Seuraa 
Viestejä45973

On paljon ollut erilaista näkökantaa ja tietoa siitä, kuinka henkilöautoilu on yksi suurimmista maanpäällisen liikenteen hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja. Ja nyt erityisen kovassa kurssissa tuntuvat olevan erilaiset vetypohjaiset moottorit.

Varmasti vety on fossiilisia polttoaineita luontoystävällisempi vaihtoehto jos näitä kahta vertaa keskenään. Mutta.. vetymoottori tuottaa esim. vesihöyryä. Mikähän mahtaa olla tilanne siinä vaiheessa kun esimerkiksi 90% maailman autoliikenteestä on korvattu vetymoottoreilla. Taivaalle syydetään tolkuttomat määrät vesihöyryä. Tuleeko siten esim. kaikki raskaasti liikennöidyt kaupungit olemaan jatkuvasti pilvien peitossa? Tämähän luonnollisesti estää auringon lämpösäteilyä saavuttamasta Maata, joten kylmennämmekö planeettamme samalla kun yritämme estää sen ilmaston lämpenemisen?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Juu. Juu.

Laskeskele ensin millä energialla se vety on tuotettu.

Aivan käsittämätön visio mielestäni. Nykyiset moottorit ovat melko vaikeita muuttaa vedyllä toimiviksi ja toisekseen vedyn säilöntä on tolkuttoman vaikeata.

Miksei samalla tuoteta synteettistä bensiiniä ilmakehän hiilidioksidista? Se olisi hiilidioksidipäästöjen suhteen +-0 ja paljon kätevämpää kuin vety.

No vesihöyrynhän pitäisi olla hiilidioksidia monta kertaa pahempi kasvihuonekaasu, joten eiköhän sillä päästä vain ojasta allikkoon. Tietenkin on mahdollista jäähdyttää syntynyttä höyryä niin että se tiivistyy ja sen voi sitten kerätä talteen ja kaataa vaikka järveen.

Itse olen enemmän sähköautomiehiä, sillä vety on muutenkin melko utopistinen ratkaisu jo ihan turvallisuusnäkökohtienkin kannalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat