Seuraa 
Viestejä45973

Ole varuillasi Teräsmies!

Mutta mitä itseasiassa tarkoitetaan, että "kemiallinen rakenne on täysin sama kuin Teräsmies-tarinoiden kryptoniitilla." Onko tuollainen kemiallisesti harvinainenkin sattuma?

Maailma uutisoi:

Teräsmiehen "kryptoniitti" löytyi
24.04.2007 16:27

Serbiasta löytynyt Teräsmiehen mineraali ei ole vihreää kristallia, vaan valkoinen ja pieninä palasina. Mineraalin nimeksi saattaa tulla jadariitti.

Tutkijat väittävät löytäneensä Teräsmiehen voimat vievän kryptoniitti-aineen. Serbiasta on lyötynyt nimittäin uusi mineraali, jonka kemiallinen rakenne on täysin sama kuin Teräsmies-tarinoiden kryptoniitilla.

Ulkoavaruudesta saapuneen kryptoniitin rakenne käy ilmi Superman Returns -elokuvasta.

- Olin ällistynyt havaitessani, että Lex Luthorin varastamaan kryptoniittikiveen oli kirjoitettu filmillä täsmälleen sama rakenne, jonka löysin uudesta mineraalista, hämmästelee brittiläinen tohtori Chris Stanley.

http://www.nhm.ac.uk/about-us/news/2007 ... 11392.html

Lontoon luonnonhistoriallisessa museossa työskentelevä Stanley korostaa, että löydetyn aineen kanssa täytyy olla hyvin varovainen.

-Emme halua tuhota maapallolta sen kuuluisinta supersankaria! Teräsmies-tarinoissa sankari on mahdollista nujertaa ainoastaan kryptoniitin avulla.

Aivan kaikessa fiktio ei sentään osoittautunut todeksi. Teris-seikkailujen kryptoniitti on vihreää kristallia, mutta nyt löydetty aine on valkoista ja pieninä jyväsinä kaivoksessa. Se ei myöskään hohkaa valoa.

Mineraali löytyi Serbiasta Jadar-nimisestä kaivoksesta, joten sen nimeksi tulee englanniksi jadarite. Suomeksi nmi saattaisi olla jadariitti.

Mineraali tulee esille huomenna Lontoon luonnonhistorialliseen museoon

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

crusaron uusi tuleminen
Aivan kaikessa fiktio ei sentään osoittautunut todeksi. Teris-seikkailujen kryptoniitti on vihreää kristallia, mutta nyt löydetty aine on valkoista ja pieninä jyväsinä kaivoksessa. Se ei myöskään hohkaa valoa.

Tuo aine hohkaa valoa, jos sitä valaisee ultravioletilla. Valo on oranssi-vaaleanpunaista.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/6584229.stm

Kryptoniittia on (sarjakuvalähteiden perusteella) useaa eri väriä, joilla on eri ominaisuudet. Valkoinen kryptoniitti tappaa kasveja. ja vaaleanpunainen kryptoniitti tekee heteroista homoja. Valitkaa niistä mieleisenne.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cryptonite

Toi on hyvä ett ne on varovaisii sen kanssa ettei Terikselle käy hömelösti, se kun on niin herkkä tolle kryptoniitilleki.

Mulla on melkoisesti noita Teräsmies lehtiä komerossa ja kuulun mä Mustanaamiokerhoonkin, kuuluuks kukaan muu?

Mun jäsennumero on jotain..jotain..missähän se jäsenkortti on. Letulle laiton mailin, taisi olla toisessa topicissa, korkkaan toisenkin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat