Seuraa 
Viestejä45973

Jäin uskonnosta luokalle lukiossa 1989. Sain ehdot eikä tullut suoritettua niitä. No, seuraavana vuonna sain jo muistaakseni kutosia ja pääsin läpi.

Sain ylioppilaskirjoituksissa stipendit sekä pitkästä matikasta että pitkästä fysiikasta. Pääsykoe tekn korkeakouluihin meni niin hyvin, että sain valita paikan. Tosin kiintiö oli sinänsä turha, koska olisin päässyt myös pistellä melkein minne tahansa. Aloin ajatella että ehkä tuplaus ei johtunut tyhmyydessäni, vaan opetuksesta. Ei opettajasta, vaan Kalevi Kivistön tekemästä opetussuunnitelmasta. Uskonnon opetus oli kuin rokotus uskoa vastaan.

Jostakin syystä ei koskaan käynyt mielessä kirkosta eroaminen. Nyt, 17 vuotta myöhemmin, harkitsen sitä. Ev.lut valtionkirkko on edelleen alkukirkon vastakohta. Alkukirkko teki ihmisistä niin rohkeita, että he valloittivat koko Rooman, vaikka palkka oli usein kidutus, leijonat tai elinkautinen. Nykyään naispastorit puhuu niittyjen kauniista kukista, eivätkä ole koskaan panneet henkeänsä tai terveyttänsä millään tavalla likoon.

Alkukirkon aikaan sunnuntain saarnaa ei valmisteltu päiväkausia, vaan puhuja kertoi seurakunnalle hengästyneenä ja hikisenä, että kuinka ihmeellisesti selvisi paikan päälle hengissä. Siinä teille valmisteltu saarna.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat