Seuraa 
Viestejä45973

Tuli tänään havaittua Keravanjoen varressa olevalla lammella SALAMANTEREITA. Vesiliskoja toiselta nimeltään.Hemmetin komeita otuksia, kuin lohikäärmeitä, selkäharjas ja siniharmaalla pohjalla täpliä ja tulipunainen mustatäpläinen vatsa...
Vioimeksi penskana nähnyt lammikoissa moisia. Nappasin läpinäkyvään astaan uroon ja naaraan valokuvauksen ajaksi ja mulautin takaisin lampeensa.
Kuva piti ottaa, niin hienoja olivat. Onneksi lampi on syrjässä ja ei suositulla reitillä... saavat elää rauhassa. Kakarat voisivat innostua tuollaisista eläimistä, kun nykyään ei kukaan opeta lapsiaan ettei noita saa kerätä kotiaan. Vaan onko muut havainneet tällaisia eläimiä? Pistän illan mittaan ne kuvat tänne...
Vaan ovatko muut nähneet salamanteria luonnossa? Lienee nykyään erikoinenkin?

Kommentit (4)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35419
taiteilijatyyppi

Kuva piti ottaa, niin hienoja olivat. Onneksi lampi on syrjässä ja ei suositulla reitillä... saavat elää rauhassa. Kakarat voisivat innostua tuollaisista eläimistä, kun nykyään ei kukaan opeta lapsiaan ettei noita saa kerätä kotiaan.Eivät nykylapset ole kiinnostuneita tuollaisista. Valitettavasti, sillä sen sijaan että lapsena tappaisivat muutaman yksilön, he aikuisena surutta jyräävät liskojen elinympäristöt tietämättä edes mitä tuhoavat.

Vaan ovatko muut nähneet salamanteria luonnossa? Lienee nykyään erikoinenkin?

Kyllä niitä lapsena oli yleisesti pellon ojissa. Ja pakko myöntää, että muutamalla yksilöllä tuli kantaa harvennettua, kun piti ottaa akvaarioon ja sitten muiden kiireiden painaessa päälle unohtaa koko juttu. Täytyykin tässä kevään mittaan katsella ojia, löytyisikö noita liskoja (vai mitä salamantereita ne ovatkaan, oliko se niin että liskoja ne ovat vain suomenkieliseltä nimeltään). Rantakäärmeitä täällä näkee ilahduttavasti vesipottien äärellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vesiliskot ovat varsin yleisiä Etelä-Suomessa. Itse olen nähnyt albiinosammakon, mutta kamerasta loppuivat patterit juuri kriittisellä hetkellä, joten kuvat olivat sumeita.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat