Seuraa 
Viestejä13176

Kun tuossa minun kodin lähellä on Ensimmäisen maailmansodan aikaisia juokuhautoja ja korsun monttuja. Niin mitähän sieltä voisi löytyä jos menisi etsimään.

En tosin aijo niitä turmeltaa, koska ovat jotain suojattuja kohteita ja voi joutua vankilaa tai saada sakkoja.

???

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

Vierailija

Onko kukaan tutkinu vastaavanlaisia paikkoja etsiny tavaraa, mitä olette löytänyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Kun Torniossa tehtiin moottoritietä, niin siinä hommassa kaiveltiin metsässä lapin sodan taistelupaikkoja ja löytyihän sieltä luurankoja ja kypäriä ja konepistoolin rumpulippaitakin yms. sotilastavaraa.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Vierailija

Ei noita monttuja ja juoksu hautoja oo käytetty, mutta voi olla että siellä jotain asumista on voinu olla.

Ensimmäisen maailmansodan taistelupaikoista ei ole kokemuksia, mutta toisesta kylläkin. Olin tossa 90-luvun loppupuolella mittaamassa Karjalan metsiä kaksi viikkoa tuolla Petroskoin lähellä Matrosa nimisen kylän lähellä. Alueella oli mm. paljon juoksuhautoja.

Metsästä löytyi epämääräinen luu, josta ilmoitimme eteen päin. Mittasuhteiltaan luu oli aivan ihmisen sääriluuksi sopivan kokoinen. Harmi vaan ettei luun kohtalo selvinnyt. Paikalliset puut olivat kyllä metallin "kyllästämää", joten sahatavaraa siitä ei saanut tekemälläkään.

Mielenkiintoinen tapaus oli tapahtunut juuri tuona samaisena vuonna, kun suomalaisen luutnantin luuranko oli suurinpiirtein nojannut kiveen ko. alueella. Kädessään hänellä oli ollut Leijona pistooli ja ohimossa reikä. Ilmeisesti pahasti haavoituttuaan oli ampunut itsensä. Tuntolevystä oli saatu henkilöllisyyskin selville. Oli muistaakseni Hyvinkäältä ollut kotoisin.

Täytyy vain ihmetellä, että eikö niissä metsissä kukaan liiku, kun siellä luurangot vielä nojailee kiviin.

Asiasta toiseen alue on juuri sitä seutua, jossa Tuntemattoman sotilaan kuvitteellinen Lehto kaatui. Petroskoi-Matrosa-Prääsä alue.

Yksi paikallinen "äijä" puhui suomea ja kertoili sodanaikaisista tapahtumista. Parhaiten mieleeni jäi se, kun ukko kertoi Matroosan kylän olleen yhdessä vaiheessa puoliksi suomalaisilla ja puoliksi venäläisillä. Kylässä olleet siviilit jäivät taisteluiden jalkoihin seuraavasti. Suomalaiset joukot vetäytyivät yllättäen kylästä ja venäläiset alkoivat aavistella pahinta ja "häippäsivät" myös kylästä. Hetken päästä kylää moukaroivat Stuka syöksypommittajat ja siviilejä meni n. 20-30 pommituksen seurauksena. Kumpikaan osapuoli ei muistanut/halunnut informoida siviilejä.

Alueella käytiin kovia taisteluita ja paikallisissa metsissä voi törmätä lähes mihin tahansa sodan jättämään jälkeen.

tiäremiäs
suomessa ei ole ollu 1. maailmansodan aikana sotatoimistaa.

Niin eipä ollut niin. Onhan niitä 1. maailmansodan aikaisia juoksuhautoja olemassa Suomessakin, kun Venäjä pelkäsi Saksan hyökkäystä Suomen kautta. Osa noista "linnoitteista" palveli meikäläisiä kansalaissodassa.

Tiesittekö muuten, että tiettävästi 1. maailmansota vaati epäsuorasti viimeisen uhrinsa vielä 90-luvun alkupuolella Englannissa. Sodan jälkeen Englanti oli haudannut maahan vanhentuneita tykistön kranaatteja ja eräs huono-onninen maanviljelijä oli ilmeisesti kaivanut maillaan väärästä paikasta väärään aikaan. Tarkemmissa tutkimuksissa kranaatit ajoitettiin 1. maailmansodan aikuisiksi.

Husaari
suomalaisen luutnantin luuranko oli suurinpiirtein nojannut kiveen ko. alueella. Kädessään hänellä oli ollut Leijona pistooli ja ohimossa reikä.

Oiskohan kuitenkin joku muu tussari (Lahti-pistooli tai Parabellum?),koska Leijona-pistooli (= Norinco NZ-75) on kiinalaista tuotantoa ja suunniteltu joskus 1980-luvulla.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Eikä luu säily maan pinnalla. Siitä pitävät huolen kaikenlaiset jyrsijät. Legendaa koko juttu. Esimerkiksi voi ottaa hirvieläinten sarvet. Niitä sentään putoaa metsiin satoja tuhansia joka vuosi. Mutta ei niitä kukaan löydä. Myös elukoita kuolee ja luut häviävät.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Vierailija

Toi aarteen etsintä on kivaa hommaa, jos olisi sellainen mettalinilmaisin niin voisi löytää vaikka mitä, josku sellanen minulla oli lainassa ja löysin pullonkorkkeja, patruunanhylsyn. Porakoneenterän, kolikon vuodelta 1809.

Lähetin kolikon museovirastoon, mutta sain takaisian kun niillä oli varastossa niitä paljon ja parempi kuntoisia.

Paul M
Eikä luu säily maan pinnalla. Siitä pitävät huolen kaikenlaiset jyrsijät. Legendaa koko juttu. Esimerkiksi voi ottaa hirvieläinten sarvet. Niitä sentään putoaa metsiin satoja tuhansia joka vuosi. Mutta ei niitä kukaan löydä. Myös elukoita kuolee ja luut häviävät.

Legendaa tai ei, en osaa sanoa. Kyllä sodissa kaatuneiden jäännöksiä on tuotu viime vuosina rajan takaisilta taistelupaikoilta Suomen multiin. Tietääkseni näitäkään sankarivainajia ei ole sen kummemmin haudattu, vaan ovat olleet niillä sijoillaan mihin kaatuivat. Hirvensarvi on hiukan pehmeämpää tavaraa kuin varsinainen luu.

Vierailija
Husaari
Paul M
Eikä luu säily maan pinnalla. Siitä pitävät huolen kaikenlaiset jyrsijät. Legendaa koko juttu. Esimerkiksi voi ottaa hirvieläinten sarvet. Niitä sentään putoaa metsiin satoja tuhansia joka vuosi. Mutta ei niitä kukaan löydä. Myös elukoita kuolee ja luut häviävät.Legendaa tai ei, en osaa sanoa. Kyllä sodissa kaatuneiden jäännöksiä on tuotu viime vuosina rajan takaisilta taistelupaikoilta Suomen multiin. Tietääkseni näitäkään sankarivainajia ei ole sen kummemmin haudattu, vaan ovat olleet niillä sijoillaan mihin kaatuivat. Hirvensarvi on hiukan pehmeämpää tavaraa kuin varsinainen luu.

Minäkin kerran kattelin etsiöiden videomateriaalia, niin kerran oli vaatteet säilyny ruumiin päällä ja oli viellä lompakkokin kylkiluiden päällä jemmassa. Se oli sellainen suo missä ruumis ja sen tavara oli säilyny hyvin.

Vierailija

Onko teillä kellään tietoa kuinka hyvällä yleensä on kaikki metalli esiineet ja muut sormukset jotka ovat punonneet ja olleet maassa kauan.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Ne ovat pintakasvukerroksen alla siinä kohdassa mihin eloperäinen ulottuu, ellei ole myllätty.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat