Seuraa 
Viestejä45973

Päivää!

Nousi tässä kesken kaiken aivokoppaan idea, että ryhtyisi opiskelemaan kaikkien muiden projektien lisäksi vielä ranskaa. Olen neljäkymppinen äijä ja innokas matkailija. Ranskassa on tullut vierailtua useampaan kertaan ja aina harmittaa kun ei ymmärrä paikallista kieltä edes turistikielen vertaa!

Ylioppilastutkinnon suoritin harrastuksenomaisesti tuossa viime keväänä, joten jotain oppimisen rutiineja lienee edelleen tallella. Mutta, mutta, oppiiko tuota hämärää kieltä kukaan ja miten? Kannattaisiko hakeutua iltalukioon ja ottaa tuo B3-kielenä (liekö tahti liiankin nopeaa), mennä johonkin työväen-/kansalaisopistoon (vaarana kuulemma joskus liiankin hidas tahti) vai painua jonnekin Ranskan kulttuurikeskuksen intensiivi-, tms. kurssille (olisi ainakin natiivi opettaja)?

Kertokaapa kokemuksianne, että kannattaako edes yrittää? Onko kielessä edes jotain logiikkaa vai onko/oliko toivottoman vaikeaa? Tavoitteena ei ole mikään Erkki Toivanen-taso, vaan kunhan edes jotenkin pärjäisi.

Kommentit (1)

Aina kannattaa!
Vanha koira oppii vastoin uskomusta vaikka ja mitä!

Joten Bonjuuria vaan! Perusteita oppii varmasti mukavasti aikuislukiossa, siellä varmaankin aika teoreettinen opetus. Kansanopistoilla ja muilla saattaa olla "lystikkäämpää" tuo opiskelu, siellä kun on "ranskaa matkailijoille", "ranskan alkeet" ja sun muut kurssit.

Tahdon vaan onnitella hyvästä päätöksestä, samaa olen podiskellut itsekin!

Onnea opintoihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat