Seuraa 
Viestejä45973

Oli Britanniassa valmistauduttu moiseen jo ennkolta, onhan siellä kokemusta IRA-sodan ajalta. Piirteellistä oli myös huomattava liioittelu, kuin WTCn tornit olisivat olleet kyseessä. Maanalainen pantiin seisomaan, lähirautatietkin joksikin aikaa. Koko mahtava poliisi- ja pelastuskoneisto oli näytillä. Junien pysäyttäminen tunneleihin, vaikka evakuointikin helpoimmin kävisi ajaen junat pienellä nopeudellea asemille. Liikenteen hidas käynnistyminen, maanalainen ei toimi täysin vielä tänä aamuna.
Tarkoitus oli antaa vaikutelma hyvin suuresta. Näin mahtavaa ei olekaan ollut jälkeen toisen maailmansodan, jonka lopulla tippui taivaalta vielä V-ammuksia.

On pääteltävissä iskun, kuitenkin kaikkiaan vain neljä pommia ja virallisesti nyt 37 kuollutta, olevan Irakin sodan laajenemista. Kuitenkin virallisessa tiedottelussa epämääräisesti puhutan vain islamisteista.
Eikä ole selvyyttä, onko tuo teon tekijäksi ilmoittutunut solu todeta edes olemassa. Herrat, taustalla tietenkin myös Poika Bush, varaavat käteen muitakin mahdollisuuksia. Irakiinhan ei enää voida tehdä retkeä. eikä Afganistaniinkaan. Iran, se ainakin on heti rajan takana, ja siellä ainkin on islamisteja. Valmisteluja Iranin retkestä ei ole koskaan kiistetty.
Toisaalta Saudi-Arabian ja joidenkin muidenkin ruhtinaskuntien sisällä
ilmenee islamistista vaikutusta. Lontoon ym. muutn mahdolliset teot ovat peruste myös otteen kiristämiselle. Samalla saadaan lujempi ote myös öljystä. - Ensi vaiheessa uutisen jälkeen öljyn hinta heilahti jyrkästi alaspäin, vaikka myös osakekurssit jonkin verran.

Suurten herrojen huippukokous Skotlannisa. Lontoon paukut tuli heti asialistalle, ja herrat tottakai tuomitsivat. Sitä tuomioistuin jo istuu, vaikka syytettyjä ei edes ole löydetty. Ja tuomioon täytäntöönpano, se,
jos ei merkitse suoraan sotaa, ainakin tuo sen lähemmäksi. Lähemmäs herrani. lähemmäs sotaa! Virsi Titanicin uppoamisen yhteydessä. Ja onhan luotu tunnelma kun jäävuoreen taas olis törmätty. - Säästynpä nyt paljolta, kun televisio on rikki. - Vladimir Putin, missä joukossa nyt oletkaan, mitä lauluja laulamassa, antamassa oikeutta uuteen sotaretkeen! Eikö tule mieeen, että tulevina aikoina myös ja juuri Venäjä voisi olla kohde. Torju vihollinen pyhäinkuvin, kuten ensimmäisen maailmansodan aikaan.

Suomi, saatiin sopivasti alettua ja päätettyäkin paperialan seisautus, myös paperin hinnan puolustamiseksi, kuten toiset öljyn. Rajavartijalakkokin saatiin aletuksi ja päätetyksi. Tarkoitus oli testata noissa myös taistelevan kansan mielialoja. Suurinpiirtein ei antanut aihetta
huoleen, vaiin kourallinen ääveitä vaati tehtaiden ottamista valtiolle. Ja nythän työ sujuu, ja tilit kertyvät.

Rajavartijalakon aikaan ja se perusteena ihan julkisesti kerrotun mukaan Suomen yhteistyö eräiden länisvaltojen kanssa turvallisuusasioisa oli tiivistä. Ja kun täällä kohta ovat ne kisat, ja sitten se suuri valtiokokous.
Suomi tottakai järkjyttyneenäkin pyyttää apua ja oosittaa lojaalisuutta.
NATOn etukomennuskunnat ovat tulossa. Ja epäilemättä on halu molemminpuolinen syventää suhdetta, vaikka virallista päätöstä liittymisestä ei voitan tehdä. Suomi on myös valmisi lähettämään joukkoja nopeaan toimintaan, tosi toimiin, ilman rauhanturvan nimikettä.
Jos vain sota saadaan alkamaan.

En sano, että sota kohta alkaisi, Lontoon tapahtumat yksistään eivät liene riittävä peruste. Mutta ainakin sota tulee lähemmäs. Lähemmäs Herrani, lähemmäs sotaa!

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (32)

[quote="ArKos itse"] En sano, että sota kohta alkaisi,

>qaz: niih, eihän semmost sovi sanoo, ku sit helpost syytetään sodan lietsomisesta, eiks jeh?

Arkos: Mutta ainakin sota tulee lähemmäs.

>qaz: Samaa mieltä olen. Siellä missä tänään alkaa sota, sille sodalle on menneisyydessä olemassa pitkän pitkät vihan ja koston kitkerät juuret.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En osaa vielä sanoa kantaani siihen, että oliko Lontoon pommi-iskut lavastettu, vai oikean al-qaida ryhmittymän kostoisku, täytyy tutustua materiaaliin enemmän. Tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että al-qaidan nimissä toimiva kiihkoislamistiryhmä lähti kostoretkelle, koska heidän valtionsa on kokenyt tarpeetonta väkivaltaa, ilman hyvää syytä.

Vakaa mielipiteeni on, että WTC-iskut olivat Yhdysvaltain suunnittelemat ja toteuttamat, mutta tällä kertaa he saivat "mielellään" uuden kipinän terrorisminvastaiselle sodalle. Ihmisten kuitenkin pitäisi ajatella mikä oli motiivina tuohon Lontoon iskuun. Britit ja Amerikkalaiset ovat tehneet järkyttävää tuhoa Irakissa ja Afganistanissa. Perheitä on kuollut pommituksissa ja nälkään. En voi tuomita "terroristeja" jos kostamaan lähtevät, se ei ole mitenkään hieno juttu, mutta ymmärrettävää.

Kohta soditaan Iranissa, myöhemmin (jos uskaltavat P-koreassa). P-koreassa tosin ei ole mitään rikkauksia, joita kannattaisi lähteä ryöväämään.

On siis saavutettu tutkimuksessa läpimurto, saatu jätteitä neljästä itseräjähtäneestä miehestä, ja nähty heidän kävelevänkin asemalla
enne räjähdystä reppu selässä. Tästä on hyvä jatkaa. Myös Italiassa odotellaan.

Ei rättipää, vaan reppu selässä kävelevä nuori, useimmiten mies.
Ranskassa on jo kielletty huivien käyttö virallisissa paikoissa, kuten kouluissa. Miellojnkahna jossakin maassa astuu kielto käyttää reppuja yleisillä paikoilla, kuten asemilla, kouluissa, valtion virastoissa, yleensä kaduilla jne..

Petu
Seuraa 
Viestejä2289

Moro!Eilinen ajankohtaisen kakkosen ohjelma,näistä Yhdysvaltalaisista opiskelijahihhuleista,oli loistava esimerkki minnepäin he ovat menossa.Omahyväistä uskovaisuutta ja sotilaallista uhoa piisaa vaikka muille jaettavaksi,se pitää taatusti huolen siitä,että maailmasta eivät kahinat tule loppumaan. Näillä maailman pääuskonnoilla,kristityillä ja muslimeilla,on kummallakin oma "terroristinkäsikirja" nimittäin raamattu ja koraani.En todellakaan väitä ,että kaikki uskovaiset olisivat kannattamassa ,näiden fundamentalistien uhoa ja terroria.Ilmeisesti niitä kannattajia on kuitenkin tarpeeksi,että saavat kähinää aikaiseksi vielä tulevaisuudessakin.Tämänkaltaiset piirteet uskonnoissa on loistava esimerkki siitä,että heidän "isot" kirjansa ovat vain ihmisten kirjoittamia,vailla minkäänlaista totuuden pohjaa.Näillä pyritään vain hallitsemaan ja ohjaamaan ihmisten ajattelua,näissä tapauksissa ei todellakaan positiiviseen suuntaan.Ilmeisesti Bushilla oli niin paljon uskonnollisia piirejä rahoittamassa vaalikampanjaa,että nyt niille täytyy jakaa virkoja kiitokseksi.Seuraava iskun kohde taitaa todellakin olla Iran,ei tarvitse kuin muutama tekosyy lisää,niin taas paukkuu.Jos tällä kertaa alkaisi jenkkien sotiminen nostaa Usan taloutta,niin kuin eräs finanssi alan lehti oli tuuminut ,kun Usa oli hyökännyt Irakiin-Vieläkään ei taloudessa ole kasvun merkkejä ,vaikka Usa käy sotaa Irakissa.Tätä sotimista käydään ilmeisesti myös pönkittääkseen omaa taloutta??!Ei hyvältä näytä

Pummi
Britit ja Amerikkalaiset ovat tehneet järkyttävää tuhoa Irakissa ja Afganistanissa. Perheitä on kuollut pommituksissa ja nälkään. En voi tuomita "terroristeja" jos kostamaan lähtevät, se ei ole mitenkään hieno juttu, mutta ymmärrettävää.

Ja yhtään ainutta ihmistä ei kuollut kun Saddam upotti omiaan happoihin... eikä mitenkään muuten.. veikkaan että enemän ihmisiä on kuollut Saddamin hallinon aikana kuin toisen persianlahden sodan aikana....(tai mikä sen oikea nimitys sitten onkaan)

Petu
Seuraava iskun kohde taitaa todellakin olla Iran,ei tarvitse kuin muutama tekosyy lisää,niin taas paukkuu.

Melko epätodennäköistä kuitenkin. Huomattava osa jenkkien sotavoimista on tällä hetkellä kiinni Irakissa ja Afganistanissa, osa taistelujoukoista on pysyvästi Etelä-Koreassa ennaltaehkäisemässä Pohjois-Korean uhkaa, ja lisäksi USA on luvannut auttaa Taiwania Kiinaa vastaan, joka myös sitoo resursseja (vaikkei kovin näkyvällä tavalla).

USA hyökkää (jos hyökkää) Iraniin vasta sitten kun Irak ja/tai Afganistan on rauhoitettu ja jenkkidemokraattinen järjestelmä on päässyt kunnolla vauhtiin. USAn ja Iranin suhteet ovat kyllä olleet jäissä islamilaisen vallankumouksen jälkeen jo 30 vuoden ajan, eikä valkoisessa talossa ole unohdettu panttivankinöytyytystä.

Toisin kuin Irakissa, Iranin sotavoimien vahvuus on tuntematon. Maassa ei ole voitu harrastaa samanlaista tiedustelutoimintaa kuin Irakissa, eikä jenkeillä riitä tarpeeksi arabien näköisiä, sujuvaa persiaa puhuvia miehiä tutkimuksiin. Osa tiedoista saadaan tietenkin tiedustelusateliiteilla, mutta kenttätyön tutkimusta tekevää väkeä ei löydy. Lisäksi näyttää siltä että Iranilaiset ovat huomattavasti enemmän oman hallintonsa tukena kuin Irakin kansa Saddamin aikaan. Lisäksi Iranilla on hyvät välit Venäjään.

Jotta jenkit voisivat hyökätä Iraniin, niin Iranin lähialueille pitäisi keskittää huomattavasti enemmän joukkoja kuin siellä on nykyään. Tiedustelutietojen saaminen on huomattavasti vaikeampaa, ja tuntematonta vihollista vastaan on jokseenkin ikävä hyökätä. Luulen että Iranilaiset seurasivat silmä kovana jenkkien Irak-hyökkäystä ja tutustuivat samalla moniin jenkkien käyttämiin taistelutapoihin. Kukaan taas ei tiedä, miten Iranin armeijaa on kehitetty Iran-Irak -sodan jälkeen... ja oma jokerikortti on taas Iranin potentiaalinen ydinasekapasiteetti.

Suostuuko Israel vain seuraamaan tilannetta? Jos Israel ottaa aloitteen käsiinsä, miten Israel iskee ja mikä on Iranin vastaus? Miten Venäjä suhtautuu? Turkki? Pakistan ja Intia? EU?

Ei... en usko että jenkit lähtevät kovin pian Iraniin.

Qark

Ja yhtään ainutta ihmistä ei kuollut kun Saddam upotti omiaan happoihin... eikä mitenkään muuten.. veikkaan että enemän ihmisiä on kuollut Saddamin hallinon aikana kuin toisen persianlahden sodan aikana....(tai mikä sen oikea nimitys sitten onkaan)

Saddam oli paha mies. Mutta hän ei silti ollut syy sodan aloittamiseksi. Jos Saddamin pahuus ja oman kansan terrorisointi olisivat olleet syynä Irakin sodalle, niin Yhdysvallat saisivat samoilla perusteilla putsata maailmasta kymmenisenkunta Diktaattoria, jotka tappavat samalla tapaa omiaan.

Persianlahden sota II tai siis Irakin sota ei aiheuttanut montaa uhria, mutta kuolleita tuli jälkimainingeissa (ja tulee yhä) aivan käsittämättömiä määriä. Eli tuhoa tehtiin ja tehdään edelleen enemmäin kuin Saddamin aikana. Ihmisiä kuolee janoon ja nälkään.

Monet Irakilaisetkin ovat sanoneet, että Saddamin hallinnon aikana tunsi olonsa paljon paremmaksi, kuin mitä nyt vuosia sodan jälkeen. Yhdysvallat eivät silti pysty/halua korjata tilannetta, kun syy Irakissa olemiseen on aivan eri, kuin kansan vapauttaminen.

Pummi
Qark

Ja yhtään ainutta ihmistä ei kuollut kun Saddam upotti omiaan happoihin... eikä mitenkään muuten.. veikkaan että enemän ihmisiä on kuollut Saddamin hallinon aikana kuin toisen persianlahden sodan aikana....(tai mikä sen oikea nimitys sitten onkaan)Saddam oli paha mies. Mutta hän ei silti ollut syy sodan aloittamiseksi. Jos Saddamin pahuus ja oman kansan terrorisointi olisivat olleet syynä Irakin sodalle, niin Yhdysvallat saisivat samoilla perusteilla putsata maailmasta kymmenisenkunta Diktaattoria, jotka tappavat samalla tapaa omiaan.

Persianlahden sota II tai siis Irakin sota ei aiheuttanut montaa uhria, mutta kuolleita tuli jälkimainingeissa (ja tulee yhä) aivan käsittämättömiä määriä. Eli tuhoa tehtiin ja tehdään edelleen enemmäin kuin Saddamin aikana. Ihmisiä kuolee janoon ja nälkään.

Monet Irakilaisetkin ovat sanoneet, että Saddamin hallinnon aikana tunsi olonsa paljon paremmaksi, kuin mitä nyt vuosia sodan jälkeen. Yhdysvallat eivät silti pysty/halua korjata tilannetta, kun syy Irakissa olemiseen on aivan eri, kuin kansan vapauttaminen.


Saddamin hallinto oli tuttu ja siihen oli sopeuduttu. Uusi hallinto on vieras ja sen tuoneet amerikkalaiset ovat epäsuosiossa lähes kaikissa arabimaissa. Inhimillisiä virhearviointeja sattuu ja jokunen ihminen saattaa kuolla nälkään, mutta sellaista se on ihmisten on niin vaikea olla tasapuolisia.
Jälkimainingit, pommin räjäytykset ja kidnappaukset ym., ovat heijaistusta kansalaisten tyytymättömyydestä uutta hallintoa ja sen aikaan saanneita amerikkalaisia kohtaan. En osaa sanoa, menikö joku pieleen uuden hallinnon rakenteen suhteen, vai onko kyse puhtaasti vihasta amerikkalaisia ja heidän kanssaan yhteistyötä tekeviä ihmisiä kohtaan.

Lontoon itseräjähtäneiltä löydettiin pakistanilaisten henkilöpaperien jäännökset. Todistaa henkilöpapereista vaan ei itse henkilöistä.
Väestö on osittain samanlaista eteläisen Afganistanin kanssa pohjoisessa Pakistanissa. Menneuiden sotavuosien aikana Pakistaniin tuli runsaasti afgaaneja, ja pakeni talebanejakin viimeisen sodan aikana. Myös Pakistanissa on samanmielisiä. Ei varmaan ollut vaikeata hankkia Pakistanin paperit, jos henkilöt olivat toisesta maasta, tai ainakin melkein.

Alkujaan Al Qaida poti henkilöpulaa. Tarinat tuhansista taistelijoista
hyvin luultavasti olivat itämaista kerskuntaa. Irakin sota ja varsinkin onneton jälkihoito nosti huomattavasti värväytymisinnostusta. Henkilöstöä riittää muuaallekin kuin Irakiin ja Saudi-Arabiaan.

Viimeisin Afganistanin sota voitettiin helposti, USAhan ei maasotatoimia edes siellä käynyt. Myös Irakissa sotilaallinen voitto oli helppo. Pelkin rynnäkköväärein Saddamin pojat maailman nykyaikaisinta sotakonetta vastaan. Jälkihoito oli kaukana tämän tason alapuolella. Ja kun Irakin
sota elpyi ja jatkuu, myös Afganistanin sota elpyi taas ja jatkuu.

Muunnanpa erästä virttä: " Minä vaivana maapallon oon ratsumies."

Gideon
Saddamin hallinto oli tuttu ja siihen oli sopeuduttu. Uusi hallinto on vieras ja sen tuoneet amerikkalaiset ovat epäsuosiossa lähes kaikissa arabimaissa. Inhimillisiä virhearviointeja sattuu ja jokunen ihminen saattaa kuolla nälkään, mutta sellaista se on ihmisten on niin vaikea olla tasapuolisia.
Jälkimainingit, pommin räjäytykset ja kidnappaukset ym., ovat heijaistusta kansalaisten tyytymättömyydestä uutta hallintoa ja sen aikaan saanneita amerikkalaisia kohtaan. En osaa sanoa, menikö joku pieleen uuden hallinnon rakenteen suhteen, vai onko kyse puhtaasti vihasta amerikkalaisia ja heidän kanssaan yhteistyötä tekeviä ihmisiä kohtaan.

Joo samaa mieltä hahmon Gideon kanssa. Haikailevathan monet ihmiset vielä entisen Neuvostoliiton alueellakin vanhasta kunnon kommunismista, vaikka siinä yhteiskunnassa nyt oli säännöllisesti jokseenkin kaikki mainittavan arvoinen pielessä. Mitä olen noita BBC Worldin juttuja Irakista katsellut, niin melko jakautunut on kansan mielipide. Tilanne sielläpäin näyttäisi nyt olevan "koirat haukkuvat mutta karavaani kulkee". Kovasti yrittävät aikaisemman hallinnon äärikannattajat vastaan pistää, mutta uhrit ovat kuitenkin vain siviilejä ja yksittäisiä sotilaita. Kannattaa myös muistaa, että vastarinta on kokonaan Sunni-muslimien aikaan saannosta, joka Saddamin aikaan oli paikallisesti se "arjalainen" rotu. Saddam olisi esim. Irakin sotien välissä ilman Yhdysvaltojen pohjoisen lentokieltoaluetta tehnyt lopuistakin Kurdeista selvää. Irak oli jakautunut maa ennen Irakin sotaa, jota hallittiin väkivalloin. Nyt siellä on toivoa paremmasta, ensimmäisestä kunnollisesta demokratiasta Islamilaisessa lähi-idässä.

Minä näen Irakissa lähinnä epätoivoa. Ehkä se tosin on vain henkilökohtainen mielipiteeni. Ei ole järkevää yrittää väkisin lähteä ristiretkelle tuputtamaan noihin maihin Demokraattisia mielipiteitä. Tietenkin siellä suututaan ja pommit alkavat jysähdellä.

Varmaan täällä suomessakaan katsottaisiin hyvällä, jos joku Kiina yhtäkkiä päättäisi ryöstää suomen metsävarat ja tuputtaa tänne kommunismia, virheellisin syytöksin. Varmasti taisteltaisiin viimeiseen mieheen asti.? Suora vertaus USA-IRAK tilanteeseen sillä miinuksella, että Suomea ei johda hullu diktaattori.

Joo ei se ihan sama asia korvata demokratiaa kommunismilla, kuin diktatuuri demokratialla. Mut se on tietty vaan mun mielipide.

Siinä vaiheessa kun Halonen alkaa kaasuttaa Suomenruotsalaisia tai Saamelaisia, hyökkää Ruotsiin, tapattaa kokoomuslaisia opposition edustajia, julistaa itsensä suvereeniksi hallitsijaksi ja suunnittelee ydinasetta, joka kantaa Moskovaan, niin kiinalaiset ovat minun puolestani oikein tervetulleita hyökkäämään tähän maahan.

Jaa, että tuotako tänä päivinä myös kepulaisten juoruna uutisoitu ehdotus ja sen toteutus viimeistään marraskuussa vaselistien liittymisestä Halosen taakse tarkoittaa. Katsokaapa lisäksi bensan hintaa huoltoasemilla, 1:30 euroa litra. Kohta kannattaa ajaa autoa ruokaöljyllä. Ja myös työväen kermakerroksen äijä ja ämmä lomamatkallaan on hyvin, hyvin vihainen. Perkele, sota niitä kaikkia rättipäitä ja reppuselkäisiä vastaan, kaikki yhdessä, Yhdysvaltojen suuri Poika Bush, Britannian pienempi
Tony Blair, ja myös Tarja-täti innosta hihkumassa, sitä ei enää muistakaan juuri äsken järkyttyneensä. Ja perkele, kun palataan töihin, taukokopista lentää armotta sellainen, joka edes vihjaakaan, että
Tarja Halonen ei olísi MEIDÄN PRESIDENTTI JA MEIDÄN EHDOKAS.
Oikeille työläisille ei vittuilla, toteavat työväen kermakerrosperheen
ämmä ja äijä, ja mummokin, jos on mukana myös.

Rollerball
NATO on kyllä käynyt sitä sotaa terrorismia vastaan jo aika monta vuotta.

Näin on. Itse asiassa Reaganhan julisti sodan terrorismia vastaan n. 20 vuotta sitten. Sillä onkin paljon yhtäläisyyksiä vielä aiemmin julistettuun sotaan, nimittäin sotaan huumeita vastaan. Siitä asti kun kummatkin sodat on julistettu, ongelmat jotka oli "tarkoitus" korjata ovat moninkertaistuneet.

Siispä kysymys kuuluu: ovatko he tyhmiä vai onko taustalla jotain muuta? Kysymys on tietysti vain retorinen jos sattuu tietämään jotain esim. CIA:n kokaiinipuuhista 80-luvulla. Tätä toista sotaa onkin käsitelty muualla.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Jenkeistä on hyvää vauhtia tulossa militaristismyönteinen poliisivaltio, jossa propagandakoneisto edustaa poikkeuksetta Lopullista Totuutta. Roskaruoka ja liika sokeri pitää kansaa tyhmänä ja luokkatiedottomana, samalla kun republipkaanit ja muut umpiääliöt käärivät rahaa ja kusettavat kaikkia niin ettei mitään rajaa. Nurkkakuntapatriootit hirteen!

Terroristit, silloin anarkisteja, heittelivät pommeja ja paukuttivat revolvereja jo toissa vuosisadan lopusta lähtien ainakin Ranskassa.
Yhdysvalloissa anarkisti ampui 1901 presidentti McKinleyn, ja valtaan tuli näin, sitä kesti kaksikin kautta, Theodore Roosevelt, olikohan kuulumman FDn setä, vaikka puolue republikaanit. Terrorismi olihan myös perusteena, kun puolenkymmnetä suurvaltaa lähetti joukkoja Kiinaan
kukistamaan "boksareita", käytetty nimi tulee kiinalaisen kirjoitusmerkin väärin lukemisesta. Pekingissä olivat pääosassa Saksan keisari Wilhelm IIn joukot. Venäjä kuitenkin nappasi pääsosan, sillä kertaa, kun miehitti koko Mantsurian. Tästä puolestaan seurasi muutaman vuoden päästä sota Japania vastaan.

Tunnettu terroriteko Sarajevossa 28.6.1914. Takana oli itse Venäjän Ohrana, Ranskan pyynnöstä tietenkin. Itävalta-Unkari puolestaan oli suojellut Puolassa tsaarinvallan varsin vaaralliseksi luokittelemaa
Vladimir Uljanovin bolshevikkijohtoryhmää. Sodan alkamisen tunnelmissa Pariiisissa ammuttiin sodan vastustajaksi heittäytynyt sosialisti Jean Jaurés. Hän kylläkin oli aiemmin jyrkkä revari. Hänen kantansa sotaan voitiinkin tulkita Saksan auttamiseksi, ja niin myös ampuja ajatteli.
Että osattiin sitä jo silloinkin, ennen Suome äskeistä herrojen, sosdemien ja luokkataistelevien vaselistien paperin seisokkia.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249
Rollerball
Haikailevathan monet ihmiset vielä entisen Neuvostoliiton alueellakin vanhasta kunnon kommunismista, vaikka siinä yhteiskunnassa nyt oli säännöllisesti jokseenkin kaikki mainittavan arvoinen pielessä.

Itse asiassa ainakin petroskoilainen tutkija sanoi ihan suoraan, että taloudellisesti jengillä meni keskimäärin ottaen paremmin ja maaseutua arvostettiin kommariaikana. Eli ei "ihan kaikki mahdollinen" pielessä. Aika monelle asiat saattoi mennä silloin paremmin kuin nyt, vaikka oudolta kuulostaakin. Ideologia ja "suuri kertomus" toivat kuitenkin tiettyä turvallisuutta.

Jännää sinällään, valtaosa venäläisistäkin näyttää olevan animisteja, ortodiksisuuden sijaan. Mutta ortodoksisuudellahan ei ole erityisen legendaarista historiaakaan luonnonuskojen verisessä kitkemisessä. Ilmankos Pohjanmaa on vielä tänäkin päivänä uskonnollisia punaniskoja täynnä...

Hyvinvoipa uusrikas ja hyvinvoipa kommari, onko sillä paljon eroa.
Monesta älynneestä kommunististakin tuli uusrikas, ja ne puoluevärinsä säilyttäneet, kyllä he koettivat pitää asemistaan ja etuoikeuksistaan parhaansa mukaan, sattuivat vain jäämään usein toiseksi.

Ahaa, " kansan syvät rivit" siis kannattavat animismia, kun nykyiset
vallankäyttäjät ovat ortodokseja. Nykyiset valtiaat ovat kyllä voittaneet myös vaaleissa. Ja ikyllä ortodoksisuus Venäjälä on nyt johtava uskonto, islamilla kannatusta puolestaan Keski-Aasian entisissä neuvosotasavalloissa.

Lähteesi petroskoilainen proffa taitaa muistaa väärin ja unohtaakin asioita.
Samanlaisia kyllä on täälläkin Suomen kypäärä-, ämpäri- ja pönttöpäissä. Eli mikä erottaakaan brezhneviläisen ja kokoomuslaisen kypäräpään?

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Kyseessä oi petroskoilainen tutkija, ei proffa. Perinteentutkija. Poliittinen muuttumattomuus ja tiedonpute teki´vät elämästä suht rauhallista hänen mukaansa. tarkoitti varmaankin enemmän Karjalan seutua, neukkula kun oli suht iso pläntti (ei kai...)

Animismi ei ole järjetäytynyt samalla tavalla kuin ortodoksisuus, eikä ortodoksit ole läheskään samalla tavalla punaniskastelleet muita uskontoja/uskomussysteemejä kohtaan kuin muu kristinuskon perinne, katolilaisuutta ja luterilaisuutta myöten. On puhdasta spekulaatiota, mikä olisi ollut uskonnon vallan merkitys Venäjän poliittiseen kehitykseen. Ei tullut valtioon toista Pietari Suurta, Gorba oli liian hyvä pressa hankkiutuakseen yksinvaltiaaksi. Putin miettii, ryhtyisikö uudeksi brezneviksi vai alkaisiko duunailla demokratiaa eteenpäin. Mutta kun houkutukset ovat niin suuret ja Venäjällä ei ole demokraattisia perinteitä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat