kirjoittelua sen jälkeen kun mies palasi julkisuuteen venkoilemaan. Miehestä löytyy ylen elävästä arkistosta materiaalia. mm. videota Paavosta selittelemässä Kekkosen käytöstä dementian iskiessä kesken puheen pitämisen. Aika legendaarista siis.

Kyllä täytyy sanoa ettei kukaan muu tuollaisia kykenisi selittelemään kuin Paavo Väyrynen.

http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=1&ag=4&t=00424

Kommentit (4)

Ei Väyrynen yksin vääristellyt tietoja Kekkosen terveydentilasta. Jo vuosia aiemmin ihan yleisesti tiedettiin Kekkosen aivotoiminnan heikentyneen huomattavasti. Salailuun osallistui koko maan johto ja lehdistö seitsemänkymmentäluvun puolivälistä lähtien.

Tältä osin on vielä suurpyykki pesemättä. Tiesittekö muuten, että HYKS:n sairauskertomusarkistosta Kekkosen potilastiedot ovat "kadonneet" vuosia sitten selittämättömällä tavalla?

Kekkosen dementiasta on yksi varsin kuvaava esimerkki hänen viimeisimmältä Saksanmatkaltaan (muistaakseni).

Kekkonen oli pitämässä puhetta juhlapäivällisillä eikä tahtonut nähdä edes paperiin asti ja sekoili puheessaan pahoin. Sitten tuli ylittämätön kohta, ja Kekkonen tuumasi: "Mehr Licht."

Suomeksi siis lisää valoa. Näiden sanojen kerrotaan olleen Goethen viimeiset sanat. Toisaalta Goethe saattoi sanoa myös "Mehr Nichts", ei muuta tai ei enempää.

Nämä sanat taas Väinö Linna pisti luutnantti/kapteeni Kariluodon viimeisiksi sanoiksi: "Nyt se on loppu, ei enää!"

Kumpi vain, niinhän siinä kävi.

Sitten Väyrysestä vanhoja juttuja meille vanhoille, mutta ehkäpä jo on olemassa nuori sukupolvi täälläkin, joka näitä ei ole kuullut:
---

Uutinen Oululainen -lehdessä: Paavo Väyrysen jalasmökki Keminmaalla paloi. Samalla paloi myös Väyrysen kirjasto. Vahinko oli erityisen suuri, koska toinen värityskirjoista oli vielä värittämättä.
---

Parlamenttiuransa jälkeen Väyrysellä on kysyntää jokilaivurina Dneprillä, näkeehän hän joen molemmat rannat samalla kertaa!
---

(Tapahtui tulevaisuudessa)

Eräällä miehellä oli vaikea aivosairaus ja hän meni lääkäriin. Lääkäri ehdotti hänelle aivojen vaihtoa ja kertoi, että heillä oli varastossa muutamia aivoja. Apinan aivot saisi kymppitonnilla, ihmisen aivot maksaisivat viisikymmentä tonnia, mutta Paavo Väyrysen aivot maksavat sata tonnia. "Mitä" kysyi mies, "noin paljon?" Kummastuneena. "Nokun ne" vastaisi lääkäri, "ovat lähes käyttämättömät."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mummo
:D Häppi deis aar hiör ögen! Voimme taas heretä väyrysvitsaialulle.

Sanos muuta, Mummo.

Juolahtipa mieleeni vielä vanhemmasta ajasta kertova juttu. Nimittäin vuosisadan alun Englannista.

Jostain syystä muutama rahvaan edustaja oli päässyt tapaamaan Kuningasta ja Kuningatarta. Juuri erään pariskunnan tullessa kumartamaan/niiaamaan kuninkaallisille mieheltä pääsi paukku ihan silkasta jännityksestä.
Kuniningas ärähti siihen: "How dare you fart before My Wife!"
Mies oli järkytyksestä ihan mykkänä, ja hänen vaimonsa tokaisi: "Mi hasband didnt know it was Her turn."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat