Seuraa 
Viestejä10361

[size=150:2q2wegem]Kansakunta oppositioituu ja jakaantuu vedenjakajahallituksesta[/size:2q2wegem]
[size=75:2q2wegem](ns. "nykyruotsinmalli", kts. viimeiset kannatuslukemat Fredrik Reinfeldt´in nykyhallitukselle)[/size:2q2wegem]

[ ... yhteiskunnan yleisessä terveydenhuollossa jonotetaan, odotetaan ja saadaan yksipuolistuvaa palvelua - samaan aikaan yksityisellä puolella hoidot paranevat ja käsittelyajat nopeutuvat. Kansakunta seisoo vedenjakajallaan, missä pienen ryhmän tulotaso nousee suhteettomasti ja suuri osa leijuu jatkuvassa YT-uhassa ... ]

Hallitus on juuri muodostumassa/ muodostunut, siitä on tulossa suomalainen omakutoinen vedenjakajahallitus, jossa kohtaa kulutuksellinen markkinatalous vihreyden edustaessa vain sävyä markkinavoimien kirjokentässä. Samalla Suomi sai sosiaalidemokratian muutoskriisin oppositiossa, jossa eilisen suuri on tämän päivän pieni, vaikkei ero ollutkaan vastuuseen kuin 24.000 ääntä.

Suomi kohtaa ongelmansa seuraavien neljän vuoden aikana vedenjakajalla, jossa kiihtyvä kulutusjuhlallinen markkinatalous vastuullisuusepistolastaan huolimatta siirtää vakavien ongelmien käsittelyä tuonnemmaksi. Samalla muodostumassa oleva hampaaton entisen määrityksen vasemmistoaatteellisuus etsii juuriaan ja huomistaan kriisissä, jossa edessä on vain muutos.

Sosialidemokraattinen puolue ei hävinnyt vaaleja, vaan vaalit hävisi Suomen kansa passiivisuudessaan. Kansakunnan eheys mitataan kriiseissä ja seuraavalle hallitukselle luotiin nyt vedenjakajan kriisi kansakunnan hajotessa kahteen eri osaan ja leiriin. Toiset rikastuvat rikastumistaan - viime kädessä peruskuluttajan kukkaroista ja toinen puoli aloittaa köyhtymisensä niin taloudessa kuin henkisyydessä.

Suomi joutuu maapallollisen työnuudelleenjaon kouriin - me menetämme kilpailussa kalliin kustannusrakenteen myötä suotuisan meitä elättäneen vientiylijäämän, joka yli 10 vuotta on tahkonnut varoja osinkoina ja tulonsiirtoina - enimmäkseen investointeina ulkomaille. Yhteiskunnan palvelut aloittavat rapautumisensa samalla kun vaihtotase vääntyy miinukselle - nyt se porskuttaa maailmanlaajusestikin uskomattoman hyviä lukuja. Loistoristelijä toisensa perään saa tilausmerkinnät telakoillemme, mutta tämäkin aika juoksee vielä vähiin.

Puoluepolitiikka hävisi kautta linjan vaalit, jossa kansakunta heitti viestin passiivisuudessaan koko riemunkirjavalle puoluekentälle. Kansa on väsynyt sisällyksettömiin sanoihin, kansa on väsynyt 12,5 eurosentin hymistelykorotuksiin selostustekstillä kuinka valtiovalta ottaa osaa mahdollisuuksien rakentamisiin meille perusihmisille ja kulutuksen lähtökohtavoimille.

Demarit jäävät oppositioon keräämään aatettaan, voimaansa ja uutta linjaa, jossa kansakunta kohtaisi joukkohengen, yhteenkuuluvuuden ja tarpeelliseksi tuntemisen olotilan. Oikeudenmukaisuudesta ei tarvitse suuresti puhua - se ei koskaan täysin toteudu, sillä ihmiset ovat yksilöllisesti laumasieluja ja heillä on mielipiteensä. Vain koko kansakuntaa vahvasti uhkaava tekijä muodostaa kokonaishengen, jossa oikeudenmukaisuutta yhtenäisenä on helpompi jakaa. Yhtenäinen ja motivoitunut kansakunta kestää myös alenevan kulutusvoimakehityksen paremmin kuin hajallaan oleva.

Demarien ajattelukärkeä edustava vielä pikkuriikkisen ulkoministeri Erkki Tuomioja on osaltansa ratkaisijan roolissa. Hänellä on muistikuva ajoista, jolloin yhteenkuuluvuutta luotiin aatteella ja yhteisillä päämäärillä - tuo päämäärä muuten näkyy useasti Tuomiojan takin liepeessä. Rauha on saavuttamaton olotila. Niin kauan kuin on enemmän kuin yksi ihminen, on myös erimielisyyksiä ja näiden ääri-ilmiöinä sotia.

Aate on ja istuu kaikissa ihmisissä, mutta nyt se on kadoksissa useilta. Meille on syötetty ajatus vastuullisesta markkinataloudesta. Vastuullisuus markkinataloudessa, siis kilpailutaloudessa, on niin kauan täytenä mahdotonta kun on kilpailullista vastakkainasettelua ja markkinatalous on juuri sitä. Voiton tavoittelu saa aina kohtuuttomia muotoja ja se on Suomessa viime vuosina nähty, erityisesti entisaatteellista oikeistoa lähellä olevat piirit ovat erikoistuneet ansiottomaan kähmintään ja tulonjakoon sellaisilta, jotka todellisuudessa nämä miltei kaikki voitonsaavuttamisedellytykset ovat luoneet.

Demareilla on yksi tie Suomessa. Heidän on rakennettava se oikea vastuullinen yhteiskuntatalous ja -henki vastineeksi vääjäämättä epäonistuvalle kasvumarkkinataloudelle. Olemme jo nyt kuluttaneet koko maapallon tilaan, josta ei paluuta aikaisempaan ole. Meillä on jäänyt sopeutumisen nieltävä katkera kalkki, pakkosäästöt ja kulutuksen hillintä. Nämä teesit vaativat toimintaa ja uusdemarit voivat ottaa täältä kansalaisliikkeenä - ei siis enää puolueena - vastuun työmiehen hellään kouraan. Niinistökin viittasi työläisiin, joita me kaikki itseasiassa olemme - meille vaan jää erisuuruisia summia kukkaroon kulutuksen alttarille uhrattavaksi välttämättömyyksiin ja ei niin tarpeelliseen.

Kansalaisliikkeet ovat kansakunnan yhteenkuuluvuusryhminä toiminnan ja aatemaailman iholla. Kansakuntaa yhdistetään tavoitteilla, joita ei ole puoluepoliittisesti kuorrutettu sanahelinöihin vailla normaalijärkisen ymmärrystä. Kansalaisliikkeillä on aina kirkkaat tavoitekuvat: kulutus puolitetaan, bensiinin käyttö lopetetaan, kansalaispalkka työvelvoitteella asetetaan, todellinen kulutusvero haitallisuuskorotuksella säädetään jne.

Demarit voivat tehdä nyt neljässä vuodessa muodonmuutoksen aktiiviseksi kansalaisliikkeeksi, jossa jäsenyys saa kunnian ja vetovoiman. Henkilöitä vaihtuu ja aate kirkastuu. Kuluttaminen ja hokema täysturvatusta hoivayhteiskunnasta on mahdottomuus, mutta mahdottomuus ei ole luoda henkeä, jossa kaltaisryhmä kokee voimansa toinen toisestaan ja ryhtyy tekoihin päämäärin, jotka ovat kaikille ryhmässänsä samat. Demareiden on kuoriuduttava vuosikymmenien jämähtäneestä esihistoriamuistelosta kohtaamaan nyt vallitsevan kuluttamiseen keskittyvän markkinatalousmekanismin. Kuluttaminen ei ole arvo, se on rasite. Meidän ekologinen jalanjälkemme on yksinkertaisesti liian suuri - yksi maapallon suurimmista.

Meidän on varauduttava vaikeisiin aikoihin. Markkinataloushallitus ei ratkaise tämän eikä erityisesti huomisen päivän ongelmia - se ei ole valmis vahvoihin leikkauksiin ja toimiin, joissa kansakunta paimennetaan tekoihin, joita se ei julkisesti halua, vaikka sisimmässään tietää radikaalienkin toimenpiteiden olevan välttämättömiä. Demarit eivät hävinneet SAK-mainoksella, he hävisivät äänestämättömyydelle. Kerskakulutusmainos oli liian todellinen, se vain tehtiin väärin - ruoan, perustarpeemme kanssa ei leikitellä julkisesti. Mässäily oli totuus, jota tapahtuu yhä enemmän tällä vedenjakajalla, jossa tuloerot jyrkistyvät ja vatsanseudut kasvavat.

Meidän on tehtävä päätöksiä kansakunnan vahvuudesta, missä kouluttautuminen on lähtökohta 1. Seuraavaksi on tartuttava epämiellyttävään seikkaan - perinnöt ovat tänään ja huomenna suuremmat kuin koskaan ja osa noista varoista tulee menemään vanhusten omaan hoitoon ja huolehdintaan, tulontasaus ei jaksa huomenna enää tätä nykyistä hoivayhteiskuntamallia ylläpitää. Rahaa ei yhteisessä laarissa ole riittävästi.

Lähtökohta 1 - kouluttautuminen on jatkuvaa ja koko järjestelmä on pantava remonttiin, edellytykset remontin teolle pitää tapahtua nyt jo tämän vedenjakajahallituksen aikana. Oppiminen, osaaminen, innovaatiot ja ennen kaikkea uteliaisuuden vilpitön hyväksyminen takaavat menestymisemme, esim. ympäristöteknologialalla, jossa voimme nousta sen eräillä osa-alueilla maailman huipulle. Suomalaiset ovat rakentaneet Nokian amerikkalaisille omistajille. Huomenna ei enää kaikki ole myytävissä, me tarvitsemme oman kansallisen omaisuuden, jolla ei ole hintalappua.

Lähtökohta 2 - kansalaisiin on puhallettava yhteishenkeä ja se ei tapahdu räikeillä epäoikeudenmukaisuuksilla yhtiöiden tulojen jakamisessa - on luotava uusi ajattelu siitä, ketkä ja miten voitonedellytykset luodaan ja jaetaan. Eriarvoistuva ja uusluokkajakoa lietsova malli on nyt meneillään - osa kansasta on jatkuvan YT-uhan alla, toisaalta jatkuvaa työtä ei enää ole, on vain yrittämisen meininki, jossa olemme itsemme herroja hinnoittaen itsemme kukin tavallansa. Yksilöiden yhteenliittyminen on kansalaisyhteiskunnan suojelluin ominaisuus ja kaikki voivat rakentaa ryhmiä lobbaukseen ja painostukseen - luoden itselleen arvoisensa elämän keskipisteen.

Kiina, joka on nouseva maailman valta ja omien sisäisten ongelmien tyyssija ( ja meillä monien selityksien sija miksi meillä menee niin kuin menee...) - voisi antaa meille tuhansia vuosia vanhana historiana yhden hyvän neuvon. Se on ominaisuus, miten huolehdimme itseämme ja ympäristöämme.

Kiinalaiselle on tärkeämpää nähdä hyvinvointi lähipiirissänsä kuin pelkästään itsessä. Tämä ero kollektivistisesta ajattelusta meidän individualismiin on se suuri ero, joka nyt nostaa Kiinaa suurimmaksi talousmahdiksi. Kiinalaiset ymmärtävät, että yhteenkuuluvuus, hyödylliseksi tunteminen ja luottamus kokea osallistumista ja oikeudenmukaisuutta omassa ryhmässään on kaiken lähtökohta. Yksilö on valjastettu lähipiirin eduksi, ja näin yksilö on turvassa omassa yhteenkuuluvuusryhmässänsä.

Ilkka Luoma

ilkka.luoma@keskipiste.fi
http://ilkkaluoma.blogspot.com
.............................................

[size=75:2q2wegem]Kuvakokoelma ylläolevaan kirjoitukseen [ 1 - 6 ] :

1) IMG_0602.JPG--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/459184565/ ---

Teksti 1)
Kuvan kuuluisa patsas Helsingin Hakaniemessä demareiden linnoituksessa kuvastaa ottelua vastakkainasettelusta, joka on jo syntynyt jakamaan kansakuntaa vedenjakajalla. Osa ihmisistä repii yhä enemmän "lattiatason työstä ja -kulutuksesta" itselleen osinkoja, optioita ja palkkioita. Osa taas hylkääntyy leipäjonoihin, terveyskeskusjonoihin ja AA-klinikkajonoihin yksinäistyen osallistumattomuuteen ja hyväksymättömyyteen.

2) IMG_0603.JPG--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/459184593/ ---

Teksti 2)
Demareiden puoluelinnoitus Helsingin Hakaniemessä peräänkuuluttaa jäseniään palaamaan takaisin, kuin Gabrielille paluukutsu muinoiselta tytöltä. SAK:n kerskakulutusmainos ei hävittänyt demareiden kannatusta, vaan mainoksesta syntynyt ruokapilkkaa koskeva pahennus. Mainos oli edellä aikaansa, mutta liian kirkas - totuutta lienee edelleen vaikea katsoa silmiin ja tuomio oli valmis.

3) IMG_0606.JPG--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/459184605/ ---

Teksti 3)
Demareiden päälinnoitus, puoluetoimisto sulkee oviaan kesällä aikaisemmin, joko kesäajan takia tai ihmisten vapaa-ajan hyväilemiseksi. SDP "hävisi" Kokoomukselle vain 23.000 äänellä, siis koko maassa. Sauli Niinistö sai yksin 60.000 ääntä demareiden vankalta äänialueelta, SDP siis "hävisi" Niinistölle, ei Kokoomukselle. Vedenjakajatappio oli onni demareille, sille nyt he voivat uudistaa itsensä neljässä vuodessa ja tulla takaisin kansakunnan vastuuliikkeenä korjaamaan syntyneet ja syntyvät virheet. Kansakunta saa herätyksensä kokemaan ympäristönsä tilaa kaikkinensa.

4) IMG_0608.JPG
--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/459184615/ ---

Teksti 4)
Kaiken päätteeksi kirjoitetaan perunkirjoitus, jossa jaetaan mitä on jaettavissa jälkeenjääville. Tuhkasta on noussut lintuja, niin myös kansalaisliikkeitä. Demareilla on nyt yhdistymisen kausi Vasemmistoliiton kanssa - koko tavallisen kuluttajan ja työtätekevän kansanosan on nyt liittouduttava yhtenäiseksi yhteiskuntavastuuliikkeeksi, jossa rintama ei rakoile.

5) IMG_0611.JPG
--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/459184635/ ---

Teksti 5)
Vahingossa kuvausteknisesti ilman manipulaatiota saatiin lippu puolitankoon kävelemällä oikeaan kohtaan, jolloin näkymä oli todellisuuden vastainen - samalla tavalla Suomi sai hallituksen, joka on todellisuutta vastaan - se ei kohtaa ymmärrystä ympäristönsä kokonaistilaan, jossa ihminen itse ja ympäröivä luonto oireilee sellaista, mihin "vastuullisella kulutusjuhlalla ja markkinataloudella" ei parannuskeinoja luoda kokonaisuuden ehdoilla.

6) IMG_0612.JPG--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/459184663/ ---

Teksti 6)
Eduskunta alkaen vaalijärjestelmästä on tulevan remontin esitilassa, nyt paalutetaan perustuksia kestokykyyn mihin yhteiskuntamme joutuu oppimisessa, kouluttautumisessa, terveydenhoidossa, hoivaperiaatteissa, tulontasauksessa ja ennenkaikkea kansakunnan yhteenkuuluvuus- ja osallistumisjärjestelyissä, missä se aivan tavallinen kansakunnan osa saa kokonsa mukaisen sijan valtajärjestelmissä - on syntynyt uusien kansalaisliikkeiden aika.
..............................................................................

Ylläolevia linkkien alta saatavia kuvia saa käyttää vapaasti alun kolumnin kanssa. Copyright by Ilkka Luoma 2007 [ 14.huhtikuuta armon vuonna 2007, juuri ennen uuden hallituksen nimeämistä ][/size:2q2wegem]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (49)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361

Sosialidemokratian kriisi esittäytyy huomenna TV1:n Lauantaiseurassa -- demaripuheenjohtaja Eero Heinäluoma on tentattavana... , mielenkiintoista kuulla, mitä sanoo ja ennenkaikkea mitä kysytään

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Sosialidemokratian kriisi esittäytyy huomenna TV1:n Lauantaiseurassa -- demaripuheenjohtaja Eero Heinäluoma on tentattavana... , mielenkiintoista kuulla, mitä sanoo ja ennenkaikkea mitä kysytään

Me olemme eläneet viimeiset kolmekymmentä vuotta, korporaatien hallitsemassa yhteiskunnassa, jota on dominoinut SAK.
Ehkä on aika siirtyä kehityksessä jo eteenpäin.

Mikäli halutaan pelastaa pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361
Lapin Mies
Ilkka Luoma
Sosialidemokratian kriisi esittäytyy huomenna TV1:n Lauantaiseurassa -- demaripuheenjohtaja Eero Heinäluoma on tentattavana... , mielenkiintoista kuulla, mitä sanoo ja ennenkaikkea mitä kysytäänMe olemme eläneet viimeiset kolmekymmentä vuotta, korporaatien hallitsemassa yhteiskunnassa, jota on dominoinut SAK.
Ehkä on aika siirtyä kehityksessä jo eteenpäin.

Mikäli halutaan pelastaa pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta.

Siis demareilla - 23.000 ääntä vähemmän saaneilla - ei ole jalansijaa nykyisyydessään?, no muutosprosessi käyntiin...., demareilla on nyt huomisen vastuunkantajan tekijän paikka...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Lapin Mies
Ilkka Luoma
Sosialidemokratian kriisi esittäytyy huomenna TV1:n Lauantaiseurassa -- demaripuheenjohtaja Eero Heinäluoma on tentattavana... , mielenkiintoista kuulla, mitä sanoo ja ennenkaikkea mitä kysytäänMe olemme eläneet viimeiset kolmekymmentä vuotta, korporaatien hallitsemassa yhteiskunnassa, jota on dominoinut SAK.
Ehkä on aika siirtyä kehityksessä jo eteenpäin.

Mikäli halutaan pelastaa pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta.
Siis demareilla - 23.000 ääntä vähemmän saaneilla - ei ole jalansijaa nykyisyydessään?, no muutosprosessi käyntiin...., demareilla on nyt huomisen vastuunkantajan tekijän paikka...

Kuka puhui demareista, minä puhuin SAK:sta.
Mikä teissä komukossa on oikein vikana, kun kaikki pitää vääntää valheeksi ...
Eikö asioista voi puhu asioina, rehellisesti mies miehelle.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361
Lapin Mies
Ilkka Luoma
Lapin Mies
Ilkka Luoma
Sosialidemokratian kriisi esittäytyy huomenna TV1:n Lauantaiseurassa -- demaripuheenjohtaja Eero Heinäluoma on tentattavana... , mielenkiintoista kuulla, mitä sanoo ja ennenkaikkea mitä kysytäänMe olemme eläneet viimeiset kolmekymmentä vuotta, korporaatien hallitsemassa yhteiskunnassa, jota on dominoinut SAK.
Ehkä on aika siirtyä kehityksessä jo eteenpäin.

Mikäli halutaan pelastaa pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta.
Siis demareilla - 23.000 ääntä vähemmän saaneilla - ei ole jalansijaa nykyisyydessään?, no muutosprosessi käyntiin...., demareilla on nyt huomisen vastuunkantajan tekijän paikka...Kuka puhui demareista, minä puhuin SAK:sta.
Mikä teissä komukossa on oikein vikana, kun kaikki pitää vääntää valheeksi ...
Eikö asioista voi puhu asioina, rehellisesti mies miehelle.

...............

Taitaa demarit ja SAK olla aika liki toisiaan - sinäkö se problem? No, pannaan sitten SAK myös remonttiin

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361

MIssä luuraa demareiden nuoret, joilla olisi muutosvoimaa ja uteliaisuutta muustakin kuin kuluttamisesta - onko SDP puolue ilman aatetta?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361

Lopuksi:

Mikä tulee olemaan Erkki Tuomiojan rooli uudessa SDP:ssä - hänessä voisi olla 60-luvun muutoshenkeä!

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Lopuksi:

Mikä tulee olemaan Erkki Tuomiojan rooli uudessa SDP:ssä - hänessä voisi olla 60-luvun muutoshenkeä!

Mikäli Erkillä on jokin rooli, niin homma on pilalla ...

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361
Lapin Mies
Ilkka Luoma
Lopuksi:

Mikä tulee olemaan Erkki Tuomiojan rooli uudessa SDP:ssä - hänessä voisi olla 60-luvun muutoshenkeä!
Mikäli Erkillä on jokin rooli, niin homma on pilalla ...

.....

Eki oli viime hallituksen ajattelevin yksilö, tämän älykköominaisuuden tunnustavat politiikkatoverit kautta linjan ....

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Lapin Mies
Ilkka Luoma
Lopuksi:

Mikä tulee olemaan Erkki Tuomiojan rooli uudessa SDP:ssä - hänessä voisi olla 60-luvun muutoshenkeä!
Mikäli Erkillä on jokin rooli, niin homma on pilalla ........

Eki oli viime hallituksen ajattelevin yksilö, tämän älykköominaisuuden tunnustavat politiikkatoverit kautta linjan ....

Höpöhöpö, Erkki oli ensisijaisesti "presidentin" mies hallituksessa, siksi se oli ulkoministeri.
Lipponen ei voinut sietää koko tyyppiä ...

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361
Lapin Mies
Ilkka Luoma
Lapin Mies
Ilkka Luoma
Lopuksi:

Mikä tulee olemaan Erkki Tuomiojan rooli uudessa SDP:ssä - hänessä voisi olla 60-luvun muutoshenkeä!
Mikäli Erkillä on jokin rooli, niin homma on pilalla ........

Eki oli viime hallituksen ajattelevin yksilö, tämän älykköominaisuuden tunnustavat politiikkatoverit kautta linjan ....
Höpöhöpö, Erkki oli ensisijaisesti "presidentin" mies hallituksessa, siksi se oli ulkoministeri.
Lipponen ei voinut sietää koko tyyppiä ...

....................

Lipposta kismitti, kun hänellä ei ollut sana hallussa kuten Tuomiojalla, muualla EU:ssa Tuomioja sai arvostusta pelisilmästään, kielitaidostaan ja laajasta ymmärryksestä todellisen rauhanaatteen puolestapuhujana. Katso Itsevaltiaat

Kuinka Kanerva saman ikäluokan koskaan työtä tekemättömänä selviää EU-poikien mielipidekirjosta?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Lapin Mies
Ilkka Luoma
Lapin Mies
Ilkka Luoma
Lopuksi:

Mikä tulee olemaan Erkki Tuomiojan rooli uudessa SDP:ssä - hänessä voisi olla 60-luvun muutoshenkeä!
Mikäli Erkillä on jokin rooli, niin homma on pilalla ........

Eki oli viime hallituksen ajattelevin yksilö, tämän älykköominaisuuden tunnustavat politiikkatoverit kautta linjan ....
Höpöhöpö, Erkki oli ensisijaisesti "presidentin" mies hallituksessa, siksi se oli ulkoministeri.
Lipponen ei voinut sietää koko tyyppiä .......................

Lipposta kismitti, kun hänellä ei ollut sana hallussa kuten Tuomiojalla, muualla EU:ssa Tuomioja sai arvostusta pelisilmästään, kielitaidostaan ja laajasta ymmärryksestä todellisen rauhanaatteen puolestapuhujana. Katso Itsevaltiaat

Kuinka Kanerva saman ikäluokan koskaan työtä tekemättömänä selviää EU-poikien mielipidekirjosta?

Kanerva, Tuomioja, Väyrynen, Halonen kaikki vanhoja ja ehkä myöskin nykyisiä KGB agentteja ...
Jokainen kuuluisi niistä siirtää eläkkeelle niin nopeasti kuin mahdollista.
Oli ihan oikein että nämä kaksi veijaria, eli Värynen ja Kanerva laitettiin ulkoministeriöön vahtimaan Halosta, näitä luupäitä Halonen ei hyppyytä.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361
Lapin Mies
Jyde
Örppp... Vitalis mikä darra...Aivan.

...............

Siis demareillako?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Lapin Mies
Jyde
Örppp... Vitalis mikä darra...Aivan................

Siis demareillako?

Niiin, mitähän kieltä se oikein oli, vai oliko pelkkä röyhtäisy ...

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361
Lapin Mies
Ilkka Luoma
Lapin Mies
Jyde
Örppp... Vitalis mikä darra...Aivan................

Siis demareillako?
Niiin, mitähän kieltä se oikein oli, vai oliko pelkkä röyhtäisy ...

......................

Demarit "röyhtäilevät" kilpaa nyt, erityisesti Jykälle, hiillostavat - jatkaako nykyhallitus loppuun?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361

Tuomioja kriisiryhmän johtoon muuttamaan puoluetta kansanliikkeeksi.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361

Suomen valtapuolue pitkiltä ajoilta, demarit, antoivat itselleen "synninpäästön" ja tunustivat tehneensä virheitä, mikä on Tuomiojan ja Heinäluoman filosofinen vastakkain debatti? - toinen arvioi, toinen ei. Tällä on suuri merkitys, sillä demarit eivät katoa, mutta heidän tulee uudistua, muissä ovat uudistusvoimat, riittääkö Tuomiojan taito herätellä osin patavanhoillista ajattelua?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

En usko, että demarit kovin äkkiä lähtevät nousemaan. Hyvin paljon hallaa pääsi tapahtumaan heidän vallassaoloaikana, johtoporsaat rikastuivat, mutta kansa köyhtyi.

Ei ainakaan noilla menettelytavoilla, mitkä heillä ovat olleet käytössä (seuraavassa henkilökohtaisia kokemuksia sosialidemokraateista):

En ollut ennen uhri, ennen kuin lapseni otettiin huostaan ja huostaanottaja oli sosiaalityöntekijä, joka oli sen opinahjon rehtorin erittäin hyvä ystävä, jossa opiskelin siihen aikaan kun lapseni otettiin huostaan. Huostaanoton jälkeen kävin lakimiehen puheilla, kävin poliisien puheilla, mutta kun sossu oli sossu, jolla valtaa yli äyräitten....niin lapseni joutuivat tosi uhreiksi.

Viimeinen työsuhteeni oli yrittäjällä, jolla myös suhteita kysyisen poliittisen opinahjon rehtoriin ja poliittiseen eliittiin...

Kyllä minua painostettiin ottamaan lopputili, mutta sanoin suoraan, etten ota. He voivat antaa ja kirjoittavat todistukseen, etten kerkeä kaikkea sitä työtä tekemään, mikä minulle on työtehtäväksi määrätty, siinä työajassa, josta he maksavat palkan, 1200 euroa, ja josta he vetävät täyden valtion ja kunnan työllistämistuen.

-------------

Minulla oli siinä mielessä onni matkassa, että olin nähnyt sen "heikomman osapuolen syyllistämis" -kulttuurin vuosien aikana. Jo 90-luvulta. Nyt ei mennyt läpi eikä olisi mennyt silloin kun lapseni otettiin huostaan muuten kuin oli helvetin itsepäinen ja periksiantamaton sosiaalityöntekijä, joka tuhosi muitakin perheitä alueella, jossa asuin.

----------------

Työväen Akatemiassa 4-vuotta opiskelleena tiesin siitä pelottelukulttuurista, jota sosiaalidemokraatit harrastavat. Eikä yksin pelottelukulttuuri vaan myös käytännön toimia polkemalla ihmisoikeuksia ja jopa viemällä puolustuskyvyttömiltä hengen!

Valehtelu, työpaikkakiusaaminen, ivaaminen, pilkkaaminen, syyllistämin ja kaikki ala-arvoiset toimintatavat ovat ne tavat, jotka ovat ominaisia tietyntyyppisille ahneille ja vallanhaluisille ihmisille.

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... 4&start=30

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat