Seuraa 
Viestejä553

Tuossa äskettäin joku heitti linkillä, miten tiedemiehet olivat ällikällä lyötyjä, kun auringosta suihkahti pilkkuminimin aikana jättimäisen suuri flare.

Samoihin aikoihin tiedeuutisissa oli juttu, miten tiedemiehet olivat onnistuneet räjäyttämään virtuaaliauringon --aurinkoteorian mukaan.

Kaksi eri uutista, joiden välinen ristiriita on ilmeinen. Jos kerta tiedemiehet eivät osanneet ennustaa pilkkuminimin aikaista flarea, niin silloin heidän virtuaalinen supernovansa ei ole oikea simulaatio luonnon auringosta.

Olen kyllä varma, että onhan se varmaan vaikuttava näkyy, kun ruudulla on räiskettä ja rätinää, ja varmana elokuvateollisuus tulee hyötymään siitä suuresti, mutta auringon mallinnukseen siitä ei ole, koska sitä mallia täytyy nyt muuttaa semmoiseksi, että virtuaaliaurinko voisi sylkeä jättimäisiä flareja myös pilkkuminimin aikoihin.

Kyseinen virtuaalinen supernova perustuu täysin tiedemiesten oletukseen siitä, mikä saa aikaan auringon valtavan säteilytehon. Ilmiselvästi siihen malliin pitää muuttaa perusoletuksia, kuten sitä katalyyttistä fuusiota, joka siellä todellisuudessa on, ja miten elämän tähden energiantuottoa ylläpidetään universumeissa jopa triiljoonia vuosia.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Vierailija

Joo, tottahan toki. Jos autosta puhkeaa rengas, niin ilmastointilaite on mitä ilmeisemmin risa.

luxlapis
Seuraa 
Viestejä553
bosoni
Joo, tottahan toki. Jos autosta puhkeaa rengas, niin ilmastointilaite on mitä ilmeisemmin risa.

Sitä vaan, että kun se virtuaaliaurinko säteili siellä ruudulla, niin synnyttikö se koskaan pilkkuminimin aikana jättimäisiä flareja ennen räjähtämistään?

Jos niin ei tapahtunut, niin se on kaiketi eittämätön todiste siitä, ettei simulaatio kuvannut reaalisia juttuja. Jos taasen siihen simulaatio-ohjelmaan lisätään pokeja, joilla flareilua kuvataan, niin tuskin sekään saa aikaan minussa kovin suurta mielenliikutusta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat