Seuraa 
Viestejä45973

Moi,

Palstalla on aina silloin tällöin ollut ihmisiä, jotka ovat esittäneet tiedeaiheisia tai muuten mielenkiintoisia kysymyksiä aina silloin tällöin. Ajattelin jatkaa perinnettä ainakin muutaman kysymyksen verran. Yritän etsiä ja keksiä kysymyksiä, jotka eivät ehkä ole tiukan tieteellisiä tai joihin ei ehkä ole yksiselitteistä vastausta, vaan jotka enemmänkin vaativat pohdiskelua ja keksimistä kuin Googlen käyttöä.

Yritetäänpä seuraavaa.

Mikä on yksittäiseen käyttöön tarkoitettu esine tai tuote, jota ihminen on valmistanut olemassa olonsa aikana kappalemääräisesti eniten?

Tarkennuksia: Esineellä tarkoitan nimenomaan esinettä, joka on tehty yksittäin käytettäväksi. esim. murskattu sepelinkappale ei kelpaa, koska se on tarkoitettu käytettäväksi sepelinä ei ysittäisenä heittokivenä. Samoin sokerikide ja muut vastaavat. Kännykkä on esine, vaikka se sisältääkin monta esinettä esim. transistoreita. Transistori on esine, mutta kaikki transistorit eivät ole sama esine, koska niitten käyttötarkoitus on eri. Tarkoittamani esineet saattavat näyttää erilaisilta, mutta ne ovat kuitenkin käyttätarkoitukseltaan sama esine. Naula on naula, on se sitten "kakstuumanen" tai "kuustuumanen" tai tehty vaikkapa hopeasta.

Näillä reunaehdoilla miettimään: mitä esinettä olemme valmistaneet ja käyttäneet eniten maailmassa. En väitä tietäväni oikeaa vastausta (perusteltu mielipide minulla on), eikä oikeaa vastausta välttämättä edes ole, mutta pohdiskelujanne olisi hauska lukea.

Sivut

Kommentit (65)

Otin kuitenkin Googlen avuksi. Jonkinlainen suoja, suojavaate.
-------------------------

Humans throughout recorded history have used various types of materials as body armor to protect themselves from injury in combat and other dangerous situations. The first protective clothing and shields were made from animal skins. As civilizations became more advanced, wooden shields and then metal shields came into use. Eventually, metal was also used as body armor, what we now refer to as the suit of armor associated with the knights of the Middle Ages. However, with the invention of firearms around 1500, metal body armor became ineffective. Then only real protection available against firearms were stone walls or natural barriers such as rocks, trees, and ditches.

http://inventors.about.com/od/bstartinv ... _Armor.htm

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämähän on helppo:

Veitsi!!

niitä ainakin mun taloudessa on paljon kun veitsiä käytetään niin moneen tarkoitukseen ja sama juttu muilla ihmisillä ollut jo vuosituhansien ajan.

edit: ajatusvirheet pois

Lonkalta olisin sanonut vetoketju, mutta se kun ei ole yksittäiseen käyttöön tarkoitettu esine.

Näin pyykkipäivänä sanoisin kuitenkin sukka (ne kun tuntuvat olevan pesukoneiden pääasiallista ravintoa)

Neiti
Kaikkein parasta jos se olisi kondomi. Muttakun ei ole.

Meneekö sinulla sitten niitä niin ylettömän paljon?

Mun käytössä kestää perinnöksi asti, näköjään.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239
888
Mikä on yksittäiseen käyttöön tarkoitettu esine tai tuote, jota ihminen on valmistanut olemassa olonsa aikana kappalemääräisesti eniten?

Arvaukseni on, että keittiöveitsi [1]. Yksi vanhimmista ellei vanhin kehitellyistä (löydetyistä) työkaluista. Eli ei ole kyse edes nykyihmisestä vaikkakin ihmisestä yleensä. Keittiöveitseksi luokittelen tuon näin mutu-vehi-veha-menetelmällä sikäli kun työkalulla voitiin mitä todennäköisimmin halkaista pähkinöitä, hedelmiä ja oikeastaan kaikkea mitä mieleen juolahtaa. Ja ihan suoraan sanottuna veikkaan, että tuollainen ruuan valmistamiseen väline on myös suhteellisen yleinen yksittäistavara.

[1] Leikkaamiseen /halkaisemiseen tarkoitettuja kivisiä työkaluja on löydetty Afrikasta iältään 2.5 miljoonaa vuotta.

Toinen tällainen voisi olla kalenteri. Riippumatta siitä, että kalenteri on saanut tänä päivänä konkreettisen vastineen lukuisilla erilaisia variaatioilla niin todennäköisesti aikakauteen nähden, ja markkina-arvoltaan verrannollisen, ja koko tuoteidean ”kalenteri” lanseerasi alkujaan jonkun kylän ehdottomasti häröin jätkä alias ”poppamies” jossain uhanalaisen kasvillisuusalueen laidalla joskus naurettavan numeron verran sitten, yksiköissä ”eaa”. Veikkaan siis, että poppamiehen omat kulinaristiset tottumukset saivat tämän onnettoman tarinoimaan leirinuotion ääressä parhaimmista ajankohdista oli kyse sitten mistä tahansa eikä, kuten arvata saattaa, elinikä ollut tiettäväst kuvinkaan pitkä [2]. Aikakäsitys on tosin vain sellainen käsite, että sen kehittymisestä varhaisille ihmisille ei ole kovin tyhjentävää tietoa (ainakaan minulla).

[2] Tästä juontuu todennäköisesti myös sanonta "totuus tulee humalaisen sekä lapsen suusta"

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Sen on pakko olla joku nykyaikana paljon tuotettu esine, koska nykyään tuotantovolyymit ovat ihan eri luokkaa. Miettikääpä nyt vaikka montako muovikassia käytätte vuodessa ja montako veistä. Muovikassi voi hyvinkin olla se ykkönen. Tai sanomalehti.

wayfarer
Neiti
Kaikkein parasta jos se olisi kondomi. Muttakun ei ole.Meneekö sinulla sitten niitä niin ylettömän paljon?

Mun käytössä kestää perinnöksi asti, näköjään.

Heheh. Niin noh, kulutukseeni en ota kantaa. Lähinnä ajattelin noinniinkuin väestönkaskun ja tautiperinnön puolesta, että olisi hienoa jos kumiukolle myönnettäisiin ykkös-sija. Sais rom.Kat kirkkokin vähän hätyytystä. Mutta kun ei niin ei.

Yhteiskunnallinen näkökulma oli minulla, henkilököhtaisesta ei sitten puhutakaan!

Andy
Sen on pakko olla joku nykyaikana paljon tuotettu esine, koska nykyään tuotantovolyymit ovat ihan eri luokkaa. Miettikääpä nyt vaikka montako muovikassia käytätte vuodessa ja montako veistä. Muovikassi voi hyvinkin olla se ykkönen. Tai sanomalehti.

Tosin noita veitsiä on tehty iät ja ajat. Mulla menee n. 2 muovikassia viikossa eli 104 kpl vuodessa joten ei niitä niin hirvittävän paljon kulu. Toki veitsiä nyt en osta kuin keskimäärin neljä vuodessa mutta veitsi on varsin vanha keksintö.

Devil
Seuraa 
Viestejä1328

Veikkaan, että 7.62x39 patruuna, niitä näkyy riittävän joka niemeen ja notkelmaan ja ählämeillä paukuttaa vielä ilmaankin, jos ei ketään ole että kohti ampuisi

X

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat