Seuraa 
Viestejä1399

Varmaan kaikki intin käyneet muistavat tarinat "jarrusta". Ruokaan lisättävistä kemikaaleista jotka heikentävät seksuaaliviettiä. Tuskinpa nykypäivän armeija moista käyttäisi. Onko kenelläkään tietoa aikaisemmista käytännöistä? Tapasin tänään yli 80-vuotiaan vanhan sotajermun joka kutsui syömäänsä kiisseliä jarruksi ja ihmetteli josko he aikoinaan todella saivat sitä itteään.

Sivut

Kommentit (24)

Mä en ainakaan oo kuullut koskaan moista legendaa, mutta sen kyllä, että kiisseliä kutsutaan jarruksi. Tiedä sitten mistä moinen nimitys.

Kai kysymys on siitä, että kiisselissä oleva sokeri nostaa verensokeriarvot katton ja pudottaa ne sen jälkeen nopeasti alas, jolloin väsyy ->jarru. En ole kyllä koskaan kuullut että mitään kummia kemikaaleja olisi laitettu. Miksi se vähentäisi seksuaalisuutta? Ettei varusmiehet alkaisi toisiaan himoita vai?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllähän tuo tuttu legenda on, ja juuri nimenomaan se, että sitä jarrua olisi juuri kiisselissä. Perjantaisin lomallelähtöpäivänä esimiehet varoitteli, että tyttöystävää jos on menossa tapaamaan, niin kannattaa jättää kiisseli syömättä.

Kaksi sotaveteraania istui vanhainkodin kuistilla piippua polttelemassa illan hämärässä kunnes toinen vanhuksista yhtäkkiä tokaisi, muistakos silloin sodassa kun puhuivat sillä lailla että olisivat kiisselliin jarrua laittaneet?

Muistanhan minä, mitäs siitä sitten?

No kun tuntuu siltä että se alkaisi pikkuhiljaa toimimaan...

Petu
Seuraa 
Viestejä2287

Moro!Olen kuullut saman urbaanilegendan armeija-aikoina,en usko todeksi.Söin jälkkärikiisselit,ilman mitään sivuvaikutuksia.Sota-ajasta en mene kyllä takuuseeen,silloin on voimassa poikkeuslait.Voisi siinä tilanteessa valtio nähdä jotain etua ,kyseiseen toimintaan.T:Petu

L
Joku joskus jossain väitti, että männävuosikymmeninä jotain kiisselin survottiin.

Olen käsittänyt, että jos jutussa on jotain perää, niin männävuosikymmenet tarkoittavat sota-aikaa (1939-1944).

Vahvistamaton lähteeni puhui jostakin bromiyhdisteestä.

Kuin myös.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239

Aiheuttaako amfetamiini jarrun kaltaisia krapulavaikutuksia? Sehän selittäisi asiaa...

Niin, amfetamiinia käytettiin yleisestiyhden jos toisenkin maan sotavoimissa sotien aikana. Viimeksi Irakin sodassa jenkkien puolella. Auttaa jaksamaan. Aiheuttaa riippuvuuden.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Niin eikö ne anna 25-30 kpl amfetamiini pohjasia lääkkeitä hävittäjälentäjille lennon ajaksi... Eräässä Dokumentissa oli juttua tästä.. Eräs ex-pilotti kertoi että niitä jokainen pilotti veti kaikki pilsut samantein ylös nousun jälkeen... vaikka niitä pitäisi ottaa aina kun väsyttää.. Sivuvaikutukset ovat pienet..( ) Kerrottiin siinä esimerkkikin.. Laskeuduttuaan pilsut alkoi vaikuttamaan ja mies nousi kuomustaan.. Yht äkkiä jätkä alkoi ammuskelemaan ympäriinsä.. seurauksena 5 kuollutta sotilasta ja muutama haavoittunut...

L
Joku joskus jossain väitti, että männävuosikymmeninä jotain kiisselin survottiin. Vahvistamaton lähteeni puhui jostakin bromiyhdisteestä.

Bromi on nimenomaan oikea vastaus. Farmauseuttivaimoni ripottelee sitä vieläkin ruokaani etten juoksisi alvariinsa kylillä eläin ojossa mutta empiiristen havaintojen mukaan runsas seleeni- ja sinkkilisä kumovat bromin vaikutuksen ja vähän ylikin.

salai
Seuraa 
Viestejä7701

Perviitiiniä käytettiin sotien aikana yleisesti Suomenkin armeijassa: Sisutabletteja. Ja vielä kai 50-luvulla jotkut suomalaiset hiihtäjätkin tehostivat menoaan tuolla amfetamiinin sukulaisella. Siitä oli ainakin maininta suomalaisesta hiihdosta tehdyssä TV-dokumentissa, jos joku näki muutama vuosi sitten.

Itsellä taitaa olla juuri nyt poskiontelon tulehdus. Edellisen kerran sain jotain lääkettä, missä taisi myös olla metamfetamiinia. Kummasti piristi ainakin.

Hyviä varusmiesuskomuksia löytyy mm. tuolta (jarrukin mainitaan): Varuskunnissa muhivat urbaanit legendat

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat