Seuraa 
Viestejä553

Tiede ei voi koskaan saada aitoa tietoa älystä. Tieteellinen tieto älystä on aina falsifioituvaa --sanan varsinaisessa merkityksessä.

Tiede on auttamatta ulkona älyn tietämisestä, sillä äly syntyy olentoon sisäisesti; älyä ei kukaan ole voinut luoda, koska luonnossa toimii havaittavasti auto-organisaatio. Jos älyä voitaisiin luoda, niin silloin tietysti äly ei olisi Luojallakaan muuta kuin luotua, eli silloin olisi mieletöntä puhua itsetietoisuudesta tai itseorganisaatiosta, tai ylipäätään älystä.

Älyllisyys vaatii, että äly on sisäsyntyistä. Jos äly olisi ulkoa päin annettavaa, niin se ei voi olla älyä, koska silloin sellainen ulkoa annettu olisi auttamattomasti rajallista ja täysin riittämätöntä pienimpäänkin älylliseen suoritukseen. Esimerkiksi tällainen ajattelu älystä on mahdollista vain silloin ja siinä, kun älyn suuruudella ei ole mitään ylärajaa; älyn tulee olla riittävää kaikissa tilanteissa, jopa perimmäisten asioiden pohtimisessa älyä tulee olla aina riittävästi saatavilla.

Ulkoa annettu äly ei voisi mitenkään riittää ihmiselle edes tavalliseen ajatteluun. Siksi älyllä tiedetään varmasti, että äly tulee ihmiseen sisältä päin, ja että sitä annetaan ihmiselle sitä mukaan, kun ihminen sitä tarvitsee; äly ei varastoidu aivoihin. Muistikin generoidaan aina uudestaan, joten ei ole mielekästä pitää älyä nesteenä...

Ihminen ei siis tarvitse älyllisyyteen tiedettä, vaan pelkkä avoin mieli riittää siihen, että ihmisen äly riittää ilman uskontoa ja ilman tiedettä mihin tahansa. Tiede ja uskonto olisivat vain älyn rajoituksina, eivätkä suinkaan takaisi tietoa älystä.

Luonnossa on kiistattomasti funktio, jonka olemuksena on itsestään järjestyminen. Mikä tahansa luonto järjestyy sisältä päin, ja jos siihen yritetään tuoda ulkoa järjestystä, niin se ei ole silloin sen luonto. Myöskin älyn astia aivot perustuvat luonnon auto-organisaatioon; luonto nousee aina ja kaikkialla kohden korkeuksia, pyrkien nousemaan gravitaatiota vastaan kohtisuoraan. Se saa kosmoksessa vääjäämättä aikaan älylle sopivaa luontoa, eli aivostoja.

Luonnon auto-organisaatio pyrkii kaikkialla kosmoksessa tuottamaan aivoja, älyn luontoja, missä älyllä on mahdollisuus kukkia. Ei siis ole niin kuin ateistit opettavat, että vain tässä nurkassa on sattuman oikusta älyä, vaan kosmos on täynnään älyä, eli älyllinen elämä on vääjäämätön tosiasia, eikä siinä ole sattumalle mitään sijaa.

Koska siis luonto pyrkii kaikkialla järjestymään sisältä päin, niin silloin sovitusoppi ja ateismi eivät kuulu luontoon, koska ne kieltävät luonnosta sisäsyntyisyyden.

Rakkain terveisin, Turing Machine aka Ainut Vain

PS. Älyllisyyteen ei tarvita tieteellisyyttä.

Kommentit (5)

se että ihmiset opettavat lemmikkeilleen temppuja joilla nämä voivat älytä paremmiin miten saavat esim ruokaa ittellen helpommin on periaattesta ulkopuolelta asennettava tekoäly koska tuskin eläin ole niin viisat et voi pohtia pitkälti mekanisia juttuja... mutta älyämään niitä se voi. vai luuleksä ettei eläimet tunne kipua tai ovat niin viisaita miten "jumala" niistä on tehnyt?
eli ne kaikki uskovaiset jokta kouluttaa eläimii toimivatki jumalansa vastaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Autot olivat organisoituneet ruuhkaiseksi kokonaisuudeksi johon poliisi yritti tuoda ulkoapäin järjestystä. Minä menin mopolla oikealta ohi koko rötöksestö ja heilutin hävyttömästi takajalkaani. Älyni oli järjestynyt sisälle kypärään jossa oli kuuma enkä voinut raapia kun nenää kutitti.
Helikopteri rikkoi kovalla metelillä termodynamiikan lakeja ja hipoi vuorenhuippuja vaarallisen tuntuisesti. Lehmät söivät laitumella ruohoa eivätkä vilkaissetkaan. Ne olivat suuntautuneet turpa kohti turvetta joten näkökenttä rajoittui horisonttiin käsin.

Me vain nousimme gravitaatioon nähden kohtisuoraan reunan yli ja sitten kraateriin jossa oli kiistattomasti vesiputouksia joiden funktio oli mielekkäästi nestettä. Putous generoitiin koko ajan uudestaan mutta se näytti olevan paikallaan. Se pyrki luomaan aivoja mutta uskonto ja tiede olivat sen rajoitteina.

hiulihei

sinitauti tarttuu kuin kosmoskynä

Vainut Sain
PS. Älyttömyyteen ei tarvita kuin 5 minuuttia löysää aikaa

luxlapis
Seuraa 
Viestejä553
frag
se että ihmiset opettavat lemmikkeilleen temppuja joilla nämä voivat älytä paremmiin miten saavat esim ruokaa ittellen helpommin on periaattesta ulkopuolelta asennettava tekoäly koska tuskin eläin ole niin viisat et voi pohtia pitkälti mekanisia juttuja... mutta älyämään niitä se voi. vai luuleksä ettei eläimet tunne kipua tai ovat niin viisaita miten "jumala" niistä on tehnyt? eli ne kaikki uskovaiset jokta kouluttaa eläimii toimivatki jumalansa vastaan?

Se että keskinkertaisuudet opettavat lemmikkeilleen temppuja joilla nämä voivat älytä paremmin miten saavat esim kakkosasunnon ittelleen helpommin on periaatteessa ulkopuolelta asennettava tekoäly koska tuskin rikas ei ole niin viisas et voi pohtia pitkälti mekanistisia juttuja... mutta älyämään niitä se ei voi. Vai luuleksä ettei rikkaat tunne kipua tai ovat niin viisaita miten "jumala" niistä on tehnyt? Eli ne kaikki ateistit jotka kouluttaa rikkaita toimivatki jumalaansa vastaan?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat