Seuraa 
Viestejä45973

Löysin akuutin sivuilta seuraavan:

Salsaterapiaa!

Hoitoalan töissä kiire painaa. Lisäksi potilaiden nostamiset tai pelkkä päätteen ääressä istuminen pistää selän koetukselle.

Ryhmä sairaanhoitajia, lähihoitajia ja muuta sairaalan henkilökuntaa pääsi kokeilemaan kuubalaisia rytmejä tanssilattialle. Useimmat aivan ensimmäistä kertaa. Olisiko salsaterapiasta apua rentoutumiseen?

Salsaterapeutti ja tanssinopettaja Silvia Iivari Bustamante turkulaisesta Afifa Studiosta muutti Kuubasta Suomeen kuusi vuotta sitten. Nyt hän ohjaa tanssin avulla meitä suomalaisia suhtautumaan rennommin omaan kehoomme.

– Pitää alussa kuunnella paljon musiikkia ja sen rytmiä. Suomalaiselle musiikissa merkitsee paljon melodia, mutta kuubalaiselle puolestaan musiikin rytmi on tärkeää, painottaa Silvia.

Musiikin rytmi, tasapainon siirto jalalta toiselle, askeleet, hartioiden ja lantion rentous ja liikkuvuus - siinä riittääkin haasteita aloittelijalle.
Anna aikaa itsellesi, nainen

– Tämä oma projektini salsaterapia edistää ihmisen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Naisten asema on niin rankka: tehdään töitä, töitä ja töitä. Ja sitten lasten ja kodinhoito sekä elämän kiire. On paljon stressiä eikä ole aikaa. Naisen pitää antaa aikaa Itselleen. Pitää tehdä omia asioita ja pyrkiä oman kehon hallintaan, Silvia kannustaa kanssasisariaan.

Silvia tietää mistä puhuu, sillä Suomessa hän on opiskellut uuden ammatin lähihoitajaksi. Erilaisten ryhmien kanssa voidaan tehdä salsaterapiassa erityyppisiä harjoituksia. Vaikkapa ylipainoisten ryhmässä voidaan käyttää menetelmiä, jotka sopivat juuri heille. Selkävaivaisille taas sopivat hieman toisentyyppiset harjoitteet. Salsata voi hyvin yksin ilman paria.
Hiki tulee salsatessa

Lisätietoa: http://www.salsa.fi/

Salsaopettaja: SILVIA IIVARI BUSTAMANTE, Afifa Studio, Turku

Toimittaja: LEA FROLOFF

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Sana "terapia" on mielestäni raiskattu jo joka suuntaan. Mielestäni ks. "salsaterapia" kuulostaa aivan fysioterapian yhdeltä menetelmältä! Salsaterapeutti nimikettä en ole vielä missään muualla nähnyt. Suomessa
terveydenhuollon ammattihenkilöitä ovat laillistetut ammattihenkilöt.
(http://www.teo.fi)

Laillistettuja ammattihenkilöitä, joille lain nojalla myönnetään ammatinharjoittamisoikeus, ovat lääkäri, hammaslääkäri, proviisori, psykologi, puheterapeutti, ravitsemusterapeutti, farmaseutti, sairaanhoitaja, kätilö, terveydenhoitaja, fysioterapeutti, laboratoriohoitaja, röntgenhoitaja, hammashuoltaja/ suuhygienisti, toimintaterapeutti, optikko ja hammasteknikko (17 nimikettä).

Edellä mainittuja ammatteja saa säännönmukaisesti harjoittaa vain ao. laillistettu ammattihenkilö.
Terveydenhuollon oikeusturvakeskus myöntää hakemuksesta laillistuksen em. ammatteihin.

Mielestäni terapeutti- sanaa saisi käyttää vain ne, kenellä ks. laillistettu ammattinimeke on. Eli he, kenellä ks. ammatillinen koulutus löytyy. Yksi syy terapian halveksuntaan on mielestäni juuri tämä kaikki "diibadaaba terapeuttien" jumalattoman suuri määrä! (reiki, hieronta, aroma, tanssi jne... miksi ei voisi olla esim. fysioterapeutti; tanssi terapiakeinona. Taideterapeutit sekä musiikkiterapeutit ova todella ammattilaisia ja he tekevät todellista terapiatyötä, usealla heistä kuitenkin on taustalla jokin toinen tutkinto, kuten fysioterapia tms...)

EDIT: Lisäys:
En siis väheksy erilaisia vaihtoehtohoitoja, vaan ainoastaan nimen "terapia" käyttämistä niiden yhteydessä. Mielestäni olisi asiallista pohtia, mihin yhteyteen "terapia" sanana toimii. Mikä erottaa menetelmän terapiasta, tämän pitäisi toimia määreenä siinä, missä terapiaa käsitteenä käytettäisiin. Terapia on aina prosessi, jossa on selkeä alku ja loppu. Terapiassa on aina tavoitteita ja se on suunnitelmallista sekä tutkimuksellisesti (tieteellisesti) näyttöön perustuvaa.

Kommentit (7)

Mummo
Ehrottomasti samaa mieltä. Kampaajatkin ovat nykyisin hiusterapeutteja tai vielä hienommin hårologeja

Luulin ennen että hårologi on joku vitsi tarkoittaa yksinkertaisesti vain horoa. Vähän sitten ihmettelin kun eräs beibe oikein ylpeänä mainosti olevansa sellainen ja tarjosi jotain käsittelyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käsittääkseni "Terapeutti" tittelin käyttöön ei edelleenkään vaadita mitään koulutusta, eikä siitä ole mitään sääntöjä. KORJAUS: Suurimpaan osaan.

Esim. "Parisuhdeterapeutti" saattaa olla tavallinen asiaan vähän perehtynyt pulliainen.

Sensijaan psykologi vaatii jo reilusti koulun penkillä istumista.

Leuka

Esim. "Parisuhdeterapeutti" saattaa olla tavallinen asiaan vähän perehtynyt pulliainen.

Näin juuri. Tätä tarkoitankin, olisi tärkeää että ne, jotka "terapeutin" nimikettä käyttävät olisivat todella saaneet terapiakoulutuksen. Iso osa parisuhdeterapeuteista on kyllä terapiakoulutuksen saaneita, mutta koska ks. nimike ei ole nimikesuojattu, niin ei voi olla varma mitä palveluja saa!!!

Vaahtis
Sana terapia saa ihmiset maksamaan enemmän saamastaan hyödykkeestä/palvelusta.

Aivan. Kumpaan sitä menee mieluimmin kohottamaan kuntoaan, salsatunnille vai salsaterapiaan. Jos kysymys olisi terapiasta, pitäisi saada huomattavasti laajempaa palvelua kuin vain salsatanssia! Samat elementit molemmissa varmasti on, sosiaalinen verkosto, vertaistuki jne... Mutta miksi ei voisi olla salsaryhmä niska-hartiaseudun vaikeuksista kärsiville, miksi ihmeessä se pitää nimetä salsaterapiaksi?

Murh.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat