Valkosipulin tehokkuus virusflunssaa vastaan

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Nelisen vuotta sitten aloin syömään aina raakaa valkosipulia, kun flunssan oireita ilmeni. Aiemmin sairastin flunssan 4-6 kertaa vuodessa, mutta valkosipulikuurin aloittamisen jälkeen olen ollut terve tähän päivään. Ajattelin valkosipulin ensisijaisesti nostavan vastustuskykyä, mutta nyt satuin olemaan työmatkalla influessan iskiessä, enkä saanut mistään valkosipulia. Sama virus jota kaikki työkaverini sairastivat viikosta kahteen.

Heti ensimmäisenä sairaspäivänä aloitin todella vahvan valkosipulikuurin. Yksi yksi kolmen vartin välein. Pilkottuna ja raakana nieltynä. Kuume nousi illalla lähemmäs kolmeenysiin, mutta tänä aamuna kaikki oireet olivat hävinneet. Kurkku oli hieman käheä ja pientä vuotoa nenästä, mutta muuten tunsin oloni täysin terveeksi. Pientäkään lämpöä ei ole noussut koko päivän aikana.

Miten on mahdollista, että valkosipuli toimii virusta vastaan, johon antibiootit eivät tehoa. Vai toimiiko elimistöni vain jotenkin eri tavoin kuin muilla?

Kommentit (15)

Vierailija
Kasahai
Nelisen vuotta sitten aloin syömään aina raakaa valkosipulia, kun flunssan oireita ilmeni. Aiemmin sairastin flunssan 4-6 kertaa vuodessa, mutta valkosipulikuurin aloittamisen jälkeen olen ollut terve tähän päivään. Ajattelin valkosipulin ensisijaisesti nostavan vastustuskykyä, mutta nyt satuin olemaan työmatkalla influessan iskiessä, enkä saanut mistään valkosipulia. Sama virus jota kaikki työkaverini sairastivat viikosta kahteen.

Heti ensimmäisenä sairaspäivänä aloitin todella vahvan valkosipulikuurin. Yksi yksi kolmen vartin välein. Pilkottuna ja raakana nieltynä. Kuume nousi illalla lähemmäs kolmeenysiin, mutta tänä aamuna kaikki oireet olivat hävinneet. Kurkku oli hieman käheä ja pientä vuotoa nenästä, mutta muuten tunsin oloni täysin terveeksi. Pientäkään lämpöä ei ole noussut koko päivän aikana.

Miten on mahdollista, että valkosipuli toimii virusta vastaan, johon antibiootit eivät tehoa. Vai toimiiko elimistöni vain jotenkin eri tavoin kuin muilla?

Taitaa haiskahtaa aika voimakkaasti tuommoisilla määrillä?

Vierailija
kabus

Taitaa haiskahtaa aika voimakkaasti tuommoisilla määrillä?

No mutta enhän minä sitä itse haista . Totta puhuen, otan annoksen yleensä töiden jälkeen kun ei tarvi mennä ihmisten ilmoille. Haju ehtii hyvin kadota aamuun mennessä.

Tuollainen tehokuuri on tosin vaikuttaa hieman voimakkaammin. Vaimokkeen mukaan seuraavana päivänä ihon läpi tulee tunkkainen tuoksu, jota tosin ei onneksi haista kuin läheltä.

Enkä suosittele tätä nyt muutenkaan kellekään, jolla on vara pitää sairauslomaa. Hyvähän se on antaa ruumiin levätä välillä. Erikoistapauksissa, kuten lomamatkaa ennen, on kuuri varmasti eduksi.

Vierailija
Kasahai
Nelisen vuotta sitten aloin syömään aina raakaa valkosipulia, kun flunssan oireita ilmeni. Aiemmin sairastin flunssan 4-6 kertaa vuodessa, mutta valkosipulikuurin aloittamisen jälkeen olen ollut terve tähän päivään. Ajattelin valkosipulin ensisijaisesti nostavan vastustuskykyä, mutta nyt satuin olemaan työmatkalla influessan iskiessä, enkä saanut mistään valkosipulia. Sama virus jota kaikki työkaverini sairastivat viikosta kahteen.

Heti ensimmäisenä sairaspäivänä aloitin todella vahvan valkosipulikuurin. Yksi yksi kolmen vartin välein. Pilkottuna ja raakana nieltynä. Kuume nousi illalla lähemmäs kolmeenysiin, mutta tänä aamuna kaikki oireet olivat hävinneet. Kurkku oli hieman käheä ja pientä vuotoa nenästä, mutta muuten tunsin oloni täysin terveeksi. Pientäkään lämpöä ei ole noussut koko päivän aikana.

Miten on mahdollista, että valkosipuli toimii virusta vastaan, johon antibiootit eivät tehoa. Vai toimiiko elimistöni vain jotenkin eri tavoin kuin muilla?

Tuskin se viruksiin vaikuttaa, valkosipulissa on antibioottisia aineita, kun elimistön vastustuskyky kasvaa bakteerien vähyyden takia, riittää valkosoluja enemmän tuhoamaan viruksia.
4-6 flunssaa vuodessa.., itselläni oli viimeksi flunssa -88, muutenkaan ei ole ollut mitään muuta kuin lievä nuha ja yskä aina välillä, en syö valkosipulia.
Vastustuskyky mikrobeja vastaan hankitaan lapsuudessa, aikuisena kannattaa välttää bakteereja, älä syö mitään pesemättä käsiäsi ja pese kaikki kuumentamatta syötävä riittävän hyvin.
Älä kaiva nenää (paitsi paperin kanssa), viet silloin nenän limakalvoille ne mikrobit joita sormissasi on.

Vierailija

Jospa valkosipulin salaisuus onkin siinä, että niiden syöjät karkoittavat hajullaan kaikki viruksenkantajat (ja kantamattomat) kauaksi itsestään.
Kyllä jossain julkisessa kulkuneuvossa jos joku oikein haiseva tulee viereen istumaan, niin kyllä sen pään (nenän) kääntää mahdollisemman poispäin haisevasta ihmisestä..

Eli jos runsain määrin syötte valkosipulia flunssan ehkäisyyn, niin liikunnallakin on todettu olevan vastustuskykyä parantava vaikutus. Joten suosittelen polkupyörällä, kävellen liikkumista, julkisten kulkuneuvojen sijaan. KIITOS!

Vierailija

Parasta kuulemma viinaan uutettuna.
Ei muuta ku valkosipuleja vodkassa marinoimaan.
Syö sit sipulit ja juo sisällön.

Vierailija

Saman asian kuin valkosipuli ajaa myös C-vitamiini. Itse parannan alkavan flunssani syömällä pari grammaa C-vitamiinia. Kyse siis on kait antioksidanteista ja vastaavista, jotka auttavat kehon omaa immuunipuolustusta toimimaan flunssavirusta vastaan. Voisin kuvitella tuon allisiinin antibakteerisen vaikutuksen johtuvan erityisesti siitä, että se edistää immuunipuolustuksen toimintaa eikä niinkään sellaisenaan tapa bakteereja, viruksia ja sieniä kuten antibiootit yleensä tappavat bakteereja estämällä juuri nimenomaan bakteerien jakautumisen.

Vierailija

Influenssaan ei ole olemassa kuin yksi lääke: Koskenkorva
Jos ei juo Kossua influenssa kestää 14 päivää.
Jos juo sairaus menee ohi jo kahdessa viikossa.

Vierailija
Kasahai
Balthasar
Piti ihan kuuklettaa. Näkyy siitä hyötyä olevan:

http://www.yrttitarha.com/kanta/valkosipuli/




Kiitos linkistä. Herää kysymys, miksi pelkkää alliinia ei myydä reseptivapaana lääkkeenä apteekissa? Vai myydäänkö?

Alliini on aminohappo, tarvitaan lisäksi entsyymiä joka muuttaa sen allisiiniksi.
Allisiini on aika pysymätön aine, se muuttuu helposti muiksi yhdisteiksi.
Se ei vaikuta immuunijärjestelmään vaan tuhoaa suoraan mikrobeja.
Allyyli-S(=O)-S-allyyli

Vierailija
fenomenologi
Alliini on aminohappo, tarvitaan lisäksi entsyymiä joka muuttaa sen allisiiniksi.
Allisiini on aika pysymätön aine, se muuttuu helposti muiksi yhdisteiksi.
Se ei vaikuta immuunijärjestelmään vaan tuhoaa suoraan mikrobeja.
Allyyli-S(=O)-S-allyyli

Kuinka?

Nähtävästi allisiini toimii myös suoraan jonkinlaisena solumyrkkynä bakteereja ja sieniä vastaan. Mutta allisiinilla on myös antioksidatiivisia vaikuttimia, mikä yleensä auttaa immuunipuolustusta toimimaan.

En lyhyellä wikisemisellä löytänyt kuinka allisiini toimii mikrobeja vastaan? Jos se pystyy tuhoamaan erottelematta mikrobeja pitäisi sen olla melkoisen toksista myös ihmisen omille soluille. Niin no, vaikuttaahan se voimakkaasti kyynelten eritykseen.

Ilmeisesti allisiinin teho perustuu suoraan kohteeseen käytettynä toksisuuteen, mutta nautittuna sen pitoisuudet elimistössä ovat niin pieniä että sen tehovaikutus perustuu antioksidatiiviseen vaikutukseen eikä niinkään antimikrobiseen vaikutukseen. (Tämä on siis arvaukseni.)

Vierailija

fenomenologi kirjoitti:
Alliini on aminohappo, tarvitaan lisäksi entsyymiä joka muuttaa sen allisiiniksi.
Allisiini on aika pysymätön aine, se muuttuu helposti muiksi yhdisteiksi.
Se ei vaikuta immuunijärjestelmään vaan tuhoaa suoraan mikrobeja.
Allyyli-S(=O)-S-allyyli

Wikipedia kirjoitti:
When fresh garlic is chopped or crushed, the enzyme aliinase converts alliin into allicin which is primarily responsible for the aroma of fresh garlic.

Wikipedia kirjoitti:
Allicin is not a very stable compound. It degrades slowly upon standing and is rapidly destroyed by cooking.

Tämä taitaakin olla se syy miksi valkosipulia ei "saa"/kannata puristaa valkosipulipuristimella vaan pilkkoa kun sitä käyttää ruoanlaitossa, kun allisiini silloin sitten tuhoutuu. Paksut valkosipuliviipaleet joiden sisällä osa allisiinista säilyy taitavat olla kuumennetussa ruoassa terveellisempiä kuin ohuet tai pienet palaset ja puristettu valkosipuli terveellisempää kuumentamattomassa ruoassa kun alliinaasi muuttaa suuremman osan alliinista allisiiniksi?

Vierailija
aquamarineOnion
fenomenologi kirjoitti:
Alliini on aminohappo, tarvitaan lisäksi entsyymiä joka muuttaa sen allisiiniksi.
Allisiini on aika pysymätön aine, se muuttuu helposti muiksi yhdisteiksi.
Se ei vaikuta immuunijärjestelmään vaan tuhoaa suoraan mikrobeja.
Allyyli-S(=O)-S-allyyli



Wikipedia kirjoitti:
When fresh garlic is chopped or crushed, the enzyme aliinase converts alliin into allicin which is primarily responsible for the aroma of fresh garlic.



Wikipedia kirjoitti:
Allicin is not a very stable compound. It degrades slowly upon standing and is rapidly destroyed by cooking.



Tämä taitaakin olla se syy miksi valkosipulia ei "saa"/kannata puristaa valkosipulipuristimella vaan pilkkoa kun sitä käyttää ruoanlaitossa, kun allisiini silloin sitten tuhoutuu. Paksut valkosipuliviipaleet joiden sisällä osa allisiinista säilyy taitavat olla kuumennetussa ruoassa terveellisempiä kuin ohuet tai pienet palaset ja puristettu valkosipuli terveellisempää kuumentamattomassa ruoassa kun alliinaasi muuttaa suuremman osan alliinista allisiiniksi?

Allisiini tuhoutuu kuumennettaessa ja hapen vaikutuksesta, siitä ei siis ole välttämättä paljon hyötyä kuumennetun ruoan seassa, kannattaa lisätä valkosipuli vasta lautaselle tai salaattiin.
Valkoinen jo kertoikin että se on tehokas antioksidantti (hapettuu helposti), se kuitenkin tappaa mikrobeja myös elimistössä, ei normaalejakaan lääkkeissä olevia antibiootteja hirveästi vereen tule, ei niidenkään teho kuitenkaan perustu antioksidanttivaikutukseen.

Vierailija

Ei se voi toimia, ellei se ole jonkin viidestä suurimmasta lääkefirmasta tuottamaa ja terveyskeskuslääkärin määräämää. Muu on humpuukia.

Vierailija
Kasahai
kabus

Taitaa haiskahtaa aika voimakkaasti tuommoisilla määrillä?



No mutta enhän minä sitä itse haista . Totta puhuen, otan annoksen yleensä töiden jälkeen kun ei tarvi mennä ihmisten ilmoille. Haju ehtii hyvin kadota aamuun mennessä.

Tuollainen tehokuuri on tosin vaikuttaa hieman voimakkaammin. Vaimokkeen mukaan seuraavana päivänä ihon läpi tulee tunkkainen tuoksu, jota tosin ei onneksi haista kuin läheltä.

Enkä suosittele tätä nyt muutenkaan kellekään, jolla on vara pitää sairauslomaa. Hyvähän se on antaa ruumiin levätä välillä. Erikoistapauksissa, kuten lomamatkaa ennen, on kuuri varmasti eduksi.

HÖpö höpö. Haju on voimakkaimmllaan vasta seuraavana päivänä. Ja hiki haisee kanssa

Uusimmat

Suosituimmat