Seuraa 
Viestejä45973

Lasken sen varaan, että tähän kellonaikaan voi aina kysellä mitä tahansa kysymyksiä

Niin, se ajatus joka on alkanut vaivaan päätä on: aika ja ihminen. Tässä vaiheessa ehdin vielä kuitenkin tunnustaa, että olen hiljalleen pääsemässä Stephen Hawking:sin kirjassa "kuvitettu laitos, ajan lyhyt historia" loppupuolelle.

Ensimmäisen kerran tämä ajatus ajan poistaminen maailmankaikeudesta tuli mieleeni jossain kohtaa kirjaa lukiessa. Myöhemmin SH itse myös kertoi, että kaikilla kappaleilla/hiukkasilla on itseasiassa oma aika-avaruutensa.

Miksi siis ihminen on kehittänyt termin aika ? Ihmisen keksintöhän se on - faaraoiden kait tarkemmin - että; maapallo pyöriin ~24 h välein, auringon ympäri mennään ~12 kk välein jne. Olihan tästä hyötyä, koska samalla saatiin ennustettua viljan kasvua ja tulvia paremmin. Mutta nykyään tarkkuus on parantunut noista aurinkokelloista sen verran, että on huomattu ettei nykykeinoin voida mitata aikaa suurissa nopeuksissa. Vertaa kahta kelloa maanpäällä ja avaruusaluksessa.

Kun pyritään ratkomaan maailmankaikkeutta niin tuntuu hassulta, että tarkkuus joka riittää tulvan ennustamiseen muutaman auringonnousun tarkkuudella, riitää myös ratkaisemaan paikkan jossa elämme syntymistä. Olisiko maailmankaikkeus ja sen hiukkaset helpompi ratkaista jos aikaa ei olisi lainkaan ?

Mielestäni tässä on kevyt aasinsilta toiseen kysymykseen, miksi nopeus joka on suurempi kuin c mielletään automaattisesti ajassa taaksepäin kulkemiseksi ? Eikö lentokoneesta lähtevää valonsädettä voi verrata ääniaaltoon samasta lentokoneesta ? Kaikkihan sen tietää, että ääni tulee vähän perästä päin jos konetta katsotaan maasta käsin. Miksei siis valonnopeudella liikkuvasta kappaleesta heijastuva valo voisi tulla vähän perästä ?

--
.-Pepi-.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat