Seuraa 
Viestejä45973

Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa ja takuuvarmasti menee metsään pääosiltaan, mutta yritän tässä hahmottaa eri alueiden kehitystä maailmassa muutamalla lauseella seuraavan 30-40 vuoden aikana.

USA, väkiluku kasvaa nykyisestä 280 miljoonasta noin 400 miljoonaan, tämä itsessään jo takaa varsin vakaan talouskavun alueelle ja vahvistaa USA:n stategista asemaa johtavana länsimaana.

Kiina, väkiluku laskee pikkuisen yhden lapsen politiikan ansiosta, mutta maahan muuttaa paljon ulkokiinalaisia työvoimaksi, talous kehittyy erillaisten kriisien kautta, kuten maaltamuutto, ympäristöongelmat, ilmaston lämpeneminen jne. ... ja Kiinasta tulee maailman toinen taloudellinen keskus.

Intia, väkiluvun kasvu taittuu, väkiluku on selkeästi yli miljardin ja Intiasta on kehittynyt Kiinan pääkilpailija, mutta Intia on teknisesti edellä Kiinaa ja alueen yksi suurista sotilasmahdeista.

EU, väkiluku putoaa 380 miljoonasta noin 320 miljoonaan, talous ei kasva ja voi jopa taantua, väestö eläköityy. taloudellisesti Eurooppa menettää asemiaan uusille toimijoille, kuten Kiina ja Intia. Etnisesti EU:sta tulee yhä värikkäämpi kokonaisuus ja voimme nähdä jopa uusia kansakuntia EU:n sisälle muodostuvan. EU elää pääomilla joita on sijoitettu kasvaville uusille markkinoille, sekä palveluilla joita tuotetaan eläkeläisille.
EU:sta tulee alue, jonne muutta myös paljon eläkeläisiä muista maanosista.

Venäjä, taloudellisesti venäjästä tulee yhä vahvempi, mutta väestön taantuu 145 miljoonasta 120 miljoonaan ja taantuisi yhä enempi ellei entisistä neuvostotasvalloista tulisi jatkuva muuttovirta tähän korkean elintason maahan, elinkeinot perustuvat yhä enempi suurien energia- ja raaka-ainevarojen hyödyntämiseen, sekä puolustusteknologiaan.

Brasilia, maailman nopeimmin kasvava väestö ja uusiutuvien energiavarojen mahdollistama uusi tekniikka nostaa Brasilian tärkeiden kansakuntien joukkoon, väkiluku saavuttaa 250 miljoonan rajan ja valtiosta tulee Eteläamerikan keskeinen toimija, sekä USA:n starteginen liittolainen EU:n rinnalle.

Japani, väestöltään taantuva korkean teknologian maa, väkiluku putoaa noin 100 miljoonaan. Elintaso säilyy valtavien säästöjen ansiosta, myös Japanista tulee eläkeläisten asuttama valtio.

Australia, väestö kasvaa voimakkaan siirtolaisuuden ansiosta, Eurooppalaiset säilyy kumminkin enemistöänä ja maa kehityy yhä enempi korkean teknologian maana, elintaso kasvaa mutta ei tasaisesti, Australiasta tulee yhä enempi USA:n kaltainen markkinatalousmaa ilman sosiaalisia tulonsiirtoja.

Arabimaat, rikkaat arabimaat sulkeutuvat yhä enempi muilta, väkiluku kasvaa voimakkaasti ja öljyvarojen mahdollistavat investoinnit tuottavat uutta pääomaa ja nostavat elintasoa, rikkaat arabimaat ovat tulevaisuudesa maailman vaurain alue.

Köyhät arabimaat, radikalisoituvat yhä enempi uskonnon vaikutuksesta ja ajautuvat valtiososialistisiksi yhteiskunniksi, joissa talous kasvaa huomattavasti heikommin kuin väestö, köyhtymine on joka paikkaan ulottuva ilmiö.

Afrikka, ei valoa tunnelin päässä, HIV romahduttaa talouden ja väestönkasvun ja väkiluku laskee voimakkaasti, yhteiskunnat romahtaa sotalordien hallitsemiksi lääneiksi, alueen perustutanto perustuu raaka-aineiden vientiin muuhun maailmaan.
Siirtolaisuus alueelta ulos on voimakasta.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Pitää vielä täsmentää.

Muslimimaailma jakaantuu kahtia, rikkaiden Arabien rhmään ja Iranin johtamaan köyhien radikaalimuslimien ryhmään.

Meksiko ja Kanada nousee USA:n vanavedessä, Pohjoisamerikasta tulee yksi talous-ja markkinalue.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat