Seuraa 
Viestejä465

Harjoittelemalla voi opettaa itseään suorittamaan jonkin tietyn sarjan, joka voi koostua esim. liikeradoista tai vaikkapa ajatuksista, mutta olisiko mahdollista ottaa tähän sarjaan mukaan yksi kappale unohtamisia? Siis siten, että aina tietyssä kohtaa ei oikeasti muistaisi miten sarja jatkuu. Ja vieläpä niin, että tämä unohtaminen kestäisi aina sen tietyn ajan, esim. 3 sekuntia, jonka jälkeen hän kokisi hoksaamisen tuntemuksen siitä mitä seuraavaksi pitikään tehdä.

Kommentit (3)

Saattaisi kyllä voida, mutta tulisiko tästäkin tavallaan automaatio, elikkä se oli määrätyssä yhteydessä "normaali" toiminto.

Itse huomaan usein laskevani neljän jälkeen kuuteen, ja huomaan hypyn jälkeinpäin.
En tiedä mikä vika siinä viitosessa on.

smarko
Seuraa 
Viestejä465

Ajattelin kysyessäni jonkinlaista lavaesiintymistilannetta, esim. sirkusareenaa tai baarin kykyjenetsintäillan pikkulavaa. Siinä sitten sarjaansa suorittaessaan ja päätyessään unohduskohtaan, sitä joutuisi oikein vaivalla etsimään mielestään sitä sarjassa seuraavaksi tulevaa asiaa, mutta ei vain saisi pähkäiltyä sitä esiin, ennen kuin sen tasan kolmen sekunnin kuluttua sieltä jostain plupsahtaisi pintaan. Voisiko tälläistä unohtamista opetella?

Aika guru saa olla, jos hyppää suoraan nelosesta kutoseen, siis ihan joka ikinen kerta. Liekö edes mahdollista korvata/muuttaa jotain niin perustavanlaatuista ja niin lukuisissa ajatuksissa ja tehtävissä esiintulevaa asiaa kuin numerotietämystä?

Pitäisiköhän unohtamisen sisältävään sarjaan kuuluvien asioiden olla niin abstrakteja tai harvoin "oikeassa elämässä" esiintyviä, että niiden välistä polkua kulkiessa ei tulisi vastaan jo olemassa olevia polkuja? Voisiko sitten luoda täydellisen ja aidon unohtamisen kokemuksen, joka kestää juuri sen 3 sekuntia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En tiedä ihan tuolla tavalla kun sanot, mutta varmaankin voit opetella sarjan, jonka jossain vaiheessa oleva sana saa sinut muistamaan sen kuuluvan, tai puuttuvan sanan jostain välistä.

Itselläni tuo puuttuva viitonen tulee lähinne punttireenissä:

yksi, kaksi, kolme, neljä, kuusi, seitsemän, hemputti jäikö se vitonen taas pois.

Ja laskut menee sekaisin: Onkohan se tiedostamatonta laiskuutta?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat