Seuraa 
Viestejä45973

Wapun kunniaksi Munauutinen. Taas on suositukset muuttuneet/muuttumassa? Onkohan tämä nyt askel lähemmäksi totuutta vaiko siitä pois päin? Ken tietää...

Kommentit (15)

skOh
Näitähän on aivan samankaltasia kymmeniä muitaki, kahvista voin kautta suolaan. Hemmetin vaikee nykyää sanoo mikä pitää kutinsa.

Hyvin toimivalla libidolla pärjää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

pitää syödä toisiaan vastavaikuttavia aineita. esim jos vedät sikana karsinogeenisiä sipsejä, pitää päälle syödä vähintään sama määrä puolukkaa niin ei tule syöpää.

Minä kun en noihin kolesterijuttuihin ole oikein uskonut koskaan.

Setäni, maalaisisäntä, söi eläissään nykysuosisitusten mukaisesti aivan hengenvaarallista ruokaa.

Läskisoossia, reikäleipää johon päälle oli sipaistu puoli senttiä voita tai silavaa suoraan kinkusta. Kananmunia, kinkkua jne... Ruoka-aika oli milloin sattui nälkä olemaan, vaikka keskellä yötä. Painoa miehellä oli toistasataa kiloa, vanttera maalaisjässi, kaikki pelkkää lihasta.

Kun häneltä ensimmäisen kerran mitattiin kolesteroli oli se julmetusti terveellisen rajan alapuolella! Eikä se koskaan siitä mihinkään noussut. Mies olisi varmaan kuollut kolesterolin täydelliseen puutteeseen jo nuorena, jos olisi noudattanut nykysuosituksia.

Kuten kaikki, myös setäni kuoli. Seittemänkymppisenä onnettomuudessa.

Geeneistä se kaikki johtuu! Paitsi tietysti onnettomuudessa kuoleminen.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Monet meistä ovat jo vuosia tienneet, ettei kananmunan syönti nosta kolesteroliarvoja. Tietääkseni kananmunilla pelottelu perustui vain siihen, että kananmunassa itsessään on kolesterolia.

Ravintosuositukset eivät useinkaan perustu "muuttuviin" tutkimustuloksiin, vaan yksinkertaisesti siihen, etteivät ne perustu mihinkään tutkimustuloksiin. Asioista kannattaa itse ottaa selvää.

Sinulla DD on sitten loistava avatar. Ja vasta nyt ymmärsin suurentaa kuvan ja löysin sieltä kuvatekstin, mikä oivallus!

Anyway, second opinion:

Ananda

Ainakin rotat näyttävät saavan syövän aspartaamista

Vähän aikaa sitten ihmiset näytti saavan syöpää sipseistä... ja hiukan sitä ennen kaikki sairaudet hoidettiin iskemällä suonta.

Munkin kaikki isovanhemmat on eläneet maaseudulla yli 80-vuotiaiksi ja syöneet kuitenkin voita, munia ja läskiä joka päivä moneen kertaan. Eka ateria oli aamulla klo 08, toka klo 11, kolmas klo 14, neljäs klo 17 ja vika klo 20 aikaan. Ja joka aterialla oli läskiä, rasvaa ja voita tarjolla. Itse en tiiä mitä söivät aamiaiseksi klo 05 aikaan, kun en koskaan ollu silloin hereillä..

aarrgghhhh

noin patoutunut vitutukseni on purettu. Seuraa päivän mieti-kysymys teille, jotka väitätte terveys-väitteiden olevan paskaa. Miksi sitten ihmistne keski-ikä on noussut niistä ajoista, kun mielestänne syötiin niin ihanan terveellisesti pelkkää voita ja läskiä?

Mikään elintarvike ei sinällään ole paha tai hyvä, merkitys tulee käyttömääristä ja omasta perimästä.

JRepo
Miksi sitten ihmistne keski-ikä on noussut niistä ajoista, kun mielestänne syötiin niin ihanan terveellisesti pelkkää voita ja läskiä?

Osa syö nykyään huonommin kuin suolakalan, suolakurkun, läskin, suolasilakan, perunamuusin, ruisleivän, maidon ja vihannesten aikakaudella. Nykyään jotkut syövät rasvassa keitettyjä ja suolalla kuorrutettuja roskaperunoita, hehutetuslihapihveillä, isoilla vetisillä tomaateilla ja kurkuilla, Hiilihapollisella sokerilla maustetulla juomalla, erittäin rasvaissella suklaalla ja kuoritulla vehnäleivällä. Mielestäni nykyinen pikaruoka on jopa epäterveellisempää kuin vanhan ajan muka rasvainen ja suolainen ruoka.

Eiköhän se pointti olekin jokseenkin siinä, että nämä vantterat lihaskimppu maalaisjussit tekevät fyysistä työtä päivästä toiseen ulkosalla. Jos vastaavilla ateriamäärillä, ja sisällöllä, yrittäisi meikäläinen toimia, kuolisin nelikymppisenä, siistissä sisätyössä kun olen.
Yritäppä syöttää raskasta työtä tekevälle ituja ja herneenpalkoja, niin nähdään melko varmasti tehokkuuden laskua työtehossa kun virta loppuu.

Lehdissäkin aina ihmetellään miten joku vanhus on elänyt 100-vuotiaaksi yksin kylmässä mökissä keskellä metsää. Tapaapa olla aina joku ulkokaivosta vetensä pumppaava nainen tms, joka joutuu pitämään jo elinolosuhteidensa johdosta kuntoaan yllä normaalia enemmän "lähin postilaatikko on 150km päässä, menen sinne pyörällä. Siitä on rengas rikki, niin kannan sen molempiin suuntiin. Siihen on väännetty alasimesta lukko".

Tokihan keski-ikä on noussut, ruokaa on niin paljon ja helposti saatavissa, että keripukkiin kuolijat on ollut vähissä viime aikoina. Vastaavasti, ihmisten liikunnan vähentyessä jatkuvasti, uskoisin että raja tulee pian vastaan mihin saakka ihmiset "voivat" elää tällä mentaliteetilla.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249
Ananda
parantunut
Nyt sitten vain odotellaan samanlaista tutkimustulosta aspartaamista...Ainakin rotat näyttävät saavan syövän aspartaamista

http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=2952


Aiempi Eu:n säädös aspartaamista tuli voimaan myös italialaisten tutkijoiden rottakokeiden myötä.

Lnkkasin tänne joskus tutkimuskirjallisuuden arvioinnin, jossa todettiin yli 90% riippumattomasti rahoitetuista PubMedin aspartaamitutkimuksista päätyvän tulokseen, että aspartaami olisi yhteydessä terveysongelmiin. Jollain tavoin aspartaamiteollisuuden rahoitusta nauttineissa tutkimuksissa 100% todettiin aspartaami vaarattomaksi. Do the math.

Lopetin aspartaamin/asesulfaami K:n käytön jo hyvän aikaa sitten, enkä suosittele muillekaan.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

JRepo
Seuraa päivän mieti-kysymys teille, jotka väitätte terveys-väitteiden olevan paskaa. Miksi sitten ihmistne keski-ikä on noussut niistä ajoista, kun mielestänne syötiin niin ihanan terveellisesti pelkkää voita ja läskiä?.

Jos ennen vanhaa meni jalka poikki niin siitä ei enää kovin hyvin toivuttu. Nykyään toipuu. Eikös jo yksin se pidennä elinikää hyvin? Kuinka moni on murtanut jonkin jäsenensä ja ilman nykylääketieteen apuja olisi ollut raajarikko sen jälkeen? Villi arvaus olis 20% väestöstä? Se nostaa kummasti elinikää... Minä siis yksi heistä. Otitko tämän huomioon keski-ikää laskiessa? Tuskin...

Tai sitten kuoltiin johonkin virussairauteen, joka nykyään osataan lääkitä hyvin. Minä ehkä yksi heistäkin... Otitko tämän huomioon?

Mun sukulaiset on ainakin kaikki eläneet pitkään jo ennen vanhaankin, siis ne jotka ei ole kuolleet onnettomuudessa, sodassa tai muissa ennen vanhaan yleisissä "luonnottomissa" tapahtumissa. Niitäkin sattui aikoinaan paljon enemmän... Otitko ne huomioon tuota keski-ikää laskiessa? Tuskin...

Neonomide
Jollain tavoin aspartaamiteollisuuden rahoitusta nauttineissa tutkimuksissa 100% todettiin aspartaami vaarattomaksi. Do the math.

Ei kai mitään tutkimusta tehdä ilman rahoitusta? Kuinka monesti/harvoin tuo rahoittaja ei vaikuta tulokseen? Tiede on sitä mitä raha sanoo.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat