Seuraa 
Viestejä438

Tämän päivän Keskisuomalaisessa oli viimeisintä tutkimustietoa Keurusselän törmäyskraaterin tutkimuksista. Uusimpien geologisten tutkimusten mukaan kraaterin uloimman kehän halkaisija saattaa olla jopa 60Km halkaisijaltaan, jolloin tämä kraateri olisi myös Euroopan suurin. Kraaterin ollessa todella vanha, jopa yli 1.5 miljardia vuottta vanha, ei kraaterista ole juuri muuta jäljellä kuin kalliperässä näkyvät rakenteen muutokset sekä painovoima- ja magneettikenttien muutokset.

Iskeytyneen asteroidi on ollut ehkä n. 3 kilometrinen kiviasteoroidi, kraaterin syvyyskin on ollut tällöin 13Km.... . Tämä kraateri saattaa olla myös yhteydessä viereiseen Karikkoselän kraateriin, jolloin törmäys on saattanut tapahtua yhtäaikaisesti molemmissa paikoissa, kun Maan ilmakehään tullut asteroidi on hajonnut kahteen osaan. Auts, kovasti on paukkunut niillä tienoilla...

Kraaterin löytäjä Satu Hietala on bongaillut tutkimuksissaan Keurusselän maastoista merkillisesti kallistuneita kallioita, outoja sedimenttejä, magneettisia kehärakenteita ym.

http://www.somerikko.net/kraatterit/suomalaiset.html
Noissa linkeissä on vielä hieman vanhaa tietoa, muuta en nyt googlettamalla löytänyt. Keskisuomalaisen nettisivuilta tuo juttu voisi löytyä sinne rekistyröityneille käyttäjille ja tietysti hypisteltävästä lehdestä .

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat