Seuraa 
Viestejä45973

Osaisiko joku lääketiedettä seuraava kertoa:
Onko tupakoinnin, ja siitepölyallergioiden välillä todettu mitään yhteyksiä?

Itse en ole moisesta kuullut, mutta ihmettelen onko se sattumaa, että kun 7 vuoden tupakoinnin jälkeen lopetin, alkoivat jokakeväiset siitepölyallergiaoireet. En ole ikinä sairastanut mitään allergioita, ainakaan todettuja, eikä kovinakaan siitepölykesinä ole oireita ollut. Muutamia kuukausia tupakoinnin lopettamisen jälkeen oli myös pakko lopettaa muun muassa suihkehajusteiden käyttö, koska ne alkoivat aiheuttaa pahoja allergisia reaktioita, mm hengenahdistusta, nenän vuotoa, yskää.

Eli kysymys: onko kyseessä tupakoinnin, tupakoinnin lopettamisen tai tupakoimattomuuden aiheuttama muutos hengityselimissä, vaiko puhdas sattuma?

Kommentit (2)

Ihan mutua, mutta kuulostaa äärettömän epätodennäköiseltä että jos olisit jatkanut tupakointia, et nyt kärsisi allergioista, astmasta..
Ajatteletko että tupakka olsi suojannut siitepölyoireilta.. eli olisiko alveoleihin ja muualle hengitysteihin kertynyt terva suojannut heng.tie oireilta. Eli olisiko tervan poistuminen tehnyt heng.teiden pinnat herkemmiksi??

Jokatapauksessa terveytesi kannalta paras ratkaisu oli tupakanpolton lopettaminen.. Ihan käsittämätön myrkky, mitä enemmän sen vaikutuksia tutkitaan, sitä enemmän sen haitallisia vaikutuksia todetaan.. Eikä ainoastaan hengitystiet ole se kohde.. se vaikuttaa muutenkin terveyteen.. Melkeinpä voisi kysyä että mihinkä sairauteen tupakka ei vaikuttaisi pahentavasti..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat