Seuraa 
Viestejä45973

En ole juurikaan perehtynyt kasvihuoneilmiöön, joten haluaisin kerätä lähinnä itseäni varten listan objektiivisista faktoista, jotka pohjautuvat fysiikkaan, kemiaan, matematiikkaan, logiikkaan jne.

Toivoisin lyhyitä vastauksia seuraaviin kysymyksiin nyt aluksi:

1) Auringosta lähtevä keskimääräinen säteilyteho ja keskihajonta esim 25 vuoden ajalta. Mielellään satelliitista mitattuna. W/m2 maapallon etäisyydellä.

2) Onko kuun tai marsin lämpötiloista trendejä ? Kuulla ei ole kaasukehää, joten luottaisin eniten siihen, ja mielellään myös satelliittimittaus dataa, jos löytyy. Mikä on korrelaatio auringon aktiivisuusmuutoksiin ?

3) Johtuuko auringon tehon vaihtelu auringon koon, pintalämpötilan vai värijakauman muutoksista ? Onko muita vaihtoehtoja ? Rata- ja kallistuspoikkeamat ei liene montaa promillea verrattuna aktiivisuusmuutoksiin ?

4) Jos auringon säteilyteho kasvaisi tänään 10%, niin kauanko kestäisi, että maapallon lämpötila on noussut 80% lopullisesta tasapainotilasta ? Haluaisin siis arvion asettumisajasta, jotta voi tietää että paljonko energiaa/aikaa tarvitaan lämmittämään miljardi kuutiokilometriä merta + maankuori + kaasut yhdellä asteella.

5) Luulisin että maasta avaruuteen heijastuva säteily tulee enimmäkseen sieltä, missä aurinko paistaa, eli kääntöpiirien väliseltä alueelta. Toisaalta siellä päivä on lyhyempi ja yö pitempi. Mitkä leveyspiirit absorboi eniten aurinkoa ? Jään määrästä päätellen navat ei saa paljoa aurinkoa, joten myöskään jäätiköiden heijastuksella ei liene paljoa merkitystä ?

6) Minua huolestuttaisi sellainen kehitys, että lähellä päiväntasaajaa olisi olosuhteita, missä päivällä on kirkasta, mutta illalla ja yöllä pilvistä. Onkohan tämmöistä ? Energia jäisi "loukkuun", jos se olisi pysyvä ilmiö.

7) Jos maapallo lämpenee asteen, niin se säteilee ulos prosentin enemmän kuin ennen. Mutta kun sisään tulee sama teho kuin ennenkin, niin aika pianhan käy niin, että palataan samalle tasolle ? 1.kl dynaaminen systeemi ?

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat