Seuraa 
Viestejä45973

Onko Suomen valtiolla olemassa mitään järjestelmää, joka ottaa vastaan kansalaisten luovia ideoita ja palautteita esim. sähköisesti? Tämänkin hullun kansan aivoissa pyörii varmasti tuhansia toteuttamiskelpoisia ideoita julkisen sektorin toiminnan tehostamiseksi. Ongelmana vain on, että nämä ideat jäävät useimmissa tapauksissa muhimaan ihmisten omiin päihin tai ne saatetaan korkeintaan kailottaa kovaan ääneen kaveriporukalle illanistujaisissa hyvässä maistissa.

Tiedefoorumia jo useampia vuosia seuranneena olen huomanut, että ajoittain(joskin harvemmin) täällä törmää varteenotettaviinkin ideoihin tekniikan ja yhteiskuntajärjestelmien parantamiseksi, jotka valitettavasti jäävät vain tavallisen rahvaan tajuntaan. On surullista, että valtavan brainpowerin tuotokset jäävät hyödyntämättä niiltä tahoilta, jotka ideoita oikeasti osaisivat hyödyntää.

Voisi kuvitella, että jokaisella ministeriöllä olisi jokin kansalaisfoorumi, jota jokin valistunut virkamiespoppoo seuraa päivittäin silmätarkkana ideoiden haalimiseksi. Parhaimmat ideat palkittaisiin kunniamaininnoilla ja mahdollisesti myös jonkinsuuruisilla rahapalkinnoilla. Kyllä se kunnia on vain sellainen voima ihmisessä, että se saa hänet liikkeelle. Foorumille voisi kirjoittaa tietenkin myös anonyymisti, jos henkilöllä todellakin on motivinaan puhtaasti maailman parantaminen.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat