Seuraa 
Viestejä45973

Suolan syönti on terveellistä, se vähentää äkkikuoleman riskiä.

Luin joskus tutkimuksen missä verrattiin vähän ja paljon suolaa käyttävien kuolintilastoja. Runsaasti suolaa käyttävät eli pitempään.
Suolahan sitoo nestettä ja jo se itsessään parantaa suorituskykyä esim. urheilussa.

Läskiki o terveellistä.
Se on jus sitä mitä valmistetaan kaikesta ylimääräsestä. Eks siinä sillo pitäs oll just kaikki. Aivot tarvii läskiä. Järki kato luistaa paremmi rasvattuna.

Läski ei lihota. Mä e oo nähny yhtää jamppaa joka olis lihava joka syö läskii surutta. Ylipainosii kasvisyöjii ja läskin kyljyksen sivusta leikkaajia kyllä.

Suolane läski on kaiken lisäks hyvää.

Nii ja kananmunat o terveellisii.

Sivut

Kommentit (32)

Kohtuus kaikessa. Jos massoille kertoo että "syö tätä ainetta x, se on terveellistä" niin kohta lööpit huutaa aineen x aiheuttamista yliannostuskuolemista. Suola on muutenkin kohtuullisen arka aihe suomalaisille. Lisäsuolan tarve on niin kiinni ruokavaliosta että ei sitä voi suoralta kädeltä kenellekään suositella.

A. Ankka
Kohtuus kaikessa. Jos massoille kertoo että "syö tätä ainetta x, se on terveellistä" niin kohta lööpit huutaa aineen x aiheuttamista yliannostuskuolemista. Suola on muutenkin kohtuullisen arka aihe suomalaisille. Lisäsuolan tarve on niin kiinni ruokavaliosta että ei sitä voi suoralta kädeltä kenellekään suositella.

Mielummi pikkase liikaa ku liian vähä.
Suomalaisia on kusetettu.
Se o se rööki joka niitä haittoja tuo, ei suola.

Palviläski on TOODELLA hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Telkkarissa tuli just pätkä tänään missä sanottiin että uuden tutkimuksen mukaan juuri eläinrasvan syönti alensi veren rasvapitoisuutta enemmän kuin esimerkiksi oliiviöljy. Siinä puhuttiin monesta muustakin jutusta, mutta tuo irtolause särähti korvaan.

Taitaa olla perseestä nykyiset opit.

Maukka Perusjatka

Taitaa olla perseestä nykyiset opit.

No asiat eivät todellisessa maailmassa ole kovin yksioikoisia. Vesi on erinomainen terveydenedistäjä oikein sijoitettuna, muutama desi keuhkoissa kuitenkin tappaa. (näin karrikoituna)

Eiköhän kaikki ruoka oli pääsääntöisesti terveelistä kohtuudella nautittuna. Tosin tämä vähäsuolainen hössötys alkaa hieman mennä överiksi, mutta onneksi löytyy vielä kotoa suolapurkki ja ranne toimii.

mirri
Tosin tämä vähäsuolainen hössötys alkaa hieman mennä överiksi, mutta onneksi löytyy vielä kotoa suolapurkki ja ranne toimii.

Ei se epäterveellisyys, vaan se suolan paha maku... Sitä nyt ei voi paljoakaan laittaa, tai kohta on ruoka jo syömäkelvotonta.

mirri
Eiköhän kaikki ruoka oli pääsääntöisesti terveelistä kohtuudella nautittuna. Tosin tämä vähäsuolainen hössötys alkaa hieman mennä överiksi, mutta onneksi löytyy vielä kotoa suolapurkki ja ranne toimii.

Älä muuta sano.
Miksi vaarallista suolaa kuitenkin "syötetään" esim. karjalle nuolukivien muodossa? Vai onko siitä luovuttu?

Kuukkeli
Miksi vaarallista suolaa kuitenkin "syötetään" esim. karjalle nuolukivien muodossa? Vai onko siitä luovuttu?
Nisäkkäät tarvitsevat pieniä määriä suolaa. Lehmä ei sitä omasta ruoastaan saa. Lihansyöjillä ei samaa ongelmaa ole, koska eläinten liha itsessään sisältää tarvitttavan määrän suolaa.

Maukka Perusjatka
Suolan syönti on terveellistä, se vähentää äkkikuoleman riskiä.

Luin joskus tutkimuksen missä verrattiin vähän ja paljon suolaa käyttävien kuolintilastoja. Runsaasti suolaa käyttävät eli pitempään.
Suolahan sitoo nestettä ja jo se itsessään parantaa suorituskykyä esim. urheilussa.

Läskiki o terveellistä.
Se on jus sitä mitä valmistetaan kaikesta ylimääräsestä. Eks siinä sillo pitäs oll just kaikki. Aivot tarvii läskiä. Järki kato luistaa paremmi rasvattuna.

Läski ei lihota. Mä e oo nähny yhtää jamppaa joka olis lihava joka syö läskii surutta. Ylipainosii kasvisyöjii ja läskin kyljyksen sivusta leikkaajia kyllä.

Suolane läski on kaiken lisäks hyvää.

Nii ja kananmunat o terveellisii.

Eikös se ole niin että määrä tekee myrkyn.

Aika mielenkiintoista myös , että uuden tutkimuksen mukaan kovat rasvat eivät olekaan epäterveellisiä ( toki tässäkin pitää muista tuo edelinen: määrä tekee myrkyn)
Mutta se mihin kiinnittän asiassa huomion, on että tieteen, tieteilijän, pitäisi olla avarakatseeinen ja muuntautumiskykyinen, ei jämähtää johonkin perusopinkappaleeseen, sillä usein se perusopinkappale on vain jonkun ihmisen teoria, tai tukimuksen tulos, mutta nöyränä pitäisi osata myöntää: ihminen tietää ja osaa paljon, mutta vain hippusen.

esim. olen kritisoinut purkkivitamiineja, sillä, okei,siinä purkissa on sitä jotakin vitamiinia, mutta toimiiko se vitamiini tehokkaasti erotettuna vaikkapa jossakin hedelmässä esiintyvistä entsyymeistä, ta ilman jostakin ominaisuudesta siinä hedelmässä, josta emme ole vielä tietoisia??

Köppä
Nisäkkäät tarvitsevat pieniä määriä suolaa. Lehmä ei sitä omasta ruoastaan saa. Lihansyöjillä ei samaa ongelmaa ole, koska eläinten liha itsessään sisältää tarvitttavan määrän suolaa.

Aivan, suolaa siis tarvitaan.
Kuinkas on hirvien laita? Napsivatko silloin tällöin esim. muurahaisia että saavat tavallaan suolan makua evääseen ?

Hmm, taitaa se ruokasuola olla suhteellisen harmitonta suolaa.

Lapsena joskus maistoin tien reunaan kasattua suolaa, maistui aivan normaalille suolalle, joten sitä se taisi ollakin. Olisi pitänyt tajuta ottaa kotiin muutamankymmentä kiloa.

Olen sitä mieltä, että ihminen tykkää ruoista, jotka ovat elossa pysymisen kannalta hyödyllisiä. Evoluutio on meidän makuaistin semmoiseksi muovannut. Nykyään kaikkea vaan on saatavilla vaikka kuinka paljon niin, että ihan mitä vaan voi syödä liikaa. Keräilytaloudessa eläneet esivanhempamme varmaan kokeilivat uusia asioita maistamalla ja jos uusi ruoka-aines maistui hyvältä se varmaan oli syötävää. Heillä ei ollut sitä ongelmaa, että söisi liikaa ja alkaisi lihota holtittomasti vaan pikemminkin päinvastoin. Siksi makeat ja rasvaiset ruoka-ainekseet olivat hyviä ja makuaisti kehittyi niin, että niitä oli mukava syödä. Suolan saannissakin oli varmaan ongelmia kun ei ollut mikropopcorneja ja taffeleita. Niinpä suolainen maistuu meistä vieläkin hyvältä, jotta suolaa saisi riittävästi.

Tämä oli Köpän ihan oma ruokaevoluutioteoria.

mirri
mistä sitten johtuu jalkojen "suonenvedot" öiseen aikaan, sen jälkeen kun on vähentänyt suolan käytön minimiin?

Se on kalium-natrium-magnesium suhteen epätasapainoa. Solut ja hermosto tarvitsee noita aineita.
Ei eläimet niitä suolakiviä suolan takia nuole vaan hivenaineiden. Ne onkin luonnonsuolakiviä, ei siis mitään ruokasuolakiviä...

Tietenkin suoloja tarvitaan. Ite käytän tavallista ruokasuolaa ruuanlaittoon ja merisuolaa tai ureaa jäänsulatukseen ulkoportailta.

Miltäpä maistuis esim. kananmuna ilman suolaa? En ole edes viittinyt kokeilla. Lapissa tais aikoinaan olla tapana, että kahviin laitettiin suolaa. No Lapin Mies tai Aslak tämänkin tietää. Ainakin anoppini Ylitorniolla teki sitä vielä jotain 10 vuotta sitten.

Merisuola tai vuorisuola. Mitä eroa niillä muuten on?

Lassi

Merisuola tai vuorisuola. Mitä eroa niillä muuten on?

Vuorisuola on kuulemma puhtaampaa. Merisuolassa on epäpuhtauksia. Suolahuonehoidoissa käytetään vuorisuolaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat